IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Revolut

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Благодаря. А чисто теоретично ако в бъдеще в Revolut се листнат акции на европейски компании, търгувани на европейски борси, тогава пак ли ще трябва да се плаща данък ?
    Last edited by Stif; 21.02.2021, 22:27.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Stif Разгледай мнение
      Искам да питам знаещите, отворил съм си стандартна сметка в Revolut, обаче ако правилно виждам повечето компании са американски, а доколкото разбрах от това което съм прочел, трябва да се плащат данъци, а на мен не ми се занимава с попълване на данъчни декларации. Дали правилно съм разбрал ? Моля да ме извините ако въпросите са тъпи или е коментирано, малко трудно се ориентирам в форума, много от отдавна не съм влизал.
      Компаниите далеч не са само американски, но задължително се търгуват на борсата в САЩ. Има много английски, китайски, бразилски...

      Ако не ти се попълват данъчни декларации, ставаш закононарушител. При електронните транзакции трудно ще скриеш каквото и да е.

      Коментар


      • Искам да питам знаещите, отворил съм си стандартна сметка в Revolut, обаче ако правилно виждам повечето компании са американски, а доколкото разбрах от това което съм прочел, трябва да се плащат данъци, а на мен не ми се занимава с попълване на данъчни декларации. Дали правилно съм разбрал ? Моля да ме извините ако въпросите са тъпи или е коментирано, малко трудно се ориентирам в форума, много от отдавна не съм влизал.

        Коментар


        • Интересен софтуеър е разработил младежа:
          https://github.com/doino-gretchenlie...EooelJIwY67wdk

          Коментар


          • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
            Новата версия вече има стопове и лимитирани поръчки, които можеш да пускаш и извън работно време. Продължавам да им нямам никакво доверие, но няма как да не призная, че за суми до няколко хиляди няма конкуренция.
            Да до 5-10К са си ОК, гледам и Трейдинг 212(Трейдър БГ) се развиват добре в Англия

            Коментар


            • Новата версия вече има стопове и лимитирани поръчки, които можеш да пускаш и извън работно време. Продължавам да им нямам никакво доверие, но няма как да не призная, че за суми до няколко хиляди няма конкуренция.

              Коментар


              • Здравейте,
                не знам дали тук е подходящото място да попитам,но все пак ако има някой,който да ми отговори,ще съм му много благодарен.
                Работя и пътувам по кораби от доста години,та въпроса ми е ,понеже имам малко разправии с НАП,ако си създам сметка в Револют и в последствие ми се превеждат пари по сметката ,информацията за създаването на сметка на мое име и постъпленията в нея,ще достигне ли до НАП и имат ли право да я запорират и да се разпореждат с нея в последствие.

                Коментар


                • Здравейте. Първо да кажа, че съм нов и имам няколко въпроса относно revolut.
                  1. Има ли опция за поставяне на стопове?
                  2. И при покупка може ли да се оставя отворена позицията или трябва да се затвори сделката преди затваряне на борсата?
                  3. Може ли да си отворя сметка без да получа тази карта?
                  4. И по колко сделки на ден/седмица/месец могат да се правят без да се начисляват комисионни?

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                    Някой има ли по-конкретна идея дали Revolut все пак ще вземе истински лиценз и ще има застраховка на средствата? Вкарал съм 5000, което ми е абсолютен таван докато няма гаранция.
                    Разкарах половината от Revolut -> IBKR.

                    Бях го решил отдавно, но конкретният повод беше, че миналата седмица им блокира трейдинга за повече от час. Тюхках се малко, защото продадох на 3% печалба, а междувременно отиде на 4% загуба. За щастие на другия ден ми ги отчетоха спрямо момента на подаване на заявката. Във форумите обаче имаше яко квичене - не при всички е било така.

                    Като цяло R. се показва шитня за тийнове и хипстъри. За някои неща продължава да е удобно - преводи за малки суми. За по-големите неща нервите не си струват. Един превод до щатите се изгуби за две седмици и три дни се разправях със поддръжката. Не става дори за средно напреднали любители като мен. Седят едни ~3 бона в гущери, защото са в нафтови акции и старчески домове (средно около -60%). Все ми се струва обаче, че пирамидите като R. ще гърмят скоро.

                    Предвид хипер активната ми търговия напоследък, горчиво съжалявам за регистрацията през Karol. От 2-3 месеца без сделка го докарах на 4-5 сделки дневно. От поне седмица се опитвам да се свържа с IBKR, да разбера дали мога да се прехвърля директно, но не отговарят на мейлите, а телефоните са постоянно на музичка.

                    Коментар


                    • Някой наясно ли е как стои въпроса с данъчното облагане при търговия през REVOLUT, като се има предвид, че се търгуват американски акции? Например, ако сък купил акции за 1000USD и сега съм ги продал за 1500USD,къде и какво трябва да декларирам?

                      Коментар


                      • Някой има ли по-конкретна идея дали Revolut все пак ще вземе истински лиценз и ще има застраховка на средствата? Вкарал съм 5000, което ми е абсолютен таван докато няма гаранция.

                        Коментар


                        • Rеvоlut нaчиcлявa и 0,01% гoдишнa тaĸca нa пoтpeбитeли c плaнoвe Ѕtаndаrd, Рrеmіum и Меtаl зa cъxpaнeниe нa пapични cpeдcтвa въз ocнoвa нa cтoйнocттa нa ĸлиeнтcĸoтo пopтфoлиo.
                          До колкото разбирам това е единствената хватка. Вместо да получаваш лихва над парите в акаунта си, плащаш малка такса.
                          Ако имаш значителни пари в акаунта си, ниските/никакви комисионни ти спестяват доста по-малко от колкото лихвата би ти дала.

                          Ако има интерес ще се опитам да сравня с популярните брокери в България, под/над колко пари/сделки си заслужава да си в революта в сравнение с другите.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                            Здравейте,
                            отдавна не съм си позволявал да пускам нови теми, но... на БФБ е скука, а имаме интересно събитие от тази седмица - Revolut стартираха търговия без комисионни за своите абонати с план Metal. Аз самият съм със стандартна карта, така че съм от чакащите -- но кога, никакво инфо!!!

                            Ще се радвам тук да споделяте опита си и инфо като цяло. Например 2 дни вече се опитвам, но не успявам да намеря списък с 300-та компании достъпни за търговия! Обявиха, че има опция и за закупуване на частични акции (fractional shares) - как работи това чудо?
                            Как ще се оправяме после с данъците, извлечения от ИП и деклариране пред НАП, като сметката ни е в Англия...и т.н. и т.н.
                            Компаниите вече са 450 и се планира да станат 1000. А списък има тук - https://www.vivainvest.eu/spisak-na-akciite-v-revolut/
                            www.wavetrader.eu

                            Коментар


                            • За НАП не мога да помогна. Мисля да търся компетентно мнение по въпроса. Тази година затворих някой дълги позиции и реално имам capital gains съответно трябва да си дам дължимото на финансовото гуру Горанов.
                              Revolut ми се струва като добра идея и може би единствената алтернатива за Robin Hood в Европа. Българите дори и ДеГиро акаунт трудно можем да отворим, а родните брокери масово залагат на CFD и огромни минимални такси за сделка. Всичко това във време, когато големите играчи в САЩ си премахнаха комисионните. По ред причини и безумия на ЕС ние не можем да отворим сметки при всеки от тях. Тези, които имат лицензи за ЕС пък най-безпардонно те насочват към international версията на сайтовете си, където си стоят таксите и дори $25000 минимална инвестиция за Schwab.
                              Поради тези причини, Revolut си идват тъкмо навреме. 3 безплатни сделки на месец са ми достатъчни поради buy-and-hold value investing стратегията ми, но дори и да имам нужда от повече от това – цената също е напълно приемлива, колкото в момента плащам на Interactive Brokers.
                              Малко дразнещо е, че размерът на всяка единична сделка е ограничен до $1000. За сега не ме бърка особено, но няма да си прехвърля най-големите 2 позиции поради тази причина. Отделно това ги прави може би не съвсем идеални за хора инвестиращи по-големи суми или търгуващи по-активно. Неприятно е, че и една акция на Амазон трябва да си я купуваш на 2 пъти. Няма пълно щастие.
                              В крайна сметка, лично за мен, предимствата са много повече от недостатъците и до края на месеца >60% от портфолиото ми ще бъде в Revolut. А ако IB не се опомнят и продължат да предлагат Lite платформата си само за САЩ и Индия в близките 6 месеца ще се разделя окончателно с тях.

                              Коментар


                              • А честито:
                                https://money.bg/finance/revolut-pus...balgariya.html

                                Коментар

                                Working...
                                X