Първоначално изпратено от nradev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Банкова сметка в Щатите
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
Ако търгуваш европейски акции на европейски борси. Ако търгуваш АДР върху европейски акции в щатите въпросът е по-сложен.
От тук нататък, мисля че от значение за човека е не само гражданството му, а и дали има щатски такс номер. А щом има УС банкова сметка може и да има такъв. Ако живее повече от 180 дни в щатите също има значение. Знам ли.... Много Ако.
https://www.irs.gov/pub/irs-pdf/fw8ben.pdf
Това е документът, с който се декларира чуждоземско гражданство през брокера.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
ако живееш там, там ше си плащаш данъците нищо, че си с български паспорт, данъците се плащат по местожителство не по гражданство ..... на 2 места не можеш да плащаш данъци, ако платиш в САЩ като се прибираш в България им представяш декларация и това е, ако пък живееш в България с тоя формуляр FW8BEN където е постнал колегата долу го пращаш на IB и нема те занимават от САЩ ....
Коментар
-
https://www.irs.gov/pub/irs-pdf/iw8ben.pdf тука има разясненея по въпроса“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
ако живееш там, там ше си плащаш данъците нищо, че си с български паспорт, данъците се плащат по местожителство не по гражданство ..... на 2 места не можеш да плащаш данъци, ако платиш в САЩ като се прибираш в България им представяш декларация и това е, ако пък живееш в България с тоя формуляр FW8BEN където е постнал колегата долу го пращаш на IB и нема те занимават от САЩ ....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Boyko911 Разгледай мнениеЗдравейте,
ситуация е следната. Решил съм да си отворя акаунт в Interactive Brokers, но банкова сметка ми е базирана в PNC Bank ( Щатите). Нямам американско граждантсво. Попитах IB как ще плащам данъци, но те отказаха да ми дадат информация с предтекста, че IB не съветват когато става въпрос за данъци. Та, притеснението ми е, че може да ме пляснат с искане да плащам данъци на 2 места, БГ и САЩ. Моля за малко помощ.... как ще се плащат данъци в моята ситуация.
И на базата на вашият опит, коя платформа бихте предпочели - тази на IB или thinkorswim на TDameritrade.
Всяко мнение ще бъде оценено. БлагодаряLast edited by michaelis12; 14.10.2017, 15:43.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениеи още нещо да кажа че пропуснах. ако търгуваш европейски акции данък не се дължи
От тук нататък, мисля че от значение за човека е не само гражданството му, а и дали има щатски такс номер. А щом има УС банкова сметка може и да има такъв. Ако живее повече от 180 дни в щатите също има значение. Знам ли.... Много Ако.
https://www.irs.gov/pub/irs-pdf/fw8ben.pdf
Това е документът, с който се декларира чуждоземско гражданство през брокера.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Boyko911 Разгледай мнениеЗдравейте,
ситуация е следната. Решил съм да си отворя акаунт в Interactive Brokers, но банкова сметка ми е базирана в PNC Bank ( Щатите). Нямам американско граждантсво. Попитах IB как ще плащам данъци, но те отказаха да ми дадат информация с предтекста, че IB не съветват когато става въпрос за данъци. Та, притеснението ми е, че може да ме пляснат с искане да плащам данъци на 2 места, БГ и САЩ. Моля за малко помощ.... как ще се плащат данъци в моята ситуация.
И на базата на вашият опит, коя платформа бихте предпочели - тази на IB или thinkorswim на TDameritrade.
Всяко мнение ще бъде оценено. Благодаря
- 1 like
Коментар
-
Банкова сметка в Щатите
Здравейте,
Всяко мнение ще бъде оценено. БлагодаряLast edited by Andi11; 13.10.2017, 16:50.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар