IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

Кои суровини? 2015-2016 доста бяха по-евтини повечето без рецесия като Китай го загази
    https://blogs.cfainstitute.org/inves...e-perspective/
    С това нищо не казваш. Все едно на всичко да отговаряш "2020 нафтата беше с цена -“. Фактически е вярно, но реално са глупости.

Коментар

• ИСКАМ СЕГА ДА КУПУВАТЕ ЗА ЧААААВЕТАТА И СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ

КАЖИ ТРЪЪЪЪЪЪЪЪЪММММММММММП

ПОНЕДЕЛНИКА ЩЕ ИМАМЕ НОВИ ДЪНА НА НАСДАКА НО НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ

ТЕ ЩЕ СА ПОСЛЕДНИ ПОСЛЕ ОБРЪЩАМЕ

ТАКА ЧЕ ВКАРАЙТЕ ВСИЧКИ ПАРИЧКИ В ПОКУПКИ

СКОРО ЩЕ БЪДЕТЕ МНООООООООООГО БУГАТИ
      Last edited by the architect; Вчера, 23:59.

Коментар

• Б е кво ги четеш тия двамата тяхната работа е - едноокият попитал слепият за пътя ... Терзиев до вчера смяташе митата за бичи сигнал (а пазара се срути ) и дърдореше как Еврото не трябвало да качва ( а то качваше ,и още ще качва ) ...сега раздава инвестиционни съвети ...смях в залата ..но тва не пречи на Асенчо щот кат си контрела си добавяш и ако пропадне цената се покриваш ... след месеци като излезеш на кяр ше я покажеш ама може и да фалираш ..тихомълком разбира се така ,че колкото единият е компетентен толкова и другият ... Господ е сбирник ... събира хора с почти еднаква компетентност или некомпетентност ...а аз бих казал по- разбираемата поговорка ,че краставите кучета и през пет улици се намират
        сега остана да се появи и другата контрела 6000 (шестака ).... и той може да даде съвет и триото ще е пълно
        о забравих нещо миналата година изловиха инвестиционният съветник как купил един вид нафта а после я продаде като друг ..все едно да обявиш ,че днес си купил чушки а след пет дена да ги продадеш кат домати ..смятай колко е зле положението ...само чаршафи ,дрънкане без мисъл и логика ...а пазара чертае други работи и тва от години ..
        е ...виж кава глупост е написал ..пазара е тъп ... за човек направил грешен вход и обвиняващ пазара ..ПАЗАРА ВИНАГИ Е ПРАВ _ ...грешката е в твоят телевизор и компетентност ..таман сте си лика прилика с Терзо с бичите сигнали за митата и еврото (щот Трюмп и еврото тъпи)... а ти коги направиш грешен вход или грешна акция си повтаряй че пазара е тъп ... така ще бъдеш ок
        Last edited by trade; Вчера, 23:51.
        Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Рецесия мецесия, обаче суровините са ми безобразно евтини.
          Кои суровини? 2015-2016 доста бяха по-евтини повечето без рецесия като Китай го загази
          https://blogs.cfainstitute.org/inves...e-perspective/

destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
            Въпреки клането, все още СП и Дау не са в мечи пазар. Втория ще даде потвърждение предвид тежката концентрация в СП не бих се учудил да подминем -20%. До тогава обаче най-добре без новини - шума ще е повече от обичайното. Такива моменти не са често и хубавото е че пазара е "тъп" - ако си имате акция която поради каквито и да е причини държите може да си я напазарувате с отстъпка.

Мита, не мита, епидемията от затълстяване и диабет си е тука и няма изгледи скоро да я няма. Това съм си харесал за пазар тази година - влизам обаче всеки месец равно - ново нордиск. Ако бичия пазар се счупи генерално ще започна да следя и Ели Лили, в момента на - 25% не ми харесва.

В понеделник мисля да добавя Тотал малко. Колебая се за добавка в Лореал, но по-скоро клоня към времеви ход в Лорел - след второто тримесечие.

Терзиев не е ли време за Тех ЕТФ?

Наздраве и умната с левъриджа
            Не бих взимал нормален тех etf. Или отделни компании като Амазон, или с голям лост. Според мен теховете КАТО ЦЯЛО имат още да падат, ама така изпуснах 2022ра фейса на под 90 гущера.

Нафтата и сега има без пари. Обаче Тотал не е ефективно. Колко искаш да върне? Има ли сми да рискуваш за сравнително мижава възвращаемост. Аз напазарувах кол опции на kos и за няколко стотин долара. Едно бързо удвояване в цената на обикновените акции, ще ми докара х20 с буквално никакъв риск.

Все пак имахме отрицателни цени на нафтата преди време. Не вярвам да се повтори, но може още надолу там.

Общо взето пазарът е все още скъп, но отделни сегменти ги дават без пари. Рецесия мецесия, обаче суровините са ми безобразно евтини.

