If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
https://ibb.co/99K0pDjW
два готени sell-а от тренда които се заформи от вчерашния връх .... дъното от 03.13 бута цената надолу тоест станало е съпротива ...има ли акций за покупки ?
затварям сичко на 39840
Аз си взех миналата седмица SYNT (Synthomer PLC) на 90 пенса.
Фундаментално показателите са покъртителни. EBITDA-та за 2024 г е по-голяма от капитализацията на компанията. Кешът е два пъти повече от текущата капитализация. Equity-то е 1,1 млрд. лири при 140 млн. лири пазарна оценка. P/S-а, мале мале.
Сега остава и технически да се заформи дъното и да обърне тренда, че най-малко дабъл ми е в очакванията.
При дълг растящ със 100 млн. на година и отрицателен EPS за последните две години не знам на какво се надяваш тук, но времето ще покаже. Може и да уцелиш..
Фундаментално показателите са покъртителни. EBITDA-та за 2024 г е по-голяма от капитализацията на компанията. Кешът е два пъти повече от текущата капитализация. Equity-то е 1,1 млрд. лири при 140 млн. лири пазарна оценка. P/S-а, мале мале.
Сега остава и технически да се заформи дъното и да обърне тренда, че най-малко дабъл ми е в очакванията.
Мерси. Ще гледам още, че държа химикали директно през BAK (направо са в синхрон със synt графиките) и индиректно през бразилските etf. Иначе определено съм бик на химията от тия нива.
Други идеи за Лондон? То всичко е без пари, ама все пак. Повече Гленкур няма да взимам. Гледах един CARD, имат добри показатели и дивиденти, но такъв микро бизнес с пълни глупости да купувам не ми е по вкуса. Естетически не го възприемам.
Благодарско на Пандата. Среден вход 104. Добра доходност, ако и да не може да се сравнява с печалбата от "падащите ножове" от последната седмица. Но тук по-важното беше изключително ниският риск. Де факто такъв нямаше. За съжаление нямаше как да го играя с деривати.
Според мен обаче сделката е малко неизгодна. Поръчката ми за продажба беше на 139.50.
С това напълно покрих дълга в лири, останал още от фиаското с Евраз.
...
Други идеи за Лондон? То всичко е без пари, ама все пак. Повече Гленкур няма да взимам. Гледах един CARD, имат добри показатели и дивиденти, но такъв микро бизнес с пълни глупости да купувам не ми е по вкуса. Естетически не го възприемам.
Майсторе233, за мен няма съмнение че ще има рали нагоре, биткойн вече показва сигнали. Въпросът е докъде ще стигне. Мисля си, че този страх на пазарите може да доведе до параболичен връх тип 2000г /ако сега сме в аналог на 1998 срив/. По-балансираната прогноза е да стигнем предишните върхове на индексите и оттам да влезем в един бавен и продължителен мечи пазар с дъно 2027-28 и оттам странично движение. Какво мислиш?
Трябва да се следят алтовете и алкойн сезона той последните години точно съвпада с върхът при Насдак.
Което точно винаги съвпада с 18 месец от халвинга, което в случая е втората половина на октомври. Октомври е хубав месец за обръщане на пазара по традиция.
Не знам дали ще има еуфоричен пик при Биткойн или дистрибуция , която ще приспи пазарните участници докато чака 200 000.
Сега с Тръмп митата същата работа. По нагоре също обясних защо пазара ще обърне на горе. Да поясня и в двата случая 2020 и сега индексите прават нови дъна спрямо големи такива , докато биткойн не пробива преишните дъна.
[ATTACH=CONFIG]n4263451[/ATTACH]
Биткойн
[ATTACH=CONFIG]n4263452[/ATTACH]
ДАУ
Майсторе233, за мен няма съмнение че ще има рали нагоре, биткойн вече показва сигнали. Въпросът е докъде ще стигне. Мисля си, че този страх на пазарите може да доведе до параболичен връх тип 2000г /ако сега сме в аналог на 1998 срив/. По-балансираната прогноза е да стигнем предишните върхове на индексите и оттам да влезем в един бавен и продължителен мечи пазар с дъно 2027-28 и оттам странично движение. Какво мислиш?
Сега с Тръмп митата същата работа. По нагоре също обясних защо пазара ще обърне на горе. Да поясня и в двата случая 2020 и сега индексите прават нови дъна спрямо големи такива , докато биткойн не пробива преишните дъна.
Коментар