... Да не пускам нова тема, някой ползва ли Българска банка за търговия с акции в чужбина (САЩ, UK, EU). И ако да - може ли да сподели какви са им комисионните, има ли custody и т.н. В интернет намерих, че услугата се предлага от Уникредит, Пощенска и Райфайзен. Има качени и комисионните, но ми се струват много високи, дали може да се спазарят по-ниски?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Използване на българска банка като посредник
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
Питай Ameritrade. Няма проблем за БГ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеПичове, дайте акъл за щатски посредник!!! Проблемът е, че е надвишен лимита на застраховката на IB. За един прЕател питам. Ameritrade не предлагат услуга в БГ.
Коментар
-
Според мен Trade Station е добър брокер за американски акции.
Имат може би най добрата безплатна платформа. Има десктоп, онлайн, и мобилна версия. Платформата има и много възможности за автоматизирана търговия за хората които се интересуват от това и могат да програмират.......
Комисионната стандартно е $5 на сделка. Има и план където се плаща на обем търгувани акции. Ако планирате да въртите голям капитал може и да се договори индивидуално комисионната.
Last edited by alphaomega; 25.02.2019, 23:31.
Коментар
-
Не виждам смисъл на това да служи българска банка като посредник. По-добре е директно да се свържеш с чуждестранния брокер, например https://www.firstrade.com/content/en...erservice/faqs . Данъчни отчети са твоя отговорност вместо на посредническа банка.
Така като гледам отдалече какви условия предлагат брокерите в България ми се струва че таксите им са обирджийски.
Това е основната причина да се заобиколят техните платформи и услуги.
А да се търгува с местни акции на българската борса ми се струва абсурдно, няма достатъчно ликвидност за да се приеме сериозно.
Коментар
-
Открих това:
Банка ДСК ЕАД предлага на своите клиенти посредничество при търговия с акции, права и компенсаторни инструменти на Българска фондова борса – София АД, участие на първични и вторични предлагания, търгови предлагания и съхранение на ценни книжа.
Банка ДСК ЕАД предлага на своите клиенти посредничество при търговия с акции и борсово търгувани отделно фондове на международните пазари в Европа, Северна Америка, Азия, Латинска Америка, Африка и Австралия. Банка ДСК ЕАД съхранява чуждестранните финансови инструменти в Clearstream.
Клиентите ни могат да инвестират свободните си средства в акции на водещи родни и международни компании с цел постигане на по-висока доходност.
Комисионите и таксите, които банката прилага, са едни от най-атрактивните на пазара.
Борсово търгуваните фондове (Exchange traded funds) са фондове, чиято цел е да репликират структурата и движението на даден индекс от акции, облигации, борсово търгувани стоки или кошница от активи.
Разходи:
https://dskbank.bg/docs/default-sour...0%B2%D0%B5.pdf( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
Защо точно банки ?
Инвестиционни посредници пълно за Американските пазари разгледай IB
Interactivebrokers
Поздрави!
Мисля че в USA най - лесният начин за покупка и продажба на акции е просто онлайн банкирането, когато банката ти е посредник. Не съм сигурен тук как е.
Отделно ме притеснява парични преводи от и към брокери, предполагам е по - лесно когато банката ти е посредник.
Също така предполагам, че ще е и по - лесно при отчитането на печалба / загуба.
Това са само предположения, за това и направих темата, за да попитам някой който има опит с банки като посредници.
Поздрави.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hvasilev88 Разгледай мнениеЗдравейте,
Интересува ме дали има някакви предимства / недостатъци при използване на българска банка (ДСК / Райфайзен Банк) като посредник при закупуване на акции от Американски пазари.
Има ли някакво улеснение, което предлагат като например:
- по - лесен процес на закупуване / продажба на акциите.
- по - лесен процес при отчитане печалби / загуби през държавата и плащане на данъци.
Поздрави.
Инвестиционни посредници пълно за Американските пазари разгледай IB
Interactivebrokers
Поздрави!
Коментар
-
не става дума за мошенгии, искам достъп до Американският пазар просто. Виждма че банката ми предлага такова посредничество и се чудя се дали има предимства да ползвам тях или посредниците, които често биват препоръчвани в този форум.
Честно казано бих предпочел банката ми да е посредник, вместо трета компания към / от която да превеждам пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hvasilev88 Разгледай мнениеЗдравейте,
Интересува ме дали има някакви предимства / недостатъци при използване на българска банка (ДСК / Райфайзен Банк) като посредник при закупуване на акции от Американски пазари.
- по - лесен процес при отчитане печалби / загуби през държавата и плащане на данъци.
Поздрави.
Коментар
-
Използване на българска банка като посредник
Здравейте,
Поздрави.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар