отварям трейдинга и гледам equinor @ €20,15 се е купил. с което официално спирам да се газирам, защото за последните десетина дни имам един кош vermillion пазаруван по целия път от $8,50 надолу. даже не знам каква ми е точно средната цена, че е в три акаунта и половината е взимана в Торонто в cad.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Кисимов Разгледай мнениеПишат, че пазарът за солари в САЩ е за 13 млрд $ годишно- Current Solar Capacity:
235.7 GW - Total Solar Jobs:
279,447 - Value of Solar Market in 2024:
$70.4 billion - Number of U.S. Solar Businesses:
10,000+ - Total Solar Systems Installed in the U.S.:
5,425,045 - States with a Solar or Battery Manufacturing Facility:
41 - In 2024, a New Project was Installed Every:
54 seconds - Enough Solar Installed in the U.S. to Power:
40.7 million homes
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
- Current Solar Capacity:
-
Първоначално изпратено от Кисимов Разгледай мнениеПишат, че пазарът за солари в САЩ е за 13 млрд $ годишно
Коментар
-
една покупка + добавка към нея... след първата покупка е имало 240 тика печалба ...но аз ще ставам енвеститор и я оставям така ... но истинската причина е че отидох в хоремага .. за малко .. уж ... заформи се спор за някои думи и значения ... и га се върнах вътрешно отделение ... за малко.... седнах да помисля и бръмбарите в главата ми ме накараха да добавя още .... затварям сичко купено тук щот XОремака ме зове
p.p .има още ход нагоре
https://ibb.co/dwG4NSBv
Last edited by trade; 25.04.2025, 21:41.Pip master
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеГоворихме с колегата. Аз я харесвам по принцип и продължавам да имам мини позиция. Подценена е и има реални активи, които носят реални приходи. Обаче има два грамадни проблема:
1. компанията е всъщност китайска, ако и да има активи в Америка
2. голям дълг
Първото за мен я превръща в негодна за сериозна инвестиция. Геополитиката като нищо може да я сгъне. В момента бих я играл единствено с опции. Ако Китай и САЩ направят кумбая, може да направи лесно x5.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Къв е този айнс цу цвайцу дрън, дето изпуска най-дивото V образно движение на годината и сега те кара да рискваш он. То това си е направо след рейн хууди.
И напълно сериозно - в момента рискът е много по-висок отколкото преди 10 дни. Съответно СЕГА човек трябва по-скоро да разтоварва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнениеСравнително рядък Zweig Breadth Thrust сигнал се активира вчера. Бичият маркет ще изкара още поне година. RiskOn американски акции отново се надигат. Основен фокус ми е MSTR, където ще търся вход при всеки pullback.
Други перспективни имена: PLTR /където имам вече 5% позиция/, HOOD, UBER
И напълно сериозно - в момента рискът е много по-висок отколкото преди 10 дни. Съответно СЕГА човек трябва по-скоро да разтоварва.
Коментар
-
Говорихме с колегата. Аз я харесвам по принцип и продължавам да имам мини позиция. Подценена е и има реални активи, които носят реални приходи. Обаче има два грамадни проблема:
1. компанията е всъщност китайска, ако и да има активи в Америка
2. голям дълг
Първото за мен я превръща в негодна за сериозна инвестиция. Геополитиката като нищо може да я сгъне. В момента бих я играл единствено с опции. Ако Китай и САЩ направят кумбая, може да направи лесно x5.
Коментар
-
Някой тук я беше споменавал вече - за спекула сигурно става. Обаче не знам дали гледам същата обаче този дълг дето го набиват във фабрики е голям червен сигнал в комбинация с намаляващи маржове.. Да ако лихвите тръгнат надолу ще е добре, обаче хванат ли друга посока/ поради каквото и да причина/ тия спокойно могат да заминат.
На прима виста изглежда евтино по някой показатели, но тези който са по скоро притеснително евтини.
Също така провери къде точно произвеждат тия панели, че с този дълг ако се разклатят малко повече продажбите може и без да мърдат лихвите да стане мазало.
Терзиев ги обича такива спекулативни може да знае нещо в детайли.
Коментар
-
А какво мислите за CSIQ (Canadian Solar)?
Компанията изглежда с един много сериозен проблем - много голям дълг, но пък благодарение на него строят фабрики в Щатите, каквато е най-новата тенденция.
При ебитда за 2024 г. от 500 млн.$ (колкото им е в момента капитализацията), също толкова кеш, приходи от 6 млрд. с очаквания за 30% ръст тази година, плюс equity от 2,8 млрд.$ , ми се струват не лош вариант.
При това нямат някаква голяма зависимост от Щатите като приходи и митата на пръв поглед като че ли не ги бъркат много много.
Коментар
-
Flow Traders надолу с 20% защото CEO-то бил визионер и сега си тръгва?! Аааа не, аут от Леонардо и удвоявам позицията
ING describes Kuehnel as a visionary, while KBC Securities says the departure puts a negative spin on the results
аман от глупости, мениджмънта не е толкова важен за някои бизнесиdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнениеТози първия който си ми дал не е ли на същия принцип? И пак идва от Екс Тракер само че е в Евро? Само че при теб е доларовия такъв.
XEON GY
xeon ти е лихвата на ЕЦБ - 2,25%, което е несериозно.
- 1 like
Коментар
Коментар