Първоначално изпратено от Ivankata91
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търговия с опции
Collapse
X
-
Колегата по долу е писал следнато. Някой може ли да сподели как го правите? Какво става в случая исползване на марджин? Как това се отразява в данъчна декларация?
Първоначално изпратено от summer12 Разгледай мнениеЗдравейте, може ли някой да ме насочи по какъв начин се попълват сделките с опции на борсов пазар в САЩ в годишната данъчна декларация за физически лица?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеИскам още Антеро, но средната ми цена е малко под 4 и чисто психологически ми е трудно да добавям. Гледах опциите и ми дойде следната идея:
Купувам AR ~14,5 и веднага продавам августовски колец в парите на 13 за ~2,3. Така може и да пропусна ходенето до 20, но средната ми цена вече няма да е толкова безумна. Пуснах търсене за deep itm covered calls и излиза, че го ползват хората.
Та въпросът ми е дали има ли някакъв голям минус тази стратегия. Аз виждам единствено, че пропускам резките скокове и в двете посоки.
Иначе това е застраховка, ако имаш акция която би държал дълго, освен нарастването на цената може и да изкараш допълнително от продажба на covered call опции. IV от голяма значение дали накрая ще си заслужава цялата история.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
За минус се сещам че ще платиш 2 комисиони, при покупката на акциите и после при продажбата на кола, по-добре просто продай cash secured put @ 13
===
добавка: при високодивидентни може да има повече смисъл.Last edited by terziеv; 04.07.2021, 01:44.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеИскам още Антеро, но средната ми цена е малко под 4 и чисто психологически ми е трудно да добавям. Гледах опциите и ми дойде следната идея:
Купувам AR ~14,5 и веднага продавам августовски колец в парите на 13 за ~2,3. Така може и да пропусна ходенето до 20, но средната ми цена вече няма да е толкова безумна. Пуснах търсене за deep itm covered calls и излиза, че го ползват хората.
Та въпросът ми е дали има ли някакъв голям минус тази стратегия. Аз виждам единствено, че пропускам резките скокове и в двете посоки.
- 1 like
Коментар
-
Искам още Антеро, но средната ми цена е малко под 4 и чисто психологически ми е трудно да добавям. Гледах опциите и ми дойде следната идея:
Коментар
-
Да, показва IV, но поне аз не мога да задам някакви допълнителни критерии, без да ми поиска пари. Така е един огромен кош с колци и путове на абсолютно всякакви компании.
===
Някой дали продава дългосрочни itm путове? Не за някакви спекулативни компании, а за "сини чипове". Гледам, че премиите в момента са бая добри. Още повече в една инфлационна среда... Страх ме е малко, ама leaps '23 за SO на 60 ти докарва 1000. Т.е. дори да те упражнят, ще вземеш акцията на 50. От 2012 досега се движи >40.Last edited by terziеv; 24.02.2021, 21:32.
Коментар
Коментар