Първоначално изпратено от Nikolinka Dimitrova
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Данъчно облагане при обратно изкупуване на дялове в UCITS
Collapse
X
-
-
Казусът ми е и за юридически и за физически лица.
Имам и още един въпрос - Някои КИС разпределят доходи, а други не. Доходите, получени от КИС, са облагаеми с корпоративен данък, а печалбите от обратно изкупуване - не са облагаеми. Това не е ли неравнопоставеност в данъчното облагане на доходи от КИС ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nikolinka Dimitrova Разгледай мнениеЗдравейте, моля за мнение дали е правилно разбирането ми, че печалбите и загубите, реализирани от обратно изкупуване на дялове в колективните инвестиционни схеми със статут UCITS съгласно Директива 2009/65/ЕО, регистрирани в държави от ЕС или от ЕИП, са необлагаеми на основание чл.44 от ЗКПО във връзка с пар.1, т. 21, буква"б" от ДР на същия закон.
- 1 like
Коментар
-
Данъчно облагане при обратно изкупуване на дялове в UCITS
Здравейте, моля за мнение дали е правилно разбирането ми, че печалбите и загубите, реализирани от обратно изкупуване на дялове в колективните инвестиционни схеми със статут UCITS съгласно Директива 2009/65/ЕО, регистрирани в държави от ЕС или от ЕИП, са необлагаеми на основание чл.44 от ЗКПО във връзка с пар.1, т. 21, буква"б" от ДР на същия закон.Last edited by Nikolinka Dimitrova; 23.02.2017, 22:30.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар