Много добър ход от страна на Microsoft. Битката на ниво социални мрежи за удоволствие е загубена, но LinkedIn е вече нещо друго!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Microsoft купува LinkedIn
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от chimney Разгледай мнениеДругата сделка на седмицата е "Google купува Twitter " и не знам до какво ще доведе това сливане
http://www.capital.bg/biznes/kompani...tter_do_kraia/
Коментар
-
Другата сделка на седмицата е "Google купува Twitter " и не знам до какво ще доведе това сливане
http://www.capital.bg/biznes/kompani...tter_do_kraia/
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеПрав си - мачът беше свирен за Microsoft още в началото заради кооперацията с IBM. Маковете минаха през три етапа - Motorola 68000 фамилията, PowerPC и накрая Интел. Всъщност Motorola 68000 беше много по-добър процесор за програмистите на асемблер - съвкупността от инструкции беше по-логична и по-лесна за разбиране, но за съжаление не успяха да догонят Интел след появата на Пентиум. Ако в онези години IBM бяха избрали Моторола, нещата щяха да изглеждат по съвсем друг начин.
Но за IBM мисля, дори в колаборация с Епъл, имат обща разработка с Моторола на процесори и мисля, че това беше точно паурPC, за което си споменал (IBM +Motorola) Дори бяха измислили някаква иновационна подмяна на употребата на златото - заменяха го с мед, (това ме беше впечатлило и така го запомних) )))) Освен в макове са ги вграждали и по разни други места, има ги и в някакви машини и по проекти с Adobe. IBM също не са за подценяване.))Last edited by precakanoto; 15.06.2016, 13:46.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от checho Разгледай мнение@Alonso - благодаря за информацията
@michaelis12 - благодаря за книгата, ще я прегледам обстойно
А, иначе, за страничния ти въпрос, МС просто са направили нещо което е по-удобно за масовия потребител първи (предлагат UI) и след като е станало масаво, лесно се адоптва и при големите корпорации. Също, не е толкова пълна с дупки системата им, дори си е доста стабилна.
Относно офиса, то няма много алтернативни решения, и със сигурност не са на тяхното ниво дори и да има.
UNIX от друга страна, също се ползва в корпорации, но не толкова много и това не е платформа която лесно се адоптва, поне не от масовия потребител.
My 2 cents.
По темата за книжката е яка, тъкмо да видиш за какви измами става въпрос и какви скорости на сделки за части от секундата .....Last edited by michaelis12; 15.06.2016, 12:21.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнениеДа, прав си - имах предвид RISC/CISC, PowerPC архитектурите. Не знам откъде ми дойде ARM, от iphone вероятно Иначе тенденцията MAC=PC и ползването на x86 я измислиха някъде 2006, ако не се лъжа. Но преди това мача беше свирен за Microsoft..He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнениеДа, прав си - имах предвид RISC/CISC, PowerPC архитектурите. Не знам откъде ми дойде ARM, от iphone вероятно Иначе тенденцията MAC=PC и ползването на x86 я измислиха някъде 2006, ако не се лъжа. Но преди това мача беше свирен за Microsoft..Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнениеMS не са направили кой знае какъв технологичен пробив. Просто имат огромния късмет и щастие да сключат договор с IBM, който им дава роялти за всяка инсталирана x86 машина, а в същото време Intel си продават на всички, че чак и в Правец са правили техни knock-offs. Глупостта на IBM прави от Intel и Microsoft мегакомпании, но в същото време прави възможно и това бързо заливане на света с технологии, на което бяхме и сме свидетели.
Безброй китайци надушват далаверата и се качват на x86 влакчето - започват да правят машини и машинки, брандирани и небрандирани. И така... светът иска компютри, a те искат ОС и лесна за разработка среда - и понеже по това време откъм user friendliness *NIX системите са плачевни, а единствената конкуренция като UI - Mac OS работи под патентована ARM архитектура се случва чудото - безброй продадени DOS-ове с basic-a на чичо Бил, а по-късно и Windows-и.