Коментар

• Въпреки клането, все още СП и Дау не са в мечи пазар. Втория ще даде потвърждение предвид тежката концентрация в СП не бих се учудил да подминем -20%. До тогава обаче най-добре без новини - шума ще е повече от обичайното. Такива моменти не са често и хубавото е че пазара е "тъп" - ако си имате акция която поради каквито и да е причини държите може да си я напазарувате с отстъпка.

Мита, не мита, епидемията от затълстяване и диабет си е тука и няма изгледи скоро да я няма. Това съм си харесал за пазар тази година - влизам обаче всеки месец равно - ново нордиск. Ако бичия пазар се счупи генерално ще започна да следя и Ели Лили, в момента на - 25% не ми харесва.

В понеделник мисля да добавя Тотал малко. Колебая се за добавка в Лореал, но по-скоро клоня към времеви ход в Лорел - след второто тримесечие.

Терзиев не е ли време за Тех ЕТФ?

Наздраве и умната с левъриджа

Коментар

• NVDA на 15 ре си е ОК. Чакам към 80-85 за all in

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                  Hammond Manufacturing, канадци, правят кутии, USMCA Compliant т.е. без мита, P/E 4.94x, даже някакъв символичен дивидент. Пазарът е тъп, че пада акцията, или аз пропускам нещо?

https://seekingalpha.com/symbol/HMM....&source=search

https://www.jameco.com/z/728A-Hammon...s_2585639.html
                  https://www.rackmountsolutions.net/h...ma-12-cabinet/

Единствената ми акция с повече износ за САЩ е това.
                  Нали я обсъждахме вече. Идеална е, но няма начин при такъв сур. Още повече обемите са мизерни и лесно я буташ. Канадски бизнес е голям минус. Семеен канадски бшзнес и ---. Тия хора са гърците на Америка.

Имам един познат, който държи цех и прави същото в България. Имат работа, ама не е като да се къпе в пари.
                  Last edited by terziеv; Вчера, 14:51.

Коментар

• Hammond Manufacturing, канадци, правят кутии, USMCA Compliant т.е. без мита, P/E 4.94x, даже някакъв символичен дивидент. Пазарът е тъп, че пада акцията, или аз пропускам нещо?

https://seekingalpha.com/symbol/HMM....&source=search

https://www.jameco.com/z/728A-Hammon...s_2585639.html
                    https://www.rackmountsolutions.net/h...ma-12-cabinet/

Единствената ми акция с повече износ за САЩ е това.
                    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Някъде прочетох,че заради митата щяло да има разширяване на еврозоната, ама на куково лято

Коментар

• За другата седмица очаквам спад средно -3% на ден, а по-другата преди Великден да видим нещо като дъно, което може да се окаже временно. Перспективите са ми много скъсени във времето.
                        Last edited by ТодорЛ; Вчера, 11:08.

Коментар

• аве кой таксиджия тук разправяше, че митата са бичи сигнал , хахах
                          прекарал съм 3-4 краша , винаги каиша в моята уочлиста опъва първи ггле,
                          просто са безаналогови , няма с кво да се сменят…, къде е дъното…, незнам
                          според мен чисто субективно 37,5
                          а ггле на 147 ми се вижда топ оферта
                          Last edited by barovec; Вчера, 00:24.

Коментар

• Момента не е подходящ за покупки...

Нека да върне малко...

Рано е за покупки, късно е за продажби...

Коментар

• Ориентираш се, GME не е случайност. Подсказка - виж BTC, както казах държи а уж бил само рисков актив.. Но GME са второстепенен copypaste играч. Първи и единствен е MSTR и няма нужда да гадая дъното, а просто да видя че цената затяга в тесен рейндж и да хвана големия тренд.
                              Биткойн обича ,че САЩ сами си прострелват долара.
                              Биткойн очаква ФЕД да налее ликвидност пред неизбежната рецесия, преди някой голям играч да изгърми.
                              Биткойн харесва, че китайците ще печатат за да държат юана евтин спрямо долара и да стимулират вътрешно потребление, щото ще продават къде?
                              Биткойн обожава новите военни и инфраструкторни дефицити на европейците за да опънат юздата на Путин.

Седмици ни делят от последното голямо яхуу на Сейлър за този цикъл. Надявам се. Не съм такъв голям играч и не целя дъна и върхове, така че не е препоръка за нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                                GME +12%

Тренд или случаенос?

===

Не, сериозно. Пак ще повторя - искам да купувам. Ограничен ми е кешът, ама дайте някакви конкретни идеи, където сте заложили капани. Най-добре някакви неправилно оценени опцийки. ... без тех. Не че Амазон не е за пазаруване.
                                ===

Понеже си мълчахте, натоварих leaps-ве на btg за 2027.

Коментар

Working...
                                X