IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DOW 20K+ Навлизаме в опасна територия!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
    Големите акули виждат пазара, тва,че е децентрилизиран нищо не значи. Ако имах такъв ресурс щяй да следя всичко и да съм ходове напред.
    Колко мислиш, че щеше да ти е годишната възвръщаемост ако имаше ресурса?
    Last edited by Misho ILIEV; 24.01.2017, 01:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
      Пазара е манипулиран. Всеки пазар бива манипулиран но естествено не всеки ден и не всеки час. Които си мисли ,че всички сме равни на пазара да си прочете пак урока. Щом само двама човека с горе долу мижеви пари могат да правят манипулация на БФБ запчнете да умножавате. На валутнят пазар има HFT и то изключително напреднали.Само преди няколко месеца сринаха паунда за минути е да малко ликвидност, но всички бяха от грашната страна, защо ли. Големите акули виждат пазара, тва,че е децентрилизиран нищо не значи. Ако имах такъв ресурс щяй да следя всичко и да съм ходове напред.
      Е: Бабето падна по обективна причина... повечето от грешна страна, защото малцина очакваха да стане Брекзит.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Пазара е манипулиран. Всеки пазар бива манипулиран но естествено не всеки ден и не всеки час. Които си мисли ,че всички сме равни на пазара да си прочете пак урока. Щом само двама човека с горе долу мижеви пари могат да правят манипулация на БФБ запчнете да умножавате. На валутнят пазар има HFT и то изключително напреднали.Само преди няколко месеца сринаха паунда за минути е да малко ликвидност, но всички бяха от грашната страна, защо ли. Големите акули виждат пазара, тва,че е децентрилизиран нищо не значи. Ако имах такъв ресурс щяй да следя всичко и да съм ходове напред.

Коментар

• Първоначално изпратено от Птица Разгледай мнение
          Темата е НЕПРАВИЛНА, ТЪЙ КАТО ГОВОРИ ЗА ОПАСНИ ЗОНИ !!!!
          НО нищо тука БЪЛГАРИЯ ПОПУЛИЗЪМА И ЛЪЖИТЕ СА НА ПОЧИТ !!!

Дау в ерата на невроните мрежи и интелигентите машини, които тепърва ще влизат, С ТАЗИ БЕЗРАБОТИЦА И ТОВА ПОТРЕБИТЕЛСКО ДОВЕРИЕ няма как да Е "В ОПАСНА ЗОНА", КАКТО ТВЪРДИ АВТОРА И!!

Тръмп сега може да обърка нещата, тъй като е ЛЪЖЕЦ, да видим КОНГРЕСА как ще позволи това!!!??
          Дебел - великият мъж ще спаси нещата, а няма да ги обърка.

Коментар

• Апропо - който каквото и да си говори, един грам златце винаги струва точно един грам златце.

Коментар

• Темата е НЕПРАВИЛНА, ТЪЙ КАТО ГОВОРИ ЗА ОПАСНИ ЗОНИ !!!!
              НО нищо тука БЪЛГАРИЯ ПОПУЛИЗЪМА И ЛЪЖИТЕ СА НА ПОЧИТ !!!

Дау в ерата на невроните мрежи и интелигентите машини, които тепърва ще влизат, С ТАЗИ БЕЗРАБОТИЦА И ТОВА ПОТРЕБИТЕЛСКО ДОВЕРИЕ няма как да Е "В ОПАСНА ЗОНА", КАКТО ТВЪРДИ АВТОРА И!!

Тръмп сега може да обърка нещата, тъй като е ЛЪЖЕЦ, да видим КОНГРЕСА как ще позволи това!!!??

