IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Баф, явно има яко напрягане на инфраструктурата. Току що tws-то ми анулира всички поръчки за купуване и ми даде, че акаунта ми е на -. Демек марджин кур. Което е доста далеч от истината, освен ако изведнъж не са решили, че акциите ми струват 0.

Коментар

• от големи хвалби и фукане че съм познал върха при DOW забравих да ви кажа че Фuчерсният ми брокер увеличава маржините двойно но не знам до кога... пишат нещо за висока волатилност,несигурни времена и така нататък ...така че да не се осъмне с гап надоле за още едни 1000 тика и то не само при Dow
      Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от trade Разгледай мнение
        НАЛИ ви казах преди месец за цена под 42000 при Dow ..или по рано беше ?.. под 42000 се отваря път за още 2000 тика надолу .. разбира се след подскоци нагоре надолу и тъй ..па тя Теслата следва Dow тъй че за нея е добре 100 да стигне
        Аве Man- ове сега се поразрових и я вижте кво съм писал на 07.03 ..ми той тоя Дов много послушен станал бре ..всичките ми цели които съм ги дал взел ,че ги изпълнил ,че дори повече ... под 42000 под 40000 и дори под 39000 и то директно от върха ... без да знам че предстоят мита ,новини,и дори бяхме във възходящ trend завинаги ...олеле Божке ...новата пророчица Ванга .... 4000 не били trend Николайчо или Терзиев за пореден път пикаеш срещу вятъра и както винаги си вътрешна гума и контриш като шестака и Асенчо и както сметките ти за еврото че не можело да иде на сегашните нива ,че митата били бичи сигнал и така нататък ... BTW докато ти пиша тоя чаршаф съм sell 39199 Dow futures сега вече е 38815 затворен близо 400 тика ..ти пак продължавай да бръщолевиш глупотевини както последните 6 г и ако не си се възпозвал от тея 4000 тика от върха надолу мога само да те съжалавям и да те обявя за цар на празните приказки
        Pip master

Коментар

• Току що видях, че Fear& Greed Индекса е показал 4.
          На 3 вероятно и аз ще приключа със свободния кеш.
          ...или пък най-накрая ще проверя какво точно и как го мери.
          Възможно ли е да стане отрицателно число?

Коментар

• Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение

Много си запалил, бе колега.

Мерцедесът е в червено - да, а другият е черен металик.
            Стига сте си мерили късите пишоци бе!
            Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

пробваш да фащаш и ти стават работите щот си във възходящ trend и ценовото движение си върви по тренда и затва каквото си купил ти излиза и ти си велик.. във бичи пазар всички печелят и всички са велики ...нещата се променят кога тренда се обърне или формира връх (както става с Dov Jones в момента )и ти още не знаеш и се надяваш че пак ще върне за нови върхове ...и си добавяш резонно щот нали сме още във възходящо движения (поне ти така си мислиш ) и се боядисваш в червено и за Великден ще хрупаш само червени яйца ... ама ти не ги знаеш тия работи щот инак не би купил Нике които са в down trend от 164 ...а пък може и да ти е кеф да държиш месеци наред загуби и да ги обявяваш за инвестиции като ти излязат ...как върви мерцедеса... опасявам се ,че и той е на червено ... пуснах една позиция малка в DOW ( докато пиша тия чаршафи)... 39792 и докато пиша стана 39300 ...наблиз 500 тика ... ама позицията бе SELL
              Много си запалил, бе колега.

Но не съм съгласен с теб за трендовете. Когато търся да хвана нещо изгодно, временната му обезценка обикновено се дължи на някаква глупост. Лоша новина, напуснал директор, протести и други от този род.

В момента въобще не ми дреме за митата. Нито за низходящия, според теб, тренд. Това просто не е естествено. Няма как да продължава вечно да пада. Просто познавам добре себе си - ако купя нещо, това ме ангажира вече с конкретната акция и търся начин да спечеля. Дали ще намеря най-удачния не е сигурно.

До оня ден се тюхках, че избързах да продам RNO, ама днес не изглежда като грешка.

Мерцедесът е в червено - да, а другият е черен металик.

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

Рано е Терзо, слушай ми думата. Сега почва истинския купон. Залагам на downward volatility. После като реалната икономика се удари в бетонната стена ще има още един сур. Очаквам СИПа да падне с още 20% надолу. В рамките на 6 месеца. И чак когато пазарът спре да реагира на негативните новини - all in, включително с ливъридж. Така смятам да го отиграя. Бъфет стайл.
                За сипа може да си прав, но то е, защото е набълбукано с тех шитни. Главно за суровинните/индустрията писах. Ето, днес съм даже на + от Гленкур.

