If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Нека позная, и сега няма да ни светнеш къде е дъното. Щото си скромен.
Никой не знае къде е дъното. Някои търсят дъно, други... търсим връх!!!
Твърде много непредвидимост има, и психично болни с власт... някой ден Историята ще даде обективна и безпристрастна оценка...
Но... такива кризи водят до големи финансови загуби, които отключват 1) здравословни проблеми, 2) фалити и 3) разводи... (може и не в точно тази последователност)
Затова... минутка за размисъл... за оценка на риска...
Нека се смирим и да си помислим - какво ще стане, ако не съм прав???
Швейцарския франк много се е засилил последния месец. Дали централната им банка няма да се намеси(има навика да го прави) и тези които сега "инвестират" във франка да пият една студена вода?
??? eur/chf за предходните 30 дни е -0,5%; от началото на годината изменението е буквално една хилядна от еврото.
Швейцарския франк много се е засилил последния месец. Дали централната им банка няма да се намеси(има навика да го прави) и тези които сега "инвестират" във франка да пият една студена вода?
Запознай се с концепцията за Folow Through Day на IBD и William O'Neil и тогава по-сигурно ще нацелваш дъната при големи корекции. Не е трудно - гугълни го
Пич, ти изпусна всички дъна и ловна всички върхове откак пишеш тука. Шутовщина някаква.
Нека позная, и сега няма да ни светнеш къде е дъното. Щото си скромен.
Запознай се с концепцията за Folow Through Day на IBD и William O'Neil и тогава по-сигурно ще нацелваш дъната при големи корекции. Не е трудно - гугълни го
Доста смешно е точно днес да се търси дъно. Според мен отиваме към прецедента от 2018 с класически 3 остри вълни разпродажби надолу към СиП 4800-5000. Това е и най-хубавия сценарий, защото ще отвори страхотна възможност за рали към предишните върхове.
Е след това вероятно пак ще се срине, но нас като активни инвеститори това не ни е..б..е. Най ми е интересно биткойна ще удържи или ни чака lower low.
П.С. AEM и колумбийската ми банка много прилично се държат. БФБ също, но Шелито ще отнесе тупалки покрай другото - ще трябва да измисля кеш ако падне значително
Брат, хич да не ти пука. Има ли срив, винаги си поне 80 % кеш. Как ги прайш тия работи, идея нямам. Магьосник някакъв - Саруман с двата ножа!
Доста смешно е точно днес да се търси дъно. Според мен отиваме към прецедента от 2018 с класически 3 остри вълни разпродажби надолу към СиП 4800-5000. Това е и най-хубавия сценарий, защото ще отвори страхотна възможност за рали към предишните върхове.
Е след това вероятно пак ще се срине, но нас като активни инвеститори това не ни е..б..е. Най ми е интересно биткойна ще удържи или ни чака lower low.
П.С. AEM и колумбийската ми банка много прилично се държат. БФБ също, но Шелито ще отнесе тупалки покрай другото - ще трябва да измисля кеш ако падне значително
Днес за лично спокойствие след 1 седмица на агония, реших да затворя около 20% от портфейла си за всеки случай, тъй като от ibkr почти всеки ден ми пращаха нотификация за margin call. Интересното е, че само Софикс е нагоре...
Коментар