Коментар

• Хермесов - казваш доста верни неща, но и надценяваш негативистическите фактори. Помня как преди година предсказваше катастрофа, но пазарите обърнаха нагоре. Да - държави задлъжняват колосално, но и хипермегамогъщи компании стават все по-силни, така че нещата са на кантар. Ама най си прав за безумните регулации - съюз, който е способен да изпише 27 000 думи, за да регулира продажбите на зелета, на гибел е обречен. Защо мислиш, че здравите сили няма да вкарат нещата в ред? Ето: американците взеха своето решение - победата на Доналдът ще е ключова за целият свят - иска ми се поне да вярвам. Лишени от обонговата подкрепа кретеноидните режими в ЕС ще започнат да капят един по един. Ако и смелата Марин льо Пен победи във Франция, това ще е началото на края за прокажената система. Тогава такива джуджета като Белгия ще пропаднат в нищото... апропо - като процент от БВП никой не може да се мери с люксембурговците, доколкото помня. И тоя фактор може да е решаващ - просто могъщите държави ще бият шутът на подобни затъващи в дългове паразити... апропо - белгийските ДЦК като ги гледах скоро - бяха с почти отрицателна доходност !!!
                Накрая може всички затънали повече или по-малко държави съвсем да го ударят през просото - да пуснат печатниците яката и така да прецакат кредиторите. ДЦК-тата ще се превърнат в горещи компири, от които всеки гледа да се отърве. Или нещо като Петърът в игра на Чер Петър - ама то колодата ще е главно от Петъри. Нещата и в Щатите явно се влошават бръже, щом Доналдът тръгна да става президент, вместо да си гледа кефа. Човекът просто обича Отечеството си и се хвърли да го спасява... не знам разхитителската администрация в Америка въобще осъзнава ли какво я чака? И не само администрацията - САЩ вече няма да са донорче на НАТО и разни други организациики. Доналдът е човек прагматик - няма заради голо реноме да си съсипе държавата.

И не - златцето ни няма да поскъпне - просто парите ще се обезценяват все по-бръже. Фондовите борси може да претърпяват някои шокчета и удари, но и те при подобен процес ще вървят по-скоро нагоре - просто защото в последните 40-50 години се стигна до абсурдът частните валути (акции) да са по-стабилни от държавните - просто защото зад повечето от тях (частните) стоят реални активи, а зад държавните пари не стои абсолютно нищо и политиците и баш-банкерите ги произвеждат в компютрите си. Ето - днес си купих малко GSK - ей-такива активи са добри дългосрочно - защото без тая компания милиони хора ще мрат кат` тако`а, замяна за инфлационни пари без покритие. Съгласен съм и с теб, де - иначе щях ли да държа 40-50% от активите си в секси метали? Просто човек трябва да бяга от държавните пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
                  Hermes, без да се заяждам, но в случая по-скоро ти очакваш рали в сектора на металите отколкото креш, поне позициите ти това показват. Ако очакваш креш в сектора, който дисуктираме тук, ще пускаш къси позиции. Щом не го правиш - явно имаш някакви причини. Или може би смяташ, че Дау може да го изманипулират, а пък металите са неманипулириеми? Или пък може би са манипулируеми, но пък вече са манипулирани и следва да спрат да бъдат манипулирани, защото е достигнат пределен праг на манипулиране. Може би някаква такава логика? И наистина не се заяждам.

