IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

S&P 500 / NASDAQ (инвестиционни стратегии и макро)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Много миньори и други традицонни индустрии във ФУТСИ, но пък става за циклична игра... на кайто му се занимава с тези работи

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Същото се отнася и за ЮК.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Ооо колега, ще си паснем май с тебе.
      Ма си ептен екстремен, нека поне едно 40-50% все пак да могат гласуват. Отпусни малко критериите...
      Аааа, не- то така и сегашните политици ще могат да гласуват, а могат ли да гласуват- ще могат и да се избират

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Това е щото съм парий по рождение Иначе съм за избирателен ценз, при това комбиниран- имуществен, образователен и физически, който вероятно ще бъде покриван от 1% от мъжете и 0,01% от жените
        Ооо колега, ще си паснем май с тебе.
        Ма си ептен екстремен, нека поне едно 40-50% все пак да могат гласуват. Отпусни малко критериите...

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
          Чак толкова май не са подценени. В Европа има предмно скучни компании, много от тях чакат да бъдат disrupt-нати от техните по-гъвкави и иновативни американски събратя

Което си е абсолютно верно.
          И обяснява напълно разликите във валюейшъна помежду им. Същото се отнася и за ЮК.
          И не само щатите, азиатците също са много по иновативни.
          За съжаление изглежда че притисната межди тия 2 колоса и тъпата си бюрокрация Европа бавно гасне. Само сянка на бившо величие.

Коментар

А, не знам... имаш на моменти и доста прогресивни и леви уклони

Това е щото съм парий по рождение Иначе съм за избирателен ценз, при това комбиниран- имуществен, образователен и физически, който вероятно ще бъде покриван от 1% от мъжете и 0,01% от жените

Коментар

• Чак толкова май не са подценени. В Европа има предмно скучни компании, много от тях чакат да бъдат disrupt-нати от техните по-гъвкави и иновативни американски събратя

Като стана дума за европейски, гледам костенурките (VOW) днес са на над EUR 200. Мисля, че имат още потенциал тази година, примерно за нива от EUR 250

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
              Да не говорим че пък за Европа са почти двойно по атрактивни нивата, а за ЮК дори тройно.

https://en.macromicro.me/charts/27100/us-shiller-ecy

Коментар

• Проблемът ми е чисто организационнотехнически

В Лондон наистина е безумно евтино, но много зор да намирам актуална информация за средни и малки компании... тези, които искам да купя са с огромен полит риск. Това и високите борсови такси и комисионни, които правят малките позиции нерентабилни. Големите да ги взимам в ny ми е по-лесно.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Голяма част от пазара е изключително подценена. Вероятно имаш предвид "инвестиции" в широки индекси.
                  Абе речено изключително си е изхвърляне.
                  Истината обаче е като се вземат предвид реалните доходности по бондовете широкия сп500 индекс си е на прилични средни нива като за последното десетилетие и с доста по добра риск премия от по предното.
                  Да не говорим че пък за Европа са почти двойно по атрактивни нивата, а за ЮК дори тройно.

https://en.macromicro.me/charts/27100/us-shiller-ecy

Коментар

• По-сложно е. И мисля, че златото освен че краткосрочно се влияе и от други фактори освен лихвата по 10YR UST, също и систематично реагира с лаг. Което според мене се дължи на това, че златото го търгува доста хора с ирационално мислене

Дори започвам да мисля, че трейдингът на златото трябва да е сравнилено по-лесен от другите неща, които моментално реагират на промените в очакванията за "фундамента"

Първоначално изпратено от Yolo Разгледай мнение
                    Нормално, US-10YR върна и златото и то с него.

Коментар

• А, не знам... имаш на моменти и доста прогресивни и леви уклони

То иначе и аз съм консерватор, ама по-скоро като тези от края на 19 век. От типа на лорд Бикънсфийлд, известен още като Дизраели

Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                      Глупости, аз съм консерватор Което не ми пречи да плюя консерватизма де

Коментар

• БНП се мери като стойност на произведеното за единица време (една година примерно). Дали някой е в дефицит не от значение. Освен ако всички на минат на бартер, почти всяка икономическа активност води до това, че някой е в дефицит а друг е в surpluss, като suepluss-а и дефицита са огледален образ един на друг

Ако дефицита трябва да се вади, ще излезе, че Китай нямат никакъв растеж. С този огромен дълг на частния сектор. Това си е дефицит

Така че не знам защо да се вади

Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                        Не трябва ли да извадим бюджетният дефицит от "растежа" за да видим има ли го изобщо?

Коментар

ПИЧ Ако още държиш MasterCard, задръж още два-три месеца за цена от над $375

Даже бих ти препоръчал и още една-две години държане за по-сосна печалба
                          Държа някъде откъм 336-338 $......... е то ние сме наближили 375, ама взех и малко PayPal

Коментар

Държавите са вечни и не им трябва да връщат дълга. Трябва само да могат да го обсужват, а САЩ си обслужват техния. Ако реалната лихва по дълга е по-малка от растежа на БНП, значи дългът е sustainable, а това е всичко, от което се интересуват купувачите на дълг от частния сактор

Не трябва ли да извадим бюджетният дефицит от "растежа" за да видим има ли го изобщо?

Коментар

Тук сте се събрали банда неолиберали

И е малко смешно, че плюете неолиберализма...

Глупости, аз съм консерватор Което не ми пречи да плюя консерватизма де

Коментар

• ПИЧ Ако още държиш MasterCard, задръж още два-три месеца за цена от над $375

Даже бих ти препоръчал и още една-две години държане за по-сосна печалба

Коментар

Working...
                                X