IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE&NASDAQ SYMBOLS

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Един предизвестен срив.

Аз пък имам представа накъде ще ходи. Здраво надолу! VIX просто удару дъно тук и сега единственото, което му остава е да тръгне нагоре, което ще е съпроводено с движение на пазара надолу. С други думи пазарът в момента е настроен изключително позитивно и е време да тръгне към другата крайност, т.е. към екстремна негативност.

Естествено скоростта надолу ще се набира постепенно, но като гледам така ще слезем не само под дъното от декември, но и под дъното от октомври. Причината да смятам така е че пазарът става все по-булиш при все по-ниски нива на индексите. Т.е. мисленето е: "Абе той пазарът е паднал толкова много, че няма начин да не обърне в скоро време трайно нагоре" или "Вероятността да има 4 поредни негативни години е много малка". Да, но точно такова мислене предполага, че истинското дъно не е достигнато и че трябва да слезем още надолу, за да имаме един хубва страх от бъдещето, т.е. условия за дъно.

Има определени фактори, които могат да променят тази прогноза. Ако се увеличи сходността на инвеститорите да поемат риск и всички онези пари, които сега са извън пазара - около 6 трилиона долара - постепенно да тръгнат към акции. Това обаче ще стане ако се види, че икономиката се подобрява. Да, но засега няма ясни изгледи за това и ето защо това е малко вероятно.

Успешна 2003-а!

Коментар

Наивник -подозирам обаче че си се заредил здраво с путове ))))

Коментар

Наивник -подозирам обаче че си се заредил здраво с путове ))))

Коментар

Аз не съм привърженик на пързалката. Както и да го гледам, нямам никаква ясна прeдстава накъде ще ходи. Нямам нищо напротив да продължи още дълго време на тези нива. По наклона пуснах само YHOO, макар че честно да си кажа не виждам какво пък толкова лошо видяха в рипорта му)) Вчера след рипорта го продадох. Закрих, сега пак го дебна за продажба на около 18.7, ако стигне, ресел на 19,20, стоп на 19.5. Това е. Иначе в момента нямам кьорава акция в портфейла си.

Коментар

Мисля че никой от подръжниците на "пързалката" тук няма предвид че тя ще се състои веднага )))
            Консесуса в тази посока е за следващите 30-60 дни.
            И като говорим за "пързалка" имам предвид пробив на декемврийските най-ниски нива.
            Колкото повече хора мислят че падането няма да се състои , или ако има такова то ще е кратко, толкова по вероятен става сценария за голямото гмуркане.
            Обаче обикновенно за токова гмуркане се заговаря едва по средата на склона)))
            Купувайте мартенски путове да ви мирна главата и приберете печалбите от февруарските тия дни )))

Коментар

Йап! добра фраза, Дрън. Най-простата и най-вярната, която знам.
              Не бъди сто процента сигурни за голямата пързалка, Тазз... Много вероятна ми се струва прогнозата за лъкатушене със силен натиск и в двете посоки, но без нови пробиви. Дори и да има пробив на 1400 – пир за мечките, следващите движения на долу не може да не срещнат голяма съпротива именно поради доводите, които даваш.
              Дори и да се издъни някой от големите, може би наистина малко вероятно, важна е единствено визията за бъдещето, а пазарът, това диво стадо вече усетило грозящата опастност, заема защитни позиции...

Коментар

Напълно споделям мнението на Rogue Trader. Очакванията за печалби са толкова занижени, че било наистина изненада ако някой не ги задмине. Но като цяло всички отчети са с доста песимистични перспективи за първите 3-4 месеца. Не мога да си представя каква пързалка ще бъде ако се издъни някоя от прогнозите за MSFT, IBM, GM и бъде съчетана с мрачни очаквания за следващото тримесечие.

Коментар

Yahoooo по наклона))

Коментар

Благодаря на всички, които дадоха мнение! Но за дейтрейдинга имам да кажа още много неща. Сега обаче не е време. Днес за мен бе добър ден въпреки, че бе предизвестен и не ми достави голямо удоволствие. Не си проспах младините. Прочетох с удоволствие Site 64 на Trader1. Там има горе-долу една такава фраза:"Бдителността е по-важна от всякаква стратегия." Пожелавам на всички да бъдат внимателни и да не си изпускат шанса!

Коментар

• Свърши ли новогодишното поскъпване !

Що се отнася до новините и данните от последните дни, мислите ли че имат някакво значение за пазара? Според мен те служат единствено на журналистите за пълнеж на статиите си и обяснение на това което не разбират.

Коментар

• Свърши ли новогодишното поскъпване !

Trader-и, разбирам че някои от вас са къси други дълги. Не разбрах само как всеки един от вас е заел дадената посока (на база на какво). Аз писах в понеделник че съм скъсил, но все още не съм убеден дали сме станали свидетели на върхът за средата на 2003г. Според мен ключовото ниво за потвърждение на възобновилото се поевтиняване е 1399. Пиша за NASDAQ защото според мен е водещия индекс, пък и играя на него предимно. От друга страна ако днешния връх падне то ще станем свидетели на поскъпване над 1500.
                        Някакви конкретни мнения за краткосрочната посока и как можем да изкараме някой долар ?
                        Късмет на всички

Коментар

• sell-offa

Към Mmaker:

От последния ти постинг става ясно, че си надолу. Но от друг постинг по-рано днес - "...haide byrzo na double-topa!) (shega da ne zemete da se wyrjete)" - става ясно, че си за нагоре. В крайна сметка кое е вярното ти настроение? Или може би спорът с мен ти е отворил очите и вече си за надолу? )

Коментар

• sell-offa

zapo4nah da mislia , 4e i tazi godina tech niama da reboud-vat ! i to vse pove4e otivam kum 2002 the same !

Коментар

• sell-offa

syglasen sym, pri uslowie che nqma loshi/dobri iznenadi

Коментар

• sell-offa

Da kaja i az nesto, pazara ste lulee pone 10 dena malko nagore poveche nadolu v zavisimost ot otchetite i chak sled tova ste napravi edno po zdravo dvijenie nadolu.

Коментар

Working...
                                X