==

Ето, usd-то превъртя играта гледам. В трейдинга съм сложил да купува по 1 парча xffe през 0,25%... сега погледнах - последната покупка на 182,5 и е отлепило. В момента >185.
                Last edited by terziеv; Днес, 20:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

Рано е Терзо, слушай ми думата. Сега почва истинския купон. Залагам на downward volatility. После като реалната икономика се удари в бетонната стена ще има още един сур. Очаквам СИПа да падне с още 20% надолу. В рамките на 6 месеца. И чак когато пазарът спре да реагира на негативните новини - all in, включително с ливъридж. Така смятам да го отиграя. Бъфет стайл.
                  И на мен ми се струва, че ще има още надолу, но не вярвам да са чак 20 процента.

Мисля си, че ако световните лидери не успеят да вразумят г-н Тръмп с контрамерки или с умни доводи, то американците със сигурност ще го вразумят.Или ще го обявят за невменяем или импийчмънт ... или последната възможност.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

С други думи - продължавам да твърдя, че моментът е за купуване. Разпродажбите засягат компании, които по никакъв начин не са застрашени. Vermilion, ако слезе под usd 5,5 направо ще си ударя дупето в тавана от кеф.
                    Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

пробваш да фащаш и ти стават работите щот си във възходящ trend и ценовото движение си върви по тренда и затва каквото си купил ти излиза и ти си велик.. във бичи пазар всички печелят и всички са велики ...нещата се променят кога тренда се обърне или формира връх (както става с Dov Jones в момента )и ти още не знаеш и се надяваш че пак ще върне за нови върхове ...и си добавяш резонно щот нали сме още във възходящо движения (поне ти така си мислиш ) и се боядисваш в червено и за Великден ще хрупаш само червени яйца ... ама ти не ги знаеш тия работи щот инак не би купил Нике които са в down trend от 164 ...а пък може и да ти е кеф да държиш месеци наред загуби и да ги обявяваш за инвестиции като ти излязат ...как върви мерцедеса... опасявам се ,че и той е на червено ... пуснах една позиция малка в DOW ( докато пиша тия чаршафи)... 39792 и докато пиша стана 39300 ...наблиз 500 тика ... ама позицията бе SELL
                      Дуде, това в момента не е "тренд". Брутално нелепо е да го определяш така. А дори в момента DJIA е -8% ytd. На годишна база е дори на +. Т.е. съвсем естествени очаквания има човека.

Но като цяло - прекали се от пазарчето. Нафтата и среброто особено ме таковат без вазелин. Даже пясък са сложили.

===

С други думи - продължавам да твърдя, че моментът е за купуване. Разпродажбите засягат компании, които по никакъв начин не са застрашени. Vermilion, ако слезе под usd 5,5 направо ще си ударя дупето в тавана от кеф.
                      Last edited by terziеv; Днес, 19:40.

Коментар

• Признавам, че вчера спец операцията с канадките не излезе толкова добра идея. Сигурен съм, но предвид, че на този свят няма нищо сигурно, сега опитвам да ги играя само с дългосрочни опции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение
                          кай чесно, Траде, коги да фанем тоз нож? А?
                          Щот понякогаш пробаме да фащами таквиз падащи такоата и някой път стаат раутти.
                          Pip master

Коментар

Некви мнения за Dow..? дългосрочно ми се виждат нива под 42000
                            Аве Манове .. я вижте кво съм писал na 19.02 ...без идея за мита ,новини ,революции ...кво съм видял та съм го написал ...тц,тц да ми се ненадява човек
                            Pip master

Коментар

• Какво ти пречи да ползваш яху или гугле финанс за еврогейски акции? Яхуто покрива всичко налично в ibkr. Няма Казахстан и такива. На телефона - jstock, ако и да го поорязаха.

Самото ibkr дава добра информация. И през tws-то и през приложението

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Не си чела Folow Through Day на IBD и William O'Neil
                                Верно... Сега го погледнах набързо... Интересно!!!

За да определим FTD, трябва да имаме поне 4 дена опит за възстановяване на пазара - след пазарна корекция или мечи пазар. FTD се определя през индекс - търсим ръст минимум 1,5% и обем, по-голям от предходния ден. Засега няма такива предпоставки. Обаче... този модел е приложим за разпознаване на дъно след корекция или мечи пазар. Не върши работа, ако сме в края на бичи пазар, не ни предупреждава за предстоящ спад или мечи пазар...

O'Neil предлага друг модел, който предупреждава, че пазарът може да навлиза в меча фаза или корекция - distribution days.

Distribution day е ден, в който основен пазарен индекс пада с поне 0,2% с обем, по-голям от предходния ден. 4–5 distribution days в рамките на 2–3 седмици върху даден индекс казват да внимаваме, а 6 дни са предупреждение за корекция. Последните 3 седмици имаме 4 такива дни - 20, 27 и 28 март, и 3 април - това е за SP500.

Разбира се, Пазарът е непредвидим!!! Напр. не се знае дали утре някой няма да гръмне г-н Тръмпи и в другото ухо...

Би ли споделил моля, от кои сайтове гледаш европейски акции???
                                За американсите ползвам основно SA, Yahoo Finance и Finviz. Нямам време да проучвам европейски сайтове...

А Европейските акции се очертава да са много интересни следващите 1-2 години...

Коментар

Working...
                                X