IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
    [ATTACH=CONFIG]n4247172[/ATTACH]

За периода 12 септември - 10 февруари Бритиш петролката бие с много сериозна разлика spy, qqq, asml, appl, googl, oxy, xom, cvx... С дивидента още повече. Добър пример, че кога играеш с големите компании, алфата идва, когато се пазарува на ангебот.

Безплатно!
    Ааа, тоя път имам две по-добри точно от същия период.

Click image for larger version

Name:	bought-brby-10-09-2024.jpg
Views:	1
Size:	47.5 КБ
ID:	4247474

Click image for larger version

Name:	bought-hsba-16-09-2024.jpg
Size:	39.9 КБ
ID:	4247475

Към момента на писане Бърбъри са със 102.9% нагоре, а банката - с 32.6 %.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	Screenshot 2025-02-10 172320.jpg
Size:	49.5 КБ
ID:	4247172

За периода 12 септември - 10 февруари Бритиш петролката бие с много сериозна разлика spy, qqq, asml, appl, googl, oxy, xom, cvx... С дивидента още повече. Добър пример, че кога играеш с големите компании, алфата идва, когато се пазарува на ангебот.

Безплатно!

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
        Панда преди време беше направил много хубав трейд с Нексанс, покрай него си я сложих на радара. Сега гледам че сектора е направил корекция - НКТ и Присмиян също. Какво ти е мнението за Нексанс към днешна дата?

Доколкото аз се запознах ми се струва че имат фундамент да се движат в едно със тенденцията за по нататъшна урбанизация, смарт сити и прочие.

Ще се радвам ако споделиш твоето мнение, а и всеки друг който е запознат с бизнеса и компанията.
        Дау пак в киреча

Коментар

• Панда преди време беше направил много хубав трейд с Нексанс, покрай него си я сложих на радара. Сега гледам че сектора е направил корекция - НКТ и Присмиян също. Какво ти е мнението за Нексанс към днешна дата?

Доколкото аз се запознах ми се струва че имат фундамент да се движат в едно със тенденцията за по нататъшна урбанизация, смарт сити и прочие.

Ще се радвам ако споделиш твоето мнение, а и всеки друг който е запознат с бизнеса и компанията.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Естествено, че са бичи. Като заклаха китайската борса, къде отиде капитала? Като унищожиха ЕС индустрията, къде отиде капитала. Като забраниха търговията в Москва, къде отиде капитала? Като забраниш Тему и Али, това лошо ли е за Амазон? Ти като жител на ЕС-то не смяташ ли, че да купуваш канадски или европейски компании е все по-рисково?

Само евентуални капиталови ограничения ще осерат пейзажа.
            Четат форума злите есили.

Европейската комисия ще предложи нова такса за обработка на малки митнически пратки, като част от план за овладяването на агресивните евтини онлайн търговци на дребно от Китай.
            Не може от Тему. Ще купувате китайските стоки от Амазон на цени x3. Няма значение, че от Али-то можеш да си купиш и багер.

Продължавам да твърдя, че Амазон има добро бъдеще именно, защото всичкото конкурент ще бъде отстранено законодателно.

Коментар

• Имам само 10% позиция, планирам да я увелича на стъпки до макс 70%. Хубав сценарий би бил 1-2 седмици tight range и трайно да изскочи над 10 и 21 ЕМА. Важни нива на пробив са 400 и/или 440, където финално ще допълвам. Цел 800-1000. Не е препоръка все пак, тази акция е волатилна и всичко може да се случи

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
                Срам не срам малка позиция отворих в TDW, хубав е сетъпа - дай боже до 75 да отиде. Иначе търпеливо си чакам MSTR за 3-тия run /вероятно последен/. Останалите RDDT, RBRK, CAVA. Теслите се ослушват, не знам дали ще им намеря място въобще.
                Иначе много интересно е в крипто, явно няма да има alt season, не стигат мангизи за всички знайни и незнайни койнчета. Биткойн обаче държи и като гледам простотиите на Тръмп, според мен бавничко се намъква в наратива си за световно дигитално злато.

P.S. И в TEM трябва да видя как да се вмъкна нискорисково, много рипа този здравен АИ
                Не разбрах за MSTR ,чакаш вход или си се качил вече? И ако чакаш , къде го виждаш този вход и защо?

Коментар

• PLTR изкърти мивката и дори счупи плочките в банята… защо го продадох това животно толкова рано????
                  Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Срам не срам малка позиция отворих в TDW, хубав е сетъпа - дай боже до 75 да отиде. Иначе търпеливо си чакам MSTR за 3-тия run /вероятно последен/. Останалите RDDT, RBRK, CAVA. Теслите се ослушват, не знам дали ще им намеря място въобще.
                    Иначе много интересно е в крипто, явно няма да има alt season, не стигат мангизи за всички знайни и незнайни койнчета. Биткойн обаче държи и като гледам простотиите на Тръмп, според мен бавничко се намъква в наратива си за световно дигитално злато.

P.S. И в TEM трябва да видя как да се вмъкна нискорисково, много рипа този здравен АИ
                    Last edited by RInvestor; 04.02.2025, 23:33.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	Screenshot 2025-02-04 205818.jpg
Size:	51.5 КБ
ID:	4245673

Безплатно!

Коментар

• Съни да не забравяме че той вече беше част от този цикъл. Един път вече плашеха народеца как ще обърне света с главата надолу - по бегли спомени освен една закачка с Иран която трая там 2-3 седмици нямам спомен нещо да се обърна кой знае колко драматично.

И въобще и да не съм фен на политиката, съм още по-малко фен на фиръ монгъринга - без значение кой го създава и спуска към обществото. Хората са си избрали тази форма на демокрация /или са им я избрали/ и това е положението. Едно време с телевизора сякаш беше по лесно да се изолираш. Сега с телефоните и социалните мрежи ми се струва че доста се усилва натиска.

