IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Къв е този айнс цу цвайцу дрън, дето изпуска най-дивото V образно движение на годината и сега те кара да рискваш он. То това си е направо след рейн хууди.

И напълно сериозно - в момента рискът е много по-висок отколкото преди 10 дни. Съответно СЕГА човек трябва по-скоро да разтоварва.
    Точно затова съм само 5% invested. Хубава е перспективата да очакваме ново нисковолатилно рали, след като се поуспокоят тарифните истерии.

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
      Сравнително рядък Zweig Breadth Thrust сигнал се активира вчера. Бичият маркет ще изкара още поне година. RiskOn американски акции отново се надигат. Основен фокус ми е MSTR, където ще търся вход при всеки pullback.
      Други перспективни имена: PLTR /където имам вече 5% позиция/, HOOD, UBER
      Къв е този айнс цу цвайцу дрън, дето изпуска най-дивото V образно движение на годината и сега те кара да рискваш он. То това си е направо след рейн хууди.

И напълно сериозно - в момента рискът е много по-висок отколкото преди 10 дни. Съответно СЕГА човек трябва по-скоро да разтоварва.

Коментар

• Сравнително рядък Zweig Breadth Thrust сигнал се активира вчера. Бичият маркет ще изкара още поне година. RiskOn американски акции отново се надигат. Основен фокус ми е MSTR, където ще търся вход при всеки pullback.
        Други перспективни имена: PLTR /където имам вече 5% позиция/, HOOD, UBER

Коментар

• Говорихме с колегата. Аз я харесвам по принцип и продължавам да имам мини позиция. Подценена е и има реални активи, които носят реални приходи. Обаче има два грамадни проблема:

1. компанията е всъщност китайска, ако и да има активи в Америка
          2. голям дълг

Първото за мен я превръща в негодна за сериозна инвестиция. Геополитиката като нищо може да я сгъне. В момента бих я играл единствено с опции. Ако Китай и САЩ направят кумбая, може да направи лесно x5.

Коментар

• Някой тук я беше споменавал вече - за спекула сигурно става. Обаче не знам дали гледам същата обаче този дълг дето го набиват във фабрики е голям червен сигнал в комбинация с намаляващи маржове.. Да ако лихвите тръгнат надолу ще е добре, обаче хванат ли друга посока/ поради каквото и да причина/ тия спокойно могат да заминат.

На прима виста изглежда евтино по някой показатели, но тези който са по скоро притеснително евтини.

Също така провери къде точно произвеждат тия панели, че с този дълг ако се разклатят малко повече продажбите може и без да мърдат лихвите да стане мазало.

Терзиев ги обича такива спекулативни може да знае нещо в детайли.

Коментар

• А какво мислите за CSIQ (Canadian Solar)?

Компанията изглежда с един много сериозен проблем - много голям дълг, но пък благодарение на него строят фабрики в Щатите, каквато е най-новата тенденция.
              При ебитда за 2024 г. от 500 млн.$ (колкото им е в момента капитализацията), също толкова кеш, приходи от 6 млрд. с очаквания за 30% ръст тази година, плюс equity от 2,8 млрд.$ , ми се струват не лош вариант.

При това нямат някаква голяма зависимост от Щатите като приходи и митата на пръв поглед като че ли не ги бъркат много много.

Коментар

• Flow Traders надолу с 20% защото CEO-то бил визионер и сега си тръгва?! Аааа не, аут от Леонардо и удвоявам позицията

ING describes Kuehnel as a visionary, while KBC Securities says the departure puts a negative spin on the results

аман от глупости, мениджмънта не е толкова важен за някои бизнеси
                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                  Този първия който си ми дал не е ли на същия принцип? И пак идва от Екс Тракер само че е в Евро? Само че при теб е доларовия такъв.

XEON GY
                  Нъц. Няма нищо общо. xffe е ти е лихвата на фед, sgov са ти суперкраткосрочни дцк. Първото се търгува и в евро, второто в САЩ.

xeon ти е лихвата на ЕЦБ - 2,25%, което е несериозно.

Коментар

• Този първия който си ми дал не е ли на същия принцип? И пак идва от Екс Тракер само че е в Евро? Само че при теб е доларовия такъв.

XEON GY

Коментар

• xffe

sgov има опции, но не съм сигурен данъчно как се разглежда и избягвам

===

твойте са рискови, в никакъв случай не бих ги определил като mmf

Коментар

• Колеги дали може да споделите какви мъни маркет фондове използвате?

Гледам 2 ЕТФ който са маркирани като мъни маркет и четох разни мнения:

https://lu.allianzgi.com/-/media/all...1F502D0C841782

https://etf.dws.com/de-de/LU02903584...-1c/#downloads

Хората твърдят че са еднакви от гледна точка на риск, това което не разбирам до колкото подобни фондове "гарантират" главницата или няма такава ситуция? Чудя се защото този на Аллианц е пълен с корпоративни облигации а този на Дойче Банк е основно ДЦК и то европейски - само няколко корпоративни бондове. За 1 година и двата дават доходност от 3.5% обаче има ли логика да се водят с еднаква степен на риск?

Краткия въпрос е в какво паркирате свободен кеш така че да бъде 99% гарантиран като главница и да има максимална ликвидност и възможност да се ползват парите при нужда.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                          Искам да скъсам шортите на etsy, но мнооого скъпо. Явно е очевидна идея. Други варианти?
                          Аз се метнах на Zalando, че мина 33 евро.
                          Мисля, че има добър шанс да върви нагоре краткосрочно.

Коментар

• Искам да скъсам шортите на etsy, но мнооого скъпо. Явно е очевидна идея. Други варианти?

Коментар

• хубав trend ...днес цял ден ..грехота е да не го яхнем ..макар и закъсняло
                              Click image for larger version

Name:	wyzhodq6t trend.png
Views:	1
Size:	34.1 КБ
ID:	4265523
                              Pip master

Коментар

• Нещо скучно като бизнес за което обаче ще трябва да се четат отчети че на прима виста ми изглежда малко скъпичко.

https://www.hoya.com/wp-content/uplo...Profile_EN.pdf

Коментар

Working...
                                X