IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

хехе, явно четем едни и същи неща. тука съм пас заради геополит ситуация. държи ми, защото даже за неща като полиметал, дето не ги санкционираха, не мога си получа дивидентите. Австралия и Англия повече се ядват, а са без пари половината неща.

Иначе продължавам да се кумя на Card Factory с лирите от de la rue. Финансите са добре, ама такъв бизнес ми е трудно да се навия да купя. Обаче има голям +:

---

A от Hammond отказа ли се?

добавка - Аз така и не взех Vertiv, но мисля, че има много хляб в тази ниша. Просто не ми е комфортно с такава малка капитализация и без опции.
    Toya SA?

https://toya.group/en/download/downl...-for-year-2024
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

хехе, явно четем едни и същи неща. тука съм пас заради геополит ситуация. държи ми, защото даже за неща като полиметал, дето не ги санкционираха, не мога си получа дивидентите. Австралия и Англия повече се ядват, а са без пари половината неща.

Иначе продължавам да се кумя на Card Factory с лирите от de la rue. Финансите са добре, ама такъв бизнес ми е трудно да се навия да купя. Обаче има голям +:

---

добавка - Аз така и не взех Vertiv, но мисля, че има много хляб в тази ниша. Просто не ми е комфортно с такава малка капитализация и без опции.
      Мда и аз заради бизнеса бях пас Card Factory, още се чудя и за Jet2 покрай насрещния вятър. Държи ми да избягвам такива бизнеси след Lords Group Trading и Tree Island Steel. Фокус на попътен вятър, като Леонардо и Аеркап. Хамънд си държа, доста е неликвидна ама бизнесът е екстра, даже може да намажат от митата като ударят конкуренцията
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

First Pacific Co?

In December 2024, the company faced criticism for not meeting recommended gender diversity targets on its board. Despite a prior commitment to achieve 40% female representation by December 2024, the company maintained only two women on its six-member board, stating it was not in shareholders' interests to appoint an additional director solely to meet this target.
        ---

Last edited by terziеv; 19.04.2025, 14:01.

Коментар

Не намирам с търсачката, но съм почти сигурен, че съм писал назад вэв форума. За тия пощи ме светнаха на 3,5. Бях сложил 5-6 поръчки, но излетя без да ме огрее. На тези нива, насред деглобализация и p/e 14 - твърдо не. Спокойно може да сгъне 30-40%, а да удвои е почти фантастика.
          First Pacific Co?

Коментар

• https://x.com/TomasOnMarkets/status/1879565504353890388

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение

Диагоналните линии са несигурни, а и петрол и злато се корелират наобратно, доколкото си спомням
              Да корелациите на петрола индустриална суровина , тясно свързана със икономическият разстеж може да има както обратна така и точна корелация със златото.

Много интересна корелация дава Ратиото Мет и злато към Биткойн - или дори индекси но като по чуствителен пазар криптото е по точно.

Ще кача връзка.
              Last edited by Майстора233; 19.04.2025, 18:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
                [ATTACH=CONFIG]n4264896[/ATTACH]

Като чели Петрола удари дъно и в случая чукна точно диагоналната съпротива,
                Въпроса е дали при по сериозна корекция при златото , няма да продължи да пълзи на долу по диагоналната съпротива.

https://x.com/EDMONDDANTES618
                Диагоналните линии са несигурни, а и петрол и злато се корелират наобратно, доколкото си спомням

Коментар

• Click image for larger version

Name:	BRENT - DIGONALNA 2025 -APRIL.png
Views:	1
Size:	9.0 КБ
ID:	4264896

Като чели Петрола удари дъно и в случая чукна точно диагоналната съпротива,
                  Въпроса е дали при по сериозна корекция при златото , няма да продължи да пълзи на долу по диагоналната съпротива.

https://x.com/EDMONDDANTES618
                  Last edited by Майстора233; 18.04.2025, 19:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                    Какво мислите за CTT Correios de Portugal? Сносен ръст и ибкр показва forward p/e 14
                    Не намирам с търсачката, но съм почти сигурен, че съм писал назад вэв форума. За тия пощи ме светнаха на 3,5. Бях сложил 5-6 поръчки, но излетя без да ме огрее. На тези нива, насред деглобализация и p/e 14 - твърдо не. Спокойно може да сгъне 30-40%, а да удвои е почти фантастика.

Коментар

• Какво мислите за CTT Correios de Portugal? Сносен ръст и ибкр показва forward p/e 14

Коментар

• Днес гледам в оня парцал Дневник пише за виното.

By 2024, consumption further declined to 214.2 Mhl, a 3.3% drop from 2023, the lowest since 1961.

Та обяснявам вече две години за алкохола. Средносрочно е безумие да се залага на сектора. Ще става още по-драматично.

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                          Това с клиничните изпитания е хлъзгаво, декември когато паднаха с 20% беше на база на клинично изпитание което показа резулати 22% и нещо си докато техния вътрешен таргет беше 25%. Пазара се срути и не се обърна много внимание че всъщност самото изпитание е правено със занижени дози.

Иначе най-вероятно си прав - това ще е което движи пазара в крокодилска челюст. Според мен обаче Ели има премия в момента която аз лично не бих платил. Разбира се нищичко не пречи да греша.

Данните за диабета според мен са достатъчни + ошишкването, че да има достатъчно добри възможности да вдигат продажбите и двете фирми.
                          При толкова гадни странични ефекти, не знам как не ги съдят повече

Коментар

• Това с клиничните изпитания е хлъзгаво, декември когато паднаха с 20% беше на база на клинично изпитание което показа резулати 22% и нещо си докато техния вътрешен таргет беше 25%. Пазара се срути и не се обърна много внимание че всъщност самото изпитание е правено със занижени дози.

Иначе най-вероятно си прав - това ще е което движи пазара в крокодилска челюст. Според мен обаче Ели има премия в момента която аз лично не бих платил. Разбира се нищичко не пречи да греша.

Данните за диабета според мен са достатъчни + ошишкването, че да има достатъчно добри възможности да вдигат продажбите и двете фирми.

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                              Колкото и да ги чета отчетите не мога да видя реална причина Ново Нордиск да отваря такава ножица с Лили и да е -65% от връх. Такова разминаване не съм виждал последните години за блу чип с подобен кап.

Времето ще покаже дали пазара знае нещо повече или е от редките подаръци на обща тъпота. С този баланс шийт и експертизата в сектора не виждам какво може да се обърка за дългосрочен фокус. / Отвъд някое дело - което си е общия бич за фармата/. Ще видим.

Не е ли въпрос на качество?

https://www.cnbc.com/2024/12/04/eli-...ovy-trial.html
                              • The findings suggest Zepbound may be a superior treatment for weight loss, helping patients with obesity or who are overweight lose 20.2% of their body weight on average after 72 weeks.
                              • Wegovy helped people lose 13.7% of their weight on average after the same time period.

Коментар

• има ли мечки за одиране ...покупка 39197
                                Click image for larger version

Name:	MYMM25M1.png
Views:	1
Size:	37.5 КБ
ID:	4264612

https://ibb.co/JwH5dWTx
                                39 360 го мащам..... down тренедчето да не ми изиграе лош майтап ...макар че изгледите за нагоре на индекса не са лошави
                                Last edited by trade; 17.04.2025, 18:18.
                                Pip master

Коментар

Working...
                                X