Първоначално изпратено от VladimirS
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
(IB) Връщане на кеш в БГ сметка
Collapse
X
-
Здравейте.. то и аз не съм теглил ... ( нали всички сме дългосрочни инвеситори) ... но от работата мога да кажа , че когато има кореспонденска банка - винаги си взимат 10 USD/ 10 EUR такса само за тях ...( рядко се случва , но и 20 стижат) ... Още не съм пробвал Paysera ... но за такива малки преводи от 500 EUR май е най-умният вариант ...
Коментар
-
Благодаря за предложенията, явно никой не ползва методите за трансфер на IB да си преведе пари директно от българската сметка.
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнениеЗдравейте! Иван Давидов е описал подробно тук: Сметката ми в IB е в EUR и от IB нареждам SEPA превод към Paysera, след което в тяхната система превалутирам от EUR към BGN и накрая правя превод от Paysera към моята лична банкова сметка. Единственият ми разход по веригата е таксата на Paysera за изходящия превод към моята банка, май беше едно левче.
https://forum.investor.bg/forum/%D1%...8A%D1%80/page2
Коментар
-
Здравейте! Иван Давидов е описал подробно тук: Сметката ми в IB е в EUR и от IB нареждам SEPA превод към Paysera, след което в тяхната система превалутирам от EUR към BGN и накрая правя превод от Paysera към моята лична банкова сметка. Единственият ми разход по веригата е таксата на Paysera за изходящия превод към моята банка, май беше едно левче.
https://forum.investor.bg/forum/%D1%...8A%D1%80/page2
Коментар
-
Пусни СЕПА, това са глупости че в БГ няма, просто не се предлага, но се ползва - виж първия линк.
https://www.capital.bg/biznes/moiat_...e_sa_ni_skupi/
https://www.capital.bg/biznes/moiat_...bankovi_taksi/Last edited by dex; 25.07.2018, 10:10.
Коментар
-
Това дето в България няма Sepa е пълна глупост, иска да те прекара през swift, че да те одерат с такси. Обаче сепа или не, ако няма директна връзка сити и уникредит ще се мине през кореспондентска банка, но там таксата е около 10 долара, която ще ти я удържат директно от сумата. Вече входящите такси за валутен превод ще си ти ги вземат.
Коментар
-
Ей, няма ли кой да даде съвет на чиляка.,. или всички само вкарват по сметките без да теглят
п.с. аз не съм теглил , в противен случай щях да споделяLast edited by Protokol; 24.07.2018, 21:09.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от VladimirS Разгледай мнениеЗдравейте,
От сметката си в IB LLC (през Karoll) трябва да прехвърля 500 USD към UniCredit сметката си в BGN. Спрямо тарифите на сайта имам право на 1 безплатен withdrawal на месец, което улеснява нещата.
Когато задам Wire transfer ме пита за Correspondent Information, където трябва да избера през коя банка искам да направя превода. В смисъл, че CITIBank, където е сметката на IB ще използват междинна банка, която да преведе парите на UniCredit в БГ. Това ми се струва скъпо и не знам дали ще ми вземат пари за удоволствието парите ми да обиколят още 1 банка.
Другият вариант, който IB ми дават е SEPA, обаче след разговор с оператор от UniCredit ми казаха, че реално SEPA в България няма защото не сме в Еврозоната. Тук виждам риск да се вкарам в някакви главоболия с институцийте за това кой какво разбирал под SEPA.
Вие как правите тези трансфери, какви такси плащате и имате ли съвети?
Поздрави,
Владимир
Да предположим, че Карол (през които ти управляваш акаунт в IB LLC) имат достатъчно на брой клиенти и комуникацията им с IB е ежедневна или почти ежедневна дейност. Ако случаят е такъв, то вероятно почти всеки ден някой има нужда да внесе в IB някаква сума, а друг - да изтегли някаква сума. Ако ти беше на мястото на Карол, как би процедирал?
Понеже разбира се всеки е на своето място, ти вероятно би им се обадил и би ги попитал!
Успех
Коментар
-
(IB) Връщане на кеш в БГ сметка
Здравейте,
От сметката си в IB LLC (през Karoll) трябва да прехвърля 500 USD към UniCredit сметката си в BGN. Спрямо тарифите на сайта имам право на 1 безплатен withdrawal на месец, което улеснява нещата.
Когато задам Wire transfer ме пита за Correspondent Information, където трябва да избера през коя банка искам да направя превода. В смисъл, че CITIBank, където е сметката на IB ще използват междинна банка, която да преведе парите на UniCredit в БГ. Това ми се струва скъпо и не знам дали ще ми вземат пари за удоволствието парите ми да обиколят още 1 банка.
Другият вариант, който IB ми дават е SEPA, обаче след разговор с оператор от UniCredit ми казаха, че реално SEPA в България няма защото не сме в Еврозоната. Тук виждам риск да се вкарам в някакви главоболия с институцийте за това кой какво разбирал под SEPA.
Вие как правите тези трансфери, какви такси плащате и имате ли съвети?
Поздрави,
ВладимирТагове: Отмаркиране на всички
Коментар