If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
ей сега влизам в Инвестора и отпред заглавие че Трюмп въвел мита за Китай 100%... кво искате ...писна ми да го скъсявам тоя Dov Jones ей докАт пиша пуснах едно sell и вече е на 200 тика profit ..такъв урожаи вие се занимавате с писане на чаршафи и Ддс ..пускай sell и благославяй Трюмп че е дал толкоз убав trend надоле ...АМА то пък пак греда ..ако ги тълкувате като бичи сигнали митата пак проблем ...
аве кво да кажа га човек има дървена глава и пари да намери ще ги запали да се сгрее .. дет е казал Хайтов 'Турен ум в глава не стои '
каква информациа да дам? Така е с ДДСто, но в щатите ще имат предимство местните, при мита.
+но пък местните фирми си плащат също някакви данъци там, не знам точно какви
Средно 7,5% е данъка в САЩ, при средно 21,5 ддс в гейсъюза.
Ще ти бъда благодарен ако дадеш малко повече информация за ДДС. Портребителя в ЕС плаща ДДС и на американските и на европейските стоки. Стоките от ЕС нямат ценово предимство пред тези внесени от САЩ от гледна точка на ДДС.
каква информациа да дам? Така е с ДДСто, но в щатите ще имат предимство местните, при мита.
+но пък местните фирми си плащат също някакви данъци там, не знам точно какви
Ще ти бъда благодарен ако дадеш малко повече информация за ДДС. Портребителя в ЕС плаща ДДС и на американските и на европейските стоки. Стоките от ЕС нямат ценово предимство пред тези внесени от САЩ от гледна точка на ДДС.
Как да нямат. При еднаква себестойност, ако изнасяш за САЩ, крайната цена ти е по-ниска отколкото, ако внасяш. Това, "стоките от ЕС нямат ценово предимство пред тези внесени от САЩ" всъщност представлява още една причина, която стимулира износа към САЩ за сметка на местно потребление ИЛИ внос от САЩ.
това не са препоръки(никой не ми плаща за това, а просто мисли). Тогава писах още и че в един момент капиталът ще почне да се връща от Европа към САЩ. Мисля, че настъпил този момент. Вече съм затворил късите, продал съм eur и chf и купих usd и Nasdaq. Ами много е просто, САЩ няма да се откажат от митата, те нямат ДДС, затова е нормално за Европа където ДДСто е средно към 20% да има мита 20%. Ще се поизравни балансът и съответно по-малко ще се продава на щатите, т.е. по-малко долари ще влизат тук. Пък инвестициите в долари(в щатите) ще си вървят както до сега, т.е. ще има търсене на зеленички
как Бесент ще сваля долара?!? Струва ми се като някакъв мит, който се предава от уста на уста, но никой не знае как. Нали знаете какво се случва най-често? - обратното на това дето си мислят дребните. При митата ще има увеличаване на инфлацията в щатите и е възможна дефлация(лека) и рецесия в ЕС. Т.е. предполага доста по-високи лихвени проценти в щатите. Това също е в подкрепа да долара.
Абсолютно съгласен. Дори с пониженията на лихвите, % при гущера ще е бая по-висок в сравнителен план.
То, основната цел на Бесент е да свали долара и лихвите по 10год трежърита. Досега прогресът не е много голям и мисля,че за долара бъркаш. Циркът с митата е основно заради Китай, с Европа ще се споразумеят
как Бесент ще сваля долара?!? Струва ми се като някакъв мит, който се предава от уста на уста, но никой не знае как. Нали знаете какво се случва най-често? - обратното на това дето си мислят дребните. При митата ще има увеличаване на инфлацията в щатите и е възможна дефлация(лека) и рецесия в ЕС. Т.е. предполага доста по-високи лихвени проценти в щатите. Това също е в подкрепа да долара.
То, основната цел на Бесент е да свали долара и лихвите по 10год трежърита. Досега прогресът не е много голям и мисля,че за долара бъркаш. Циркът с митата е основно заради Китай, с Европа ще се споразумеят
Еми супер ама няма ли така китайските стоки да се насочат към Европа и да направят една дефлация? Това ще удари банките поне
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар