IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• отварям трейдинга и гледам equinor @ €20,15 се е купил. с което официално спирам да се газирам, защото за последните десетина дни имам един кош vermillion пазаруван по целия път от $8,50 надолу. даже не знам каква ми е точно средната цена, че е в три акаунта и половината е взимана в Торонто в cad.

Коментар

• Първоначално изпратено от Кисимов Разгледай мнение
      Пишат, че пазарът за солари в САЩ е за 13 млрд $ годишно
      https://seia.org/research-resources/...arket-insight/
      • Current Solar Capacity:

235.7 GW
      • Total Solar Jobs:

279,447
      • Value of Solar Market in 2024:

$70.4 billion
      • Number of U.S. Solar Businesses:

10,000+
      • Total Solar Systems Installed in the U.S.:

5,425,045
      • States with a Solar or Battery Manufacturing Facility:

41
      • In 2024, a New Project was Installed Every:

54 seconds
      • Enough Solar Installed in the U.S. to Power:

40.7 million homes
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Кисимов Разгледай мнение
        Пишат, че пазарът за солари в САЩ е за 13 млрд $ годишно
        В Калифорния може. За САЩ тази сума е несериозна.

Коментар

• Пишат, че пазарът за солари в САЩ е за 13 млрд $ годишно. И на мен ми се стори малко, но според извадката на пандата - така сметките излизат.
          Last edited by Кисимов; Вчера, 12:25.

Коментар

• една покупка + добавка към нея... след първата покупка е имало 240 тика печалба ...но аз ще ставам енвеститор и я оставям така ... но истинската причина е че отидох в хоремага .. за малко .. уж ... заформи се спор за някои думи и значения ... и га се върнах вътрешно отделение ... за малко.... седнах да помисля и бръмбарите в главата ми ме накараха да добавя още .... затварям сичко купено тук щот XОремака ме зове
            p.p .има още ход нагоре
            Click image for larger version

Name:	horemag.png
Views:	1
Size:	21.4 КБ
ID:	4266233

https://ibb.co/dwG4NSBv
            Last edited by trade; 25.04.2025, 21:41.
            Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
              Говорихме с колегата. Аз я харесвам по принцип и продължавам да имам мини позиция. Подценена е и има реални активи, които носят реални приходи. Обаче има два грамадни проблема:

1. компанията е всъщност китайска, ако и да има активи в Америка
              2. голям дълг

Първото за мен я превръща в негодна за сериозна инвестиция. Геополитиката като нищо може да я сгъне. В момента бих я играл единствено с опции. Ако Китай и САЩ направят кумбая, може да направи лесно x5.
              Дааа, 50% ръст за три дни. Нашите приятели техничарите само това чакат, за да почнат да пазаруват. Не да налитат на някакви падащи чекии.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Къв е този айнс цу цвайцу дрън, дето изпуска най-дивото V образно движение на годината и сега те кара да рискваш он. То това си е направо след рейн хууди.

И напълно сериозно - в момента рискът е много по-висок отколкото преди 10 дни. Съответно СЕГА човек трябва по-скоро да разтоварва.
                Точно затова съм само 5% invested. Хубава е перспективата да очакваме ново нисковолатилно рали, след като се поуспокоят тарифните истерии.

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
                  Сравнително рядък Zweig Breadth Thrust сигнал се активира вчера. Бичият маркет ще изкара още поне година. RiskOn американски акции отново се надигат. Основен фокус ми е MSTR, където ще търся вход при всеки pullback.
                  Други перспективни имена: PLTR /където имам вече 5% позиция/, HOOD, UBER
                  Къв е този айнс цу цвайцу дрън, дето изпуска най-дивото V образно движение на годината и сега те кара да рискваш он. То това си е направо след рейн хууди.

И напълно сериозно - в момента рискът е много по-висок отколкото преди 10 дни. Съответно СЕГА човек трябва по-скоро да разтоварва.

Коментар

• Сравнително рядък Zweig Breadth Thrust сигнал се активира вчера. Бичият маркет ще изкара още поне година. RiskOn американски акции отново се надигат. Основен фокус ми е MSTR, където ще търся вход при всеки pullback.
                    Други перспективни имена: PLTR /където имам вече 5% позиция/, HOOD, UBER

Коментар

• Говорихме с колегата. Аз я харесвам по принцип и продължавам да имам мини позиция. Подценена е и има реални активи, които носят реални приходи. Обаче има два грамадни проблема:

1. компанията е всъщност китайска, ако и да има активи в Америка
                      2. голям дълг

Първото за мен я превръща в негодна за сериозна инвестиция. Геополитиката като нищо може да я сгъне. В момента бих я играл единствено с опции. Ако Китай и САЩ направят кумбая, може да направи лесно x5.

Коментар

• Някой тук я беше споменавал вече - за спекула сигурно става. Обаче не знам дали гледам същата обаче този дълг дето го набиват във фабрики е голям червен сигнал в комбинация с намаляващи маржове.. Да ако лихвите тръгнат надолу ще е добре, обаче хванат ли друга посока/ поради каквото и да причина/ тия спокойно могат да заминат.

На прима виста изглежда евтино по някой показатели, но тези който са по скоро притеснително евтини.

Също така провери къде точно произвеждат тия панели, че с този дълг ако се разклатят малко повече продажбите може и без да мърдат лихвите да стане мазало.

Терзиев ги обича такива спекулативни може да знае нещо в детайли.

Коментар

• А какво мислите за CSIQ (Canadian Solar)?

Компанията изглежда с един много сериозен проблем - много голям дълг, но пък благодарение на него строят фабрики в Щатите, каквато е най-новата тенденция.
                          При ебитда за 2024 г. от 500 млн.$ (колкото им е в момента капитализацията), също толкова кеш, приходи от 6 млрд. с очаквания за 30% ръст тази година, плюс equity от 2,8 млрд.$ , ми се струват не лош вариант.

При това нямат някаква голяма зависимост от Щатите като приходи и митата на пръв поглед като че ли не ги бъркат много много.

Коментар

• Flow Traders надолу с 20% защото CEO-то бил визионер и сега си тръгва?! Аааа не, аут от Леонардо и удвоявам позицията

ING describes Kuehnel as a visionary, while KBC Securities says the departure puts a negative spin on the results

аман от глупости, мениджмънта не е толкова важен за някои бизнеси
                            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                              Този първия който си ми дал не е ли на същия принцип? И пак идва от Екс Тракер само че е в Евро? Само че при теб е доларовия такъв.

XEON GY
                              Нъц. Няма нищо общо. xffe е ти е лихвата на фед, sgov са ти суперкраткосрочни дцк. Първото се търгува и в евро, второто в САЩ.

xeon ти е лихвата на ЕЦБ - 2,25%, което е несериозно.

Коментар

• Този първия който си ми дал не е ли на същия принцип? И пак идва от Екс Тракер само че е в Евро? Само че при теб е доларовия такъв.

XEON GY

Коментар

Working...
                                X