Иначе както ти казах и преди - 100% съгласен съм с позицията ти. Просто не забравяй, че от миналия февруари дау джоунс е може би 20тина процента и не малко добивни компании са между 30 и 50% нагоре. Недей и да забравяш, че 2008 златото наприви 30% корекция именно по време на кризата и също продължи да расте с основните индекси до 2011. И за да е картинката още по цветна, нека и спомена, че доларът през тези периоди се е движил както нагоре, така и надолу. Това са пресни и елементарни неща, но е впечатляващо колко бързо се забравят. Тълпата очевидно обича корелациите, фен е и на фундамента. На мен историята ми показва да не разчитам на нито едното, тъй като "чертичките" са престъпно подценявани - те са чертичките, които показват какви са били настроениеята по време на произволен период и запознавайки се с тях да се изгради успешна стратегия за прогнозиране на посоката и изграването на въпросната прогноза по оптимален вариант. Тук има едно преплитане на социология и статистика /както и производни на тях науки/, от което може да се възхити човек, който успее да вникне в същината. А повярвайте, че има далеч по-сложни неща от това да прогнозираш човешките (стадни) емоции и настроения, особено когато насреща си имаш няколко десетилетия история.
                  Прав си очаквам рали на златото и среброто.Но за да стане това рали е нужно да има причина ,събитие което коренно да промени финансовата среда.Черен лебед,щъркел или патица без значение.Аз съм уверен че голяма криза ще има.Майката му е чакане.Лихвата върху вложения капитал ще се я взема накуп.Може и след 3-4-5 години .Аз не бързам.Всичко което става в САЩ в момента и предстои в Европа сочи че машината не върви.Извън измислените статистики основни показатели сочат че сме се запътили към голяма криза.Огромен спад на товарите превозвани по море.Фалити на корабостроителници.Отрицателните лихвени проценти-без аналог в над 5000 години парични операции.Огромни дългове без изгледи че ще се платят-една Белгия има съвкупен частен и държавен дълг над два трилиона долара.Откровения път към социализъм по който ни водят централните банки-пряко изкупуване на облигации но и на акции.Огромната младежка безработица в Западния свят-нива от 20 до 40% в диапазона 20-30години.Огромните регулации на Запад не позволяващи частната инициатива и убиващи я-само за търговията със зелето смотаняците в Брюксел са написали 27 000 думи разпоредба.Изнасянето на реалната икономика в Азия.Мога да пиша още и още но няма смисъл.Криза ще има.Кога-не знам.Ще бъде жестока.И продължителна.Според мен.
                  Last edited by Hermes73; 24.01.2017, 00:49.

Коментар

• Hermes, без да се заяждам, но в случая по-скоро ти очакваш рали в сектора на металите отколкото креш, поне позициите ти това показват. Ако очакваш креш в сектора, който дисуктираме тук, ще пускаш къси позиции. Щом не го правиш - явно имаш някакви причини. Или може би смяташ, че Дау може да го изманипулират, а пък металите са неманипулириеми? Или пък може би са манипулируеми, но пък вече са манипулирани и следва да спрат да бъдат манипулирани, защото е достигнат пределен праг на манипулиране. Може би някаква такава логика? И наистина не се заяждам.

Иначе както ти казах и преди - 100% съгласен съм с позицията ти. Просто не забравяй, че от миналия февруари дау джоунс е може би 20тина процента и не малко добивни компании са между 30 и 50% нагоре. Недей и да забравяш, че 2008 златото наприви 30% корекция именно по време на кризата и също продължи да расте с основните индекси до 2011. И за да е картинката още по цветна, нека и спомена, че доларът през тези периоди се е движил както нагоре, така и надолу. Това са пресни и елементарни неща, но е впечатляващо колко бързо се забравят. Тълпата очевидно обича корелациите, фен е и на фундамента. На мен историята ми показва да не разчитам на нито едното, тъй като "чертичките" са престъпно подценявани - те са чертичките, които показват какви са били настроениеята по време на произволен период и запознавайки се с тях да се изгради успешна стратегия за прогнозиране на посоката и изграването на въпросната прогноза по оптимален вариант. Тук има едно преплитане на социология и статистика /както и производни на тях науки/, от което може да се възхити човек, който успее да вникне в същината. А повярвайте, че има далеч по-сложни неща от това да прогнозираш човешките (стадни) емоции и настроения, особено когато насреща си имаш няколко десетилетия история.
                    Last edited by exxs; 23.01.2017, 22:58.

Коментар

• даммм, става все по-зле... ... едно си баба знае...

очевидно има "пазари", където ти подаряват активи. Просто отваряш позиции, като използваш "сметката" си, в която има... разноцветни камъчета от плажа, или пък май беше нещо друго? Пък аз се чудя за кои манипулатори на пазарИ става въпрос, които оперираЛИ с милиарди... ))

Да се връщам ли на пазара в Красно село? Оффф, я остави /не съм тук, за да правя постове - лаф да ставаЛ/. Точно на това му се казва: кауза пердута. Все пак, човек не трябва да живее във форуми, защото не знае кому може да вярва, а и деформациите... Както и да е! Живео!

Коментар

• Безименов, кога и къде съм говорил за валутният пазар? Целият вече ногодневен спор тръгна от чертичките, които ти рисуваш по графиката на ДАУ разчитайки, че той ще върви натам, където на теб ти се иска. Ако ставаше дума за валутните пазари, нямаше да се обаждам, защото не им разбирам и не ме интересуват. Една фондова борса не е толкова трудно да бъде ударена с масирани разпродажби по няколко ключови позиции... после паникьорството и инерцията вършат останалото. Кой щял да заложи милиардите си ли? - Ако някой е напазарувал Ябълчици средно на 88 зеленички, какво точно рискува, ако разпродава масирано от 118 до 108 кинта? Впрочем по-миналото лято нямаше ли съвсем не незначителен, макар и временен спад, предизвикан именно от Ябълчиците? А Костенуркаджиите какво направиха? И няколко новини и тенденции, пристрастно изтълкувани от "водещи анализатори" - и: готово !!!
                        Нещо различно, но психологически подобно се случи и у нас - при крахът на Първа инвестиционна бамка, предизвикана от фалшиви новини. Хората се струпаха пред всички клонове - и - понеже покрай сухото гори и суровото - опашки се образуваха в офисите и на другите бамки. Ако не се бе случил петък, щеше да се повтори 96-а година като едното нищо.
                        Last edited by Императорът; 23.01.2017, 22:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
                          Основните различия продължават да бъдат три.
                          1. Рационализирате пазара. А той е едно от най-нерациолнаните (т.е. емоционални образувания), сред които можете да се озовате. Докзвал го е и го доказва многократно.
                          2. Вярвате в манипулации, което колегата се е опитал да обясни защо всъщност е доста широкоразпространено заблуждение. Още повече - пак казвам - когато някой вярва в това, достатъчен е един пост, в който да заяви мнението си и да спре дотам. Вие вярвате, че пазарът го чака гигантска парзалка надолу, но и вярвате в манипулации т.е. когато не направи това, което казвате вие ще бъдете прави, а пазарът ще бъде манипулиран.Но ако пък виж вземе, че ви тръгне пазарът по свирката, манипулация - няма, а вие сте топ анализатор! Това е доста удобен начин начин да се измият ръцете и да не се поеме никаква отговорност, за това, което заявявате. Питам има ли смисъл да го заявявате тогава?
                          3. Бягате от конкретика, но според мен няма и как, имайки предвид първите две точки.

Hermes, позволявам си да се обърна единствено към теб. Ще те помоля, ако нямаш нищо против да споделиш когато решиш да изиграеш касапницата и клането т.е. да споделиш когато отвориш късите си позиции или да разбираме, че вече си. Или те са на 4 години, откакто очакваш креш? Не за друго - но за да можем да следим как вирее един акаунт с къси позиции в бичи пазар. На мен ми е истински интересно и не вярвам да съм единствен.
                          Отиграването ми за последните 4 години е покупка на физическо злато и от скоро златни миньори.За да се вдигне цената на жълтото е нужно паника и страх та за това с нетърпение чакам краша.
                          Last edited by Hermes73; 23.01.2017, 22:00.

Коментар

• Няма как да не сме чували тоя чисто български лаф: "Ти му викаш, куме Иване - то търчи за..." /сетих се, че има модератори - да се свети името им... /

Значи, отново преди седмици писах тук, че някои /вкл. императори/ нямат понятие от оборот на СВетовния валутен пазар.

Та, питам отново, кои са тия "манипулатори", С МИЛИАРДИТЕ, които ЩЕ МАНИПУЛИРАТ ПАЗАРА? Кой ще заложи милиардите СИ /вероятно, ако може "да оперира" с милиарди - те едва ли са негови!!!/

Хайде сега малко по-сериозно. Хипотеза: някой в този форум може да оперира /примерно/ с 10 милиарда. Ако питате някого тук - този, опериращ с 10 милиарда - веднага ще ги умножи най-малко по 100. Нали? Ще се нагуши, щото можеЛ да си позволи да манипулира пазара... Ама, защо да не се съюзи с още 10 ентусиазирани /примерно императори/ - и заедно да обърнат посоката? Кво стана: 10 императора, с по 10 милиарда - станаха 100 млрд. Нали така се смята? Пазарът им е вързан в кърпа! ))

Пропускам ли нещо? Пропускам май! Всеки гимназист може да ми опонира /дори ще го направят и помалките, защото...

Отваряме очите, защото ни мързи да четем: ОБОРОТЪТ НА ПАЗАРА ЕЖЕДНЕВНО НАДХВЪРЛЯ 4 /четЕри/ ТРИЛИОНА.

Аз нищо не съм казал. Само обръщам внимание на някои хора, които смятат, че пазарът се "манипулирал".

Въпросът ми: АКО днес тия манипулатори бъдат сдъфкани от пазара, утре ще вкарат ли нови 100 милиарда? Ама съм и аз - кво съм тръгнал да броя милиардите на разни императори? Що пък - утре, като станат "трилионери" - ще го разкатаят тоя пазар...

Нищо лично към никого! Четете, бе хора - с четене и трилионер се ставало..., така пише в книжката на един трилионер... ))

Коментар

• Основните различия продължават да бъдат три.
                              1. Рационализирате пазара. А той е едно от най-нерациолнаните (т.е. емоционални образувания), сред които можете да се озовате. Докзвал го е и го доказва многократно.
                              2. Вярвате в манипулации, което колегата се е опитал да обясни защо всъщност е доста широкоразпространено заблуждение. Още повече - пак казвам - когато някой вярва в това, достатъчен е един пост, в който да заяви мнението си и да спре дотам. Вие вярвате, че пазарът го чака гигантска парзалка надолу, но и вярвате в манипулации т.е. когато не направи това, което казвате вие ще бъдете прави, а пазарът ще бъде манипулиран.Но ако пък виж вземе, че ви тръгне пазарът по свирката, манипулация - няма, а вие сте топ анализатор! Това е доста удобен начин начин да се измият ръцете и да не се поеме никаква отговорност, за това, което заявявате. Питам има ли смисъл да го заявявате тогава?
                              3. Бягате от конкретика, но според мен няма и как, имайки предвид първите две точки.

Hermes, позволявам си да се обърна единствено към теб. Ще те помоля, ако нямаш нищо против да споделиш когато решиш да изиграеш касапницата и клането т.е. да споделиш когато отвориш късите си позиции или да разбираме, че вече си. Или те са на 4 години, откакто очакваш креш? Не за друго - но за да можем да следим как вирее един акаунт с къси позиции в бичи пазар. На мен ми е истински интересно и не вярвам да съм единствен.

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
                                .... изпратих някак си половината мнение...., та....

Преди дни казвах, че тоя валутен пазар е необозрим, защото, освен междубанковите операции, включва и реализация на стоки, вкл.-на мултинационални компании зад граница, които се превръщат във валутата, с която отново ще се купуват суровини и материали, за да се поднови новото производствво за нови партиди...., може да допълните тия огромни обороти на валутния пазар... Тогава /преди дни/ казах, че трейдърите - "откъсват" своята част от пазара - при всичките тия постоянно променящи се условия и натежаващи валути...

Никой обаче няма възможност да съгласува тия действия на банките и мултинационалните и разни още - милиони, които ДВИЖАТ ПАЗАРА. Дори политиците - с новините им - могат леко да раздвижат нещата и да дадат волатилността, която е необподима на дребните риби...

Е, кво сега? Едни там се били "организирали" да обърнат пазара... Е, няма такива глупаци, де, които да тръгнат срещу пазара, защото в тоя момент ще бъдат издухани от НВ Пазара! Няма такива, които са си намерили парите на улицата. Може би не всички са на това мнение, валидно особено за хората, които мислят, че ние чертаем "чертичките". Е - не: пазара си ги чертае на база продажби, които са се случили.

Нямам какво друго да кажа /нито пък ще опонирам или отговарям някому/, па и "чертички" няма да чертая, за да не буня духовете... ))

Успехи!
                                Само един пазар-валутния е опасен и в момента трудно манипулируем.Фондовия и суровините са много, много по-лесни за обработка в една или друга посока.И то е ясно защо.Заради мащабите.Валутния в пъти е по-голям по обем от фондовия плюс суровините взети заедно.Постовете ти са дълги и съдържателни.Успех.
                                Last edited by Hermes73; 23.01.2017, 21:05.

Коментар

Working...
                                X