IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Revolut

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Здравейте,

Много интересна тема! Относно новата търговия без комисионни за абонати с план Metal на Revolut, да, това е хубава новина за инвеститорите. Що се отнася до списъка с 300 компании, той не е лесно достъпен на самия сайт, но обикновено Revolut предлага този списък на своите клиенти чрез мобилното приложение. За частични акции (fractional shares), това означава, че можете да купите част от акция, вместо цяла, което е полезно при висока цена на акции като тези на Tesla, Apple и други.
    https://avatarworldgame.com
    Относно данъците, в България приходите от инвестиции трябва да се декларират пред НАП. Това включва и доходи от търговия с акции, дори ако сметката ви е в чужбина. Ще трябва да направите справка за приходите от Revolut и да подадете необходимите данъчни декларации, като вземете предвид всякакви международни споразумения за избягване на двойно данъчно облагане.

Ако имате конкретни въпроси за процеса или за други детайли, не се колебайте да питате!
    Avatar World is an adorable life simulator. Create the avatar for which you want to play and begin exploring this huge world with an infinite number

Коментар

• Първоначално изпратено от Stif Разгледай мнение
      Благодаря drift hunters, да разбирам ли, че няма нужда от данъчна декларация ? И евентуално проблеми с НАП ?

Допълнение: Намерих следното в фейсбук -Какви данъчни задължения поражда търгуването с акции през Трейд платформата на Револют? Това май не е за мен, не ми се занимава да попълвам данъчни декларации, за едната дребна търговия, дето е колкото да съм в играта, а печалба все тая дали ще има.
      И аз мисля така

Коментар

• Някой превеждал ли е долари към сметка в САЩ? Като swift или като ach минават. Съпорта вика swift, но по форумите обясняват, че е ach.

Коментар

• Здравейте,
          Миналата година ползвах Револют за кратко, купих си няколко акции, след което ги продадох. Помня, че имах печалба от около 1000лв.
          След като обявиха, че заради Брекзит променят политиката си и т.н. си закрих всички сметки и вече не ползвам приложението.
          Пропуснах обаче да декларирам тази печалба в НАП. Въпросът ми е по какъв начин мога да проверя точно каква ми е била печалбата, трябва ли да я деклалирам и дали в сайта на НАП, при "Проверка на неплатени в срок задължения" ще мога да проверя какво дължа ?

Коментар

• аз съм супер доволна от револют

Коментар

• аз от няколко месеца ползвам револют и купувам акции и съм много доволна. супер бързо и лесно е

Коментар

• Понеже сме в месеца на данъците... ето това нящо значително ми улесни живота: https://www.tradestats.us/revolut/

Имам известни съмнения, че R нарочно правят нещата възможно най-тегави.

Коментар

• Stif , На твоя въпрос може да ти отговори Хърсев от Хърсев и Ко, преди няколко дни го слушах по телевизия Скат да говори по този въпрос и за тази банка. Той пише и статии в в-к Сега.

Коментар

Питането ми е продиктувано от тази статия, ето и конкретния цитата който ми направи впечатление:
                    "Говори се за „дълбока реформа“, разбирай: изхвърляне от пазара на „финтех претендентите“ и малки банки, които ще бъдат лишени от държавната депозитна гаранция или ще бъдат подложени на тежки проверки и накарани да плащат скъпо за гаранциите."
                    Не съм сигурен доколко журналиста от в. Сега е прав, стана ми интересно дали може да има някакви последствия за Revolut ?
                    Благодарско за материала. Нямам никаква информация, но е супер странно, че си помислих абсолютно същото, когато получих имейла за прехвърляне към Revolut bank. Т.е. постоянно са пред фалит и по същество са пирамида и затова гледат да се покрият с гаранцията на влоговете. Как "банка", която за 5+ години работи изцяло на загуба може да получи лиценз е мистерия за мен.

Коментар

• Питането ми е продиктувано от тази статия, ето и конкретния цитата който ми направи впечатление:
                      "Говори се за „дълбока реформа“, разбирай: изхвърляне от пазара на „финтех претендентите“ и малки банки, които ще бъдат лишени от държавната депозитна гаранция или ще бъдат подложени на тежки проверки и накарани да плащат скъпо за гаранциите."
                      Не съм сигурен доколко журналиста от в. Сега е прав, стана ми интересно дали може да има някакви последствия за Revolut ?

Коментар

Знам, че темата е насочена по скоро към закупуването на акции през Revolut, но дали проблемите около Грийнсил банк ще им се отразят ?
                        Като цяло Р. си е шитня на границата на пирамида, но не разбирам точно каква е връзката. Би ли обяснил накратко.

Коментар

• Знам, че темата е насочена по скоро към закупуването на акции през Revolut, но дали проблемите около Грийнсил банк ще им се отразят ?

Коментар

• Кажете нещо и за Революц банк , били имали ограничен банков лиценз, като сметките са гарантирани от литовската схема за гарантиране на депозитите.
                            Ако нещо по евтинко откъм таксите го дават, може да се ползва.....

Коментар

Благодаря tony1975, да разбирам ли, че няма нужда от данъчна декларация ? И евентуално проблеми с НАП ?

Допълнение: Намерих следното в фейсбук -Какви данъчни задължения поражда търгуването с акции през Трейд платформата на Револют? Това май не е за мен, не ми се занимава да попълвам данъчни декларации, за едната дребна търговия, дето е колкото да съм в играта, а печалба все тая дали ще има.
                              Здравейте - за съжаление темата не се показва във форума и трудно я намирам.
                              Според мен трябва да се декларират получените дивиденти, с чисто информативна цел(без да плащате данък тъй като вече сте обложен)

Коментар

• Благодаря tony1975, да разбирам ли, че няма нужда от данъчна декларация ? И евентуално проблеми с НАП ?

Last edited by Stif; 22.02.2021, 13:04.

Коментар

Working...
                                X