Microsoft е доказателството, че не е нужно да си най-добрия в това, което правиш, просто трябва да умееш да го продадеш и да имаш късмет. Вече корпоративния им бизнес няма аналог - в офиса и enterprise нямат равни.
В тази връзка съм развълнуван от покупката на LNKD. LNKD си бяха тръгнали на умирачка според мен. Сега ще стане интересно.
А колкото до lnkd - най-вероятно може да се повтори случката със скайп ... Поне продалите са на печалба))))Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеТова пък откъде го измисли - нерде ARM, нерде MAC PC?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение........ И така... светът иска компютри, a те искат ОС и лесна за разработка среда - и понеже по това време откъм user friendliness *NIX системите са плачевни, а единствената конкуренция като UI - Mac OS работи под патентована ARM архитектура се случва чудото - безброй продадени DOS-ове с basic-a на чичо Бил, а по-късно и Windows-и...He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
MS не са направили кой знае какъв технологичен пробив. Просто имат огромния късмет и щастие да сключат договор с IBM, който им дава роялти за всяка инсталирана x86 машина, а в същото време Intel си продават на всички, че чак и в Правец са правили техни knock-offs. Глупостта на IBM прави от Intel и Microsoft мегакомпании, но в същото време прави възможно и това бързо заливане на света с технологии, на което бяхме и сме свидетели.
Безброй китайци надушват далаверата и се качват на x86 влакчето - започват да правят машини и машинки, брандирани и небрандирани. И така... светът иска компютри, a те искат ОС и лесна за разработка среда - и понеже по това време откъм user friendliness *NIX системите са плачевни, а единствената конкуренция като UI - Mac OS работи под патентована ARM архитектура се случва чудото - безброй продадени DOS-ове с basic-a на чичо Бил, а по-късно и Windows-и.
Microsoft е доказателството, че не е нужно да си най-добрия в това, което правиш, просто трябва да умееш да го продадеш и да имаш късмет. Вече корпоративния им бизнес няма аналог - в офиса и enterprise нямат равни.
В тази връзка съм развълнуван от покупката на LNKD. LNKD си бяха тръгнали на умирачка според мен. Сега ще стане интересно.Last edited by Дебнем на замаушка; 14.06.2016, 15:52.
Коментар
-
@Alonso - благодаря за информацията
@michaelis12 - благодаря за книгата, ще я прегледам обстойно
А, иначе, за страничния ти въпрос, МС просто са направили нещо което е по-удобно за масовия потребител първи (предлагат UI) и след като е станало масаво, лесно се адоптва и при големите корпорации. Също, не е толкова пълна с дупки системата им, дори си е доста стабилна.
Относно офиса, то няма много алтернативни решения, и със сигурност не са на тяхното ниво дори и да има.
UNIX от друга страна, също се ползва в корпорации, но не толкова много и това не е платформа която лесно се адоптва, поне не от масовия потребител.
My 2 cents.
Коментар
-
Първоначално изпратено от checho Разгледай мнениеДнес Майкрософт анонсираха, че ще купуват LinkedIn при цена от 193$ на акция. В петък, акциите на последния се търгуваха на 131$ и днес при отваряне, директно цената скача на 193$.
Та исках да питам някой знае ли каква е схемата и как така се променя цената само за анонс за покупка? Борсата ли сменя цената?
В страни от твоя въпрос аз и до ден днешен не моа си обясним как така най-добрите програмисти работят при тея загубеняци Микрософта и тъпата им OS и офис програма пълна с дупки и шпионаж Въобше тоя Млиндоус как е оцелял незнам след като UNIXa са на светлинни години пред тях със сигурността, но явно е имало държавни дотации на чичо Били срещу пуснакане на данни друго обяснение няям ....Last edited by michaelis12; 14.06.2016, 13:37.
Коментар
-
Първоначално изпратено от checho Разгледай мнениеДнес Майкