IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DOW 20K+ Навлизаме в опасна територия!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
    Внимавай - постоянно повтаряш най опасните думи .. "този път е различно..."
    Мислиш само в една посока и не допускаш , че може да се случи нещо различно от твоята прогноза ....
    Преди година зададох един въпрос на Ив и Равновесния - какво пречи това рали да не стане най-продължителното в историята ?
    Не получих категоричен отговор . Обясненията бяха от сорта - фундамента такъв, коефицентите такива ....
    Май си отсял половината от приказките ми, няма нищо различно, просто парите летят към борсата и вече обясних защо летят, освен това ти казах кога ще отлетят оттам. Ив има много смислени постове а Равновесния е доста ерудиран, но не можах да разбера защо стигаха до грешни заключения. Вероятно разглеждаха реалността по твърде сложен начин.

Коментар

• Дали не се бяга от бондове към акции? Един разправя, че Дау се катерил от преливане на изплашени кинти от Европа към US.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
        Разчиствам си бюрото и гледам една презентация от преди една година за Securities Lending Market. Отбелязъл съм си крилата фраза на един европейски мениджър на активи:

На база на какво пък си решил да си разчистиш бюрото?
        Аз все не намирам фундаментални причини за това

Коментар

• Разчиствам си бюрото и гледам една презентация от преди една година за Securities Lending Market. Отбелязъл съм си крилата фраза на един европейски мениджър на активи:

Cash is no longer king. Cash is trash.

Коментар

• Преди 2 месеца в инвестора имаше една много хубава, интелигентна, добре обоснована с примери и числа статия защо пазарът на акции в Тръмпоамерика (ЧалгоАмерика значи) ще рухне и вече рухва. И той рухна, но нагоре, заради гравитацията на планетата Нибуру и заради злостните, неинтелигентни кулаци от Уолстрийт!

http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение

Аз точно на това залагам. Американското общество е разделено точно 50:50.
              Едните са оптимисти за бъдещето и подкрепят Тръмп. (купуват акции по върховете и будат цените още по нагоре)
              Другите са песимисти и трупат къси позиции, още от нивата преди изборите. Те не очакваха Тръмп да спечели. Сега очакват той да се провали, и затова продължават да добавят към късите позиции.

Реално се получава така че в крайна сметка всички ще започнат да купуват на върха! И биковете и мечките.

Може би се питате а КОЙ продава?
              Ами тези които до сега купуваха чрез подарените долари със нулева лихва. Хората на ФЕД и "богоизбраните". То е ясно. Те го направиха (изфабрикуваха) този бичи пазар и манипулираха общественото мнение и всички статистики и данни за да скрият факта че от 2008 икономиката реално е в застой (няма възстановяване) а дълговете вече са извън конрол.

Сега чрез Тръмп създават кух оптимизъм и вкарат баламите на пазара и ги ползват като ликвидност за да си реализират печалбите натрупани в последните 8 г.
              Елита в САЩ много добре знае че тази държава е бита карта по всички параметри. Това което се случва сега е нещо като последната вечеря. Ще се наплюскат колкото могат и накрая часовника като удари 12 часа, всичките прасета ще се качат в частните си самолети и ще се покрият по разни острови.
              Междувременно Тръмп ще започне нова война в близкия Изток. (най вероятно с Иран.) Нещо като последен опит за рестартиране на Икономиката. Само че този път номера няма да мине. Света вече има нетърпимост към своеволията на САЩ и е въпрос на време някой от големите играчи да се озъби на САЩ и да ги сложи на място.
              +1
              (сметам, че "пазара" расте, щото от това печелят всички.. Пари бол. Алтернативи нема. Фундамента НЯМА ЗНАЧЕНИЕ. Заелите къси позициЙ, за сега са малцинство и нямат значение... Щом при това състояние на "икономиката" на микро и макро ниво, дългове (корпоративни, общински и държавни, частни ), дефецити и прочее "показатели", "пазарната оценка" без проблем се е утроила, че и повече, не виждам НИКАКОВ проблем, да "достигне нива" от 25-30000)
              Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Само че след като остановихме, че печатането не вдига толкова, колкото очаквахме потреблението и инфлацията ще остановим и същото за индексите..
                Така е ,но за мен е важно да се адаптирам към новата среда при старите правила ... т.е. изненадващи, бързи и краткосрочни движения в двете посоки... Миналата година го видяхме на няколко пъти, като различното беше колко бързо става възстановяването .... т.е. играта трябва да изключва buy and hold
                За мен е необяснимо липсата на движения от +/- 2-3% ... имам предвид без конкретна причина като Brexit ...
                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Това, че се опитва да удари пореден рекорд по стойност или по продължителност не го прави различно ... Нищо ново - нито правила нито поведение. Като игра на американски футбол - още няколко ярда и овации ...
                  Аз си представям състоянието на индексите като покупателната способност на долара . Преди 20-50-100 г , правилата са били същите , само тя е била различна .С други думи :просто приеми, че в момента се печатат индекси, вместо долари
                  Ще кажеш ама как така ...Например както направиха виртуалните валути . Как стана , каква стойност и покритие имат?
                  Истината е , че всички сме много компетентни - със сигурност знаем, че ще има корекция и мечи пазар
                  Само че след като остановихме, че печатането не вдига толкова, колкото очаквахме потреблението и инфлацията ще остановим и същото за индексите..

Коментар

• Click image for larger version

Name:	Keep Calm - Invest.jpg large.jpg
Views:	1
Size:	45.8 КБ
ID:	3174950

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Това не го разбрах. Едновременно твърдиш че "този път е различно" са най-опасните думи и едновременно твърдиш че този път е различно и нищо не пречи ралито да продължи 20 години
                      Това, че се опитва да удари пореден рекорд по стойност или по продължителност не го прави различно ... Нищо ново - нито правила нито поведение. Като игра на американски футбол - още няколко ярда и овации ...
                      Аз си представям състоянието на индексите като покупателната способност на долара . Преди 20-50-100 г , правилата са били същите , само тя е била различна .С други думи :просто приеми, че в момента се печатат индекси, вместо долари
                      Ще кажеш ама как така ...Например както направиха виртуалните валути . Как стана , каква стойност и покритие имат?
                      Истината е , че всички сме много компетентни - със сигурност знаем, че ще има корекция и мечи пазар
                      Last edited by Protokol; 02.03.2017, 14:34.

Коментар

Мислиш само в една посока и не допускаш , че може да се случи нещо различно от твоята прогноза ....
                        Преди година зададох един въпрос на Ив и Равновесния - какво пречи това рали да не стане най-продължителното в историята ?
                        Не получих категоричен отговор . Обясненията бяха от сорта - фундамента такъв, коефицентите такива ....
                        Това не го разбрах. Едновременно твърдиш че "този път е различно" са най-опасните думи и едновременно твърдиш че този път е различно и нищо не пречи ралито да продължи 20 години
                        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Пирон Разгледай мнение

Мислим по различен начин, тук алчността няма нищо общо, процеса не е субективен а обективен. Целия свят вече знае, че ще има нови правила на играта, трябва да си луд да не се пре-позиционираш.
                          И какви ще са тези "нови правила" ? Може ли малко подробности? Предварително благодаря
                          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                            бабичката Хилъри беше трагедия , но това не значи че трябва да казваме, че Перукан е върхът...той даже като ивеститор е на светлинни години зад дедо Бъфет и сие....
                            Несравними са просто като тип дейност Чичо Уорън е реинвестиращ дългосрочен инвеститор, Доналд е строител.

Чичикът ми падна в очите - като обеща да вози с колата си всеки, готов да гласува за Полуживата - с действията си по нищо не се отличаваше от някой хъхряк от гетото, въртящ търговия с гласове.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Точно това е едно от нещата, които ме притесняват. Доналд още преди десетина и повече години пишеше за проблемите на Америка: затъването на социалната и здравната система, упадъкът на предприемчивостта, стопяването на средната класа, бюрократизъмът, външните дългове и т.н. и т.н. Явно тотално се е отчаял от безумията на обонго, при който нещата се влошиха драстически, та си заряза кефът и се хвърли като Матросов да спасява отечеството си. Дано успее да обедини страната, защото най-лошото е, че нигърът, полуживата и кукловодите им пак се мъчат да му пречат - и насъскват всякаква измет срещу великият човек.
                              И това не е лъжа...но гореизброените не са за подценяване...ако искат наистина да му сложат прът, много лесно би било да надуят платната и после да предизвикат паника на пазара. Само трябва да изберат таийминга. А платната вече се надуват. Да видим дали ще има здравословни корекций или ще катериме безспир цяла година с поглед вперен на 45 градуса в светлото бъдеще и после с парашута надолу.

п.с. Ама дали ще е цяла година и дали ще има парашут.....
                              Last edited by takiteasy; 02.03.2017, 10:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от Пирон Разгледай мнение

Мислим по различен начин, тук алчността няма нищо общо, процеса не е субективен а обективен. Целия свят вече знае, че ще има нови правила на играта, трябва да си луд да не се пре-позиционираш.

Коментар

Working...
                                X