Първоначално изпратено от Stif
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Revolut
Collapse
X
-
Здравейте,
Миналата година ползвах Револют за кратко, купих си няколко акции, след което ги продадох. Помня, че имах печалба от около 1000лв.
След като обявиха, че заради Брекзит променят политиката си и т.н. си закрих всички сметки и вече не ползвам приложението.
Пропуснах обаче да декларирам тази печалба в НАП. Въпросът ми е по какъв начин мога да проверя точно каква ми е била печалбата, трябва ли да я деклалирам и дали в сайта на НАП, при "Проверка на неплатени в срок задължения" ще мога да проверя какво дължа ?
Коментар
-
Понеже сме в месеца на данъците... ето това нящо значително ми улесни живота: https://www.tradestats.us/revolut/
Имам известни съмнения, че R нарочно правят нещата възможно най-тегави.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Stif Разгледай мнениеПитането ми е продиктувано от тази статия, ето и конкретния цитата който ми направи впечатление:
"Говори се за „дълбока реформа“, разбирай: изхвърляне от пазара на „финтех претендентите“ и малки банки, които ще бъдат лишени от държавната депозитна гаранция или ще бъдат подложени на тежки проверки и накарани да плащат скъпо за гаранциите."
Не съм сигурен доколко журналиста от в. Сега е прав, стана ми интересно дали може да има някакви последствия за Revolut ?
Коментар
-
Питането ми е продиктувано от тази статия, ето и конкретния цитата който ми направи впечатление:
"Говори се за „дълбока реформа“, разбирай: изхвърляне от пазара на „финтех претендентите“ и малки банки, които ще бъдат лишени от държавната депозитна гаранция или ще бъдат подложени на тежки проверки и накарани да плащат скъпо за гаранциите."
Не съм сигурен доколко журналиста от в. Сега е прав, стана ми интересно дали може да има някакви последствия за Revolut ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Stif Разгледай мнениеЗнам, че темата е насочена по скоро към закупуването на акции през Revolut, но дали проблемите около Грийнсил банк ще им се отразят ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Stif Разгледай мнениеБлагодаря tony1975, да разбирам ли, че няма нужда от данъчна декларация ? И евентуално проблеми с НАП ?
Допълнение: Намерих следното в фейсбук -Какви данъчни задължения поражда търгуването с акции през Трейд платформата на Револют? Това май не е за мен, не ми се занимава да попълвам данъчни декларации, за едната дребна търговия, дето е колкото да съм в играта, а печалба все тая дали ще има.
Според мен трябва да се декларират получените дивиденти, с чисто информативна цел(без да плащате данък тъй като вече сте обложен)
- 1 like
Коментар
-
Благодаря tony1975, да разбирам ли, че няма нужда от данъчна декларация ? И евентуално проблеми с НАП ?
Допълнение: Намерих следното в фейсбук -Какви данъчни задължения поражда търгуването с акции през Трейд платформата на Револют? Това май не е за мен, не ми се занимава да попълвам данъчни декларации, за едната дребна търговия, дето е колкото да съм в играта, а печалба все тая дали ще има.Last edited by Stif; 22.02.2021, 13:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Stif Разгледай мнениеБлагодаря. А чисто теоретично ако в бъдеще в Revolut се листнат акции на европейски компании, търгувани на европейски борски, тогава пак ли ще трябва да се плаща данък ?
- 1 like
Коментар
Коментар