IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
    Този първия който си ми дал не е ли на същия принцип? И пак идва от Екс Тракер само че е в Евро? Само че при теб е доларовия такъв.

XEON GY
    Нъц. Няма нищо общо. xffe е ти е лихвата на фед, sgov са ти суперкраткосрочни дцк. Първото се търгува и в евро, второто в САЩ.

xeon ти е лихвата на ЕЦБ - 2,25%, което е несериозно.

Коментар

• Този първия който си ми дал не е ли на същия принцип? И пак идва от Екс Тракер само че е в Евро? Само че при теб е доларовия такъв.

XEON GY

Коментар

• xffe

sgov има опции, но не съм сигурен данъчно как се разглежда и избягвам

===

твойте са рискови, в никакъв случай не бих ги определил като mmf

Коментар

• Колеги дали може да споделите какви мъни маркет фондове използвате?

Гледам 2 ЕТФ който са маркирани като мъни маркет и четох разни мнения:

https://lu.allianzgi.com/-/media/all...1F502D0C841782

https://etf.dws.com/de-de/LU02903584...-1c/#downloads

Хората твърдят че са еднакви от гледна точка на риск, това което не разбирам до колкото подобни фондове "гарантират" главницата или няма такава ситуция? Чудя се защото този на Аллианц е пълен с корпоративни облигации а този на Дойче Банк е основно ДЦК и то европейски - само няколко корпоративни бондове. За 1 година и двата дават доходност от 3.5% обаче има ли логика да се водят с еднаква степен на риск?

Краткия въпрос е в какво паркирате свободен кеш така че да бъде 99% гарантиран като главница и да има максимална ликвидност и възможност да се ползват парите при нужда.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
            Искам да скъсам шортите на etsy, но мнооого скъпо. Явно е очевидна идея. Други варианти?
            Аз се метнах на Zalando, че мина 33 евро.
            Мисля, че има добър шанс да върви нагоре краткосрочно.

Коментар

• Искам да скъсам шортите на etsy, но мнооого скъпо. Явно е очевидна идея. Други варианти?

Коментар

• хубав trend ...днес цял ден ..грехота е да не го яхнем ..макар и закъсняло
                Click image for larger version

Name:	wyzhodq6t trend.png
Views:	1
Size:	34.1 КБ
ID:	4265523
                Pip master

Коментар

• Нещо скучно като бизнес за което обаче ще трябва да се четат отчети че на прима виста ми изглежда малко скъпичко.

https://www.hoya.com/wp-content/uplo...Profile_EN.pdf

Коментар

• Не се стърпях и купих малко barrick на 20,49. Има вероятност да се превърне в лавина. Това не са ти акциите да спреш търговията или да разкараш конкуренцията.

Коментар

• 2020-2021 един бюлюк народ не вярваше на очите си и трябваше да обяснявам до грохване как сме до ушите в инфлация...

2024-2025 аналогичен случай. Само дето имаме брутална ДЕфлация и джемаатът пак не иска да повярва на лъжливите си очи.

Суровини, братя. Или е супер нормално златото да е на връх, а желязо, нафна, зърно и прочий на дъно.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	down trend silen.png
Views:	1
Size:	33.8 КБ
ID:	4265329

малък sell по текущия trend ... видяхте господа как дъното от 03. 13 удържа напъна и цената пое надолу
                        Pip master

Коментар

• бавно ,бавно май отиваме за ново дъно
                          Pip master

Коментар

хехе, явно четем едни и същи неща. тука съм пас заради геополит ситуация. държи ми, защото даже за неща като полиметал, дето не ги санкционираха, не мога си получа дивидентите. Австралия и Англия повече се ядват, а са без пари половината неща.

Иначе продължавам да се кумя на Card Factory с лирите от de la rue. Финансите са добре, ама такъв бизнес ми е трудно да се навия да купя. Обаче има голям +:

---

A от Hammond отказа ли се?

добавка - Аз така и не взех Vertiv, но мисля, че има много хляб в тази ниша. Просто не ми е комфортно с такава малка капитализация и без опции.
                            Toya SA?

https://toya.group/en/download/downl...-for-year-2024
                            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

хехе, явно четем едни и същи неща. тука съм пас заради геополит ситуация. държи ми, защото даже за неща като полиметал, дето не ги санкционираха, не мога си получа дивидентите. Австралия и Англия повече се ядват, а са без пари половината неща.

Иначе продължавам да се кумя на Card Factory с лирите от de la rue. Финансите са добре, ама такъв бизнес ми е трудно да се навия да купя. Обаче има голям +:

---

добавка - Аз така и не взех Vertiv, но мисля, че има много хляб в тази ниша. Просто не ми е комфортно с такава малка капитализация и без опции.
                              Мда и аз заради бизнеса бях пас Card Factory, още се чудя и за Jet2 покрай насрещния вятър. Държи ми да избягвам такива бизнеси след Lords Group Trading и Tree Island Steel. Фокус на попътен вятър, като Леонардо и Аеркап. Хамънд си държа, доста е неликвидна ама бизнесът е екстра, даже може да намажат от митата като ударят конкуренцията
                              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

First Pacific Co?

In December 2024, the company faced criticism for not meeting recommended gender diversity targets on its board. Despite a prior commitment to achieve 40% female representation by December 2024, the company maintained only two women on its six-member board, stating it was not in shareholders' interests to appoint an additional director solely to meet this target.
                                ---

Last edited by terziеv; 19.04.2025, 14:01.

Коментар

Working...
                                X