Коментар

• На цикъла не му дреме кой е президент!
                          И нищо чудно S&P да дрънне 7000 преди Данета да може да каже "КазАх ви!"

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

Мисля че ще има още едно връщане на долу този месец за тест и чак тогава март април як спринт.
                            ОКи!
                            Аз съм леко скептична, но имам мъничко... заради FOMO-то

Успех!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение

Тръмпи ще деформира цикъла...

Той е непредвидим, непостоянен и не е дипломатичен. Мени си мнението като калинка. Дава обещания, които не може да изпълни!!!

Няма как да има развитие, като си изолира икономиката от света, изгони емигрантите и вдигне митата. Всяко действие си има противодействие...

Популизма на Тръмпи ще радва най-много 6-9 месеца. После... резултатите ще станат видими...

По принцип да, обаче -
                              да не забравяме, че един от главните участници е луд с картченица

А дали Тръмпи не се опитва да излезе от тази роля?

Майсторе... някаква вероятност сега да е пъмпенето, а не дъмпенето на тези койни???

А дали в Щатите има истинска демокрация?

С двама пенсионери, кандидати за президент? Нема и нема некой по надежден... в цяла Америка???

А дали това не е началото на края на този тип демокрация???

Кажи моля, според теб, коя друга държава би могла да земе мястото на САЩ като източник на образци???

Митата на Тръмпи пораждат още един голям риск - вдигане на насрещни мита. Това води до стремеж към понижаване на производствените разходи, изтъняване на маржа, спадане на печалбите, намлаване на износа...

Така че - всеки да си потребява каквото може да произведе. И така не е лошо...

А дали долара ще се вдига, или постепенно ще отслабне, предстои да видим. Американците кто искат да продават дълг, дали все така ще има мераклии да им го купуват???

Човек като се кара с комшиите и ги прецаква, и те не са много отзивчиви и благосклонни да му дават доверие...
                              Мисля че ще има още едно връщане на долу този месец за тест и чак тогава март април як спринт.

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                                В последните 10 президентски цикъла средно най-добрата година се явява пост елекшън т.е 2025. В 9 от последните 10 такива сме имали година на + със среден ръст от близо 18%. Втората година от мандата е исторически най-куцата. При елекшън или третата е също много добра /когато е положителна/. Годината на избори е нещо средно.

Логиката е следната:

- първата година - телешки възторг, имаме победител, той ще промени нещата и бла бла бла
                                - втората година - започва отрезвяването
                                - третата година - отново надеждата започва да се прокрадва, имаме вече яснота около кандидати и прочие
                                - изборната такава - волатилна, но надеждата е набрала скорост.
                                Тръмпи ще деформира цикъла...

Той е непредвидим, непостоянен и не е дипломатичен. Мени си мнението като калинка. Дава обещания, които не може да изпълни!!!

Няма как да има развитие, като си изолира икономиката от света, изгони емигрантите и вдигне митата. Всяко действие си има противодействие...

Популизма на Тръмпи ще радва най-много 6-9 месеца. После... резултатите ще станат видими...

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                                Не съм съгласен. Има война. Войната не е между Украйна и Русия, нито има търговска война между САЩ и онази жалка недодържава Канада. Войната е вътре в американския елит. От изхода от тази война, която изобщо не е решена, зависи съдбата на Украйна.
                                По принцип да, обаче -
                                да не забравяме, че един от главните участници е луд с картченица

Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                                Америка е незаменима защото е заела или по скоро е построена за една роля която никой друг не иска да заеме - световен полицай. Това как Китай се опитва да ги измести е за заглавията. В реалността нито имат ресурсите, нито желанието да правят това което щатите правят.
                                А дали Тръмпи не се опитва да излезе от тази роля?

Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

Така че пазара ще върне вероятно на горе но следващите седмици пак на долу.
                                Така че здрави нерви,,
                                Майсторе... някаква вероятност сега да е пъмпенето, а не дъмпенето на тези койни???

Първоначално изпратено от Веселият_мелничар Разгледай мнение
                                Демокрацията, разделението на властите и капитализма служат като демпфер на икономиката и я предпазват от сериозни кризи, а когато такава настъпи поради обективни причини, от нея се излиза много по-лесно.
                                А дали в Щатите има истинска демокрация?

С двама пенсионери, кандидати за президент? Нема и нема некой по надежден... в цяла Америка???

А дали това не е началото на края на този тип демокрация???

Кажи моля, според теб, коя друга държава би могла да земе мястото на САЩ като източник на образци???

Първоначално изпратено от BigGun Разгледай мнение

Но като цяло, ми се вижда охлаждане пазара на акции, защото митата пораждат много рискове - повишаване на производствените цени, изтъняване на маржа, спадане на печалбите и в крайна сметка увеличаване на цените за крайните клиенти, повишаване на инфлацията и като резултат по-високи лихви и проблеми в някои сектори, пряко зависещи от лихвите като недвижимостите.

Може и да греша, не знам веригата на доставки на всяка компания, но на око, залагам, че инфлацията и доларът ще се вдигнат.
                                Митата на Тръмпи пораждат още един голям риск - вдигане на насрещни мита. Това води до стремеж към понижаване на производствените разходи, изтъняване на маржа, спадане на печалбите, намлаване на износа...

Така че - всеки да си потребява каквото може да произведе. И така не е лошо...

А дали долара ще се вдига, или постепенно ще отслабне, предстои да видим. Американците кто искат да продават дълг, дали все така ще има мераклии да им го купуват???

Човек като се кара с комшиите и ги прецаква, и те не са много отзивчиви и благосклонни да му дават доверие...

Коментар

Working...
                                X