Ти па си намерил един авторитет да цитираш...баси
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
S&P 500 / NASDAQ (инвестиционни стратегии и макро)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЛиквидноста ме бърка защото колкото е по малка - толкова по голям е бид/аск спреда = толкова по трудно е отваряне/затваряне на позиция или належащи защити/настройки ако се наложи да правиш до експ.дейт.
Като rule of thumb гледам да е с над 20к обема опции които се търгуват. Като мечо пух - колкото повече-толкова повече.
Е, ако наистина си заслужава може и около 10к да пусна на нещо, ама по изключение.
Иначе си ги гледам основно на барчарт.ком тия неща.
Хубавото е че най добрата ликвидност е концентрирана в близките месец до 2-3 мес. Това ми върши работа понеже отварям основно позиции с хоризонт 1.5 до 2 мес.
Така е и най логично, понеже попътния ми вятър от тетата духа най добре последния месец до ЕД.
https://i.stack.imgur.com/8TSfZ.gif
PS Гледам тъкмо на ексела си че средната дюрация на 14те ми пута е 54.1 дена.
Ако спредът е голям и си продал близо до ask - е добра сделката.
Ако спредът е тесен - тогава пазарът е ефективен, цената е справедлива, вероятностите са изравнени, печалбите клонят към нула.
Продам ли опция обаче, не се надявам да я изкупя преждевременно, оставям да изтече.
Заради ускорението на тетата в края, пък предпочитам да ролвам всяка седмица.
Според мен делта хеджинг с акции е безмислено:
- ако ти се наложи хеджинг, значи вече си на загуба, или поне близо да нула, и хеджирането заключва загубата (нулата).
- хеджинга трябва да се наглася постоянно до падеж, а ако цената играе нагоре надолу всяко донагласяне в обратната посока е заключване на загуба в акциите, докато си мислиш че спасяваш опцията.
Ако някой може с хеджинг да си спасява опциите, това означава че познава накъде отива акцията във всяко едно движение и няма нужда от опции, може просто да си познава движенията с акции.
Тези разсъждения дори не съм ги проверил с реални сделки.
Нека който е спасявял опции да каже до какъв брой хеджиращи сделки е стигал. Колкото по-малко сделки, толкова по-голям option tracking error (неефективност)Last edited by jori; 29.09.2021, 14:30.
- 1 like
Коментар
-
По принцип щеше да си прав, ако това нещо имаше барем някакви граници. Безграничната наглост, в в съчетание с безгранична некомпетентност обаче се без аналог.
Ако трябва да съм честен, сайтът е виновен. Бъгна се и ми изтри цялата игнор листа. Това и луксът, който борсата тази година ми подари - свободно време.
~~
Иначе от всеки може да се научи нещо полезно. Може пък и аз да съм дръпнал от него нещо, ако и да се съмнявамLast edited by terziеv; 29.09.2021, 13:25.
Коментар
-
Aй стига се гризкахте двамцата бре. И тука и другата тема главно се спамите 1 друг, ама и темите.....Всеки да си пледа паничката и какво печели/губи е слабо интересно, свои си пари харчи в края на краищата.
БТВ съм заимствал идеи и от двамата, за което благодарен.Last edited by pipbel; 29.09.2021, 13:17.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеПип, ти по коя метрика мериш ликвидността и защо това те бърка? JPM and GS. Не търгуваш лотове за десетки и стотици милиони, нали?
Или тези играят повече спрямо представянето на underlying assets?
Сега сериозно. Проблемът ти пъпеш (е, прекалено много са всичките) в случая е, че не можеш да си преведеш думата ликвидност. Ако имаш идея за значението и, а не просто папагалски да я повтаряш, нямаше така да се излагаш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеПип, ти по коя метрика мериш ликвидността и защо това те бърка? Не търгуваш лотове за десетки и стотици милиони, нали?
Ликвидноста ме бърка защото колкото е по малка - толкова по голям е бид/аск спреда = толкова по трудно е отваряне/затваряне на позиция или належащи защити/настройки ако се наложи да правиш до експ.дейт.
Като rule of thumb гледам да е с над 20к обема опции които се търгуват. Като мечо пух - колкото повече-толкова повече.
Е, ако наистина си заслужава може и около 10к да пусна на нещо, ама по изключение.
Иначе си ги гледам основно на барчарт.ком тия неща.
Хубавото е че най добрата ликвидност е концентрирана в близките месец до 2-3 мес. Това ми върши работа понеже отварям основно позиции с хоризонт 1.5 до 2 мес.
Така е и най логично, понеже попътния ми вятър от тетата духа най добре последния месец до ЕД.
https://i.stack.imgur.com/8TSfZ.gif
PS Гледам тъкмо на ексела си че средната дюрация на 14те ми пута е 54.1 дена.
Last edited by pipbel; 29.09.2021, 12:25.
- 1 like
Коментар
-
Пип, ти по коя метрика мериш ликвидността и защо това те бърка? Не търгуваш лотове за десетки и стотици милиони, нали?
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Да, така е, при тях нетния лихвен маржин вероятно ще се подобри най осезаемо.
Ама няма такъв етф, камо ли с лост.. Или аз поне не знам...
А и тoя FAS май ще ми отпадне от уочлиста, главно заради ликвидността, кът е, а е важна.
PS сега видях, има няколко KRE е най ликвидно май. дори и лостово за моите цели има- DPST.Ма пък и неговата ликвидност е пълна отврат. A пък на кре трябва ходя чак на 22-25 делта за 2% месечно.
Ама пък за колче може да е интересно....
Коментар
-
В рамките на само няколко часа ти тръгна от разкази какви "загуби" трупам. После вече се загрижи, че съм "изпуснал" върховете. Преди малко го докара до уникалната лъжа как не си казвал дефлация, а си имал предвид покачване цените на суровините, че Байдън ще прави инфраструктура. И най-накрая се раздразни, че съм християнин.
Аз разбира съм християнин, ама и кришнар да бях, пак щях да те гавря за безумните лъжи, с които сам се редиш като китаец судоку.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеИ какво, Пип. С това Тиквун ми доказва, че цена под $260 за МSFT не е добра, така ли?
Очевидно ще послушам Тиквуна
===
Мислил ли си за собствено комедийно шоу? Мисля, че можеш да успееш в това поприще. Пък и чисто статистически, все за нещо трябва да те бива.Last edited by terziеv; 28.09.2021, 22:47.
Коментар
-
И какво, Пип. С това Тиквун ми доказва, че цена под $260 за МSFT не е добра, така ли?
Очевидно ще послушам Тиквуна
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеTака както си го пeйстнал - трудно се разбира.
Ето от ексела за желаните нива - дават 2.2-3% премия до 19 ноември, добра утеха ако не слезе до тях ..Strike Last Delta Volume Type 265.00 5.820 -26.04 388 Put 270.00 6.790 -30.60 224 Put 275.00 8.160 -35.97 797 Put
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеTака както си го пeйстнал - трудно се разбира.
Ето от ексела за желаните нива - дават 2.2-3% премия до 19 ноември, добра утеха ако не слезе до тях ..Strike Last Delta Volume Type 265.00 5.820 -26.04 388 Put 270.00 6.790 -30.60 224 Put 275.00 8.160 -35.97 797 Put
====
Иначе според мен няма да слезе.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
PS сега видях, има няколко KRE е най ликвидно май. дори и лостово за моите цели има- DPST.Ма пък и неговата ликвидност е пълна отврат. A пък на кре трябва ходя чак на 22-25 делта за 2% месечно.
Ама пък за колче може да е интересно....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеДа ти кажа, и според мене това с steepening-а на кривата и дигането на банките не е най-очевидния и сигурен трейд. По-добре да се пази барута сух за нещо по-сигурно отколкото да се правят експерименти.
Аз да ти кажа мисля ако спихът стане по-сериозен, което този път има по-добър шанс да стане, да добавя MSFT. Ако падне някъде под $275-270 ще помисля пак. А на под ~$260 ще е бонбонче (давам конкретни нива за Терзу̀)
MSFT211029P00260000 2021-09-28 12:39PM EDT 260.00 3.25 3.30 3.45 +1.61 +98.17% 257 1,554 37.28%
Коментар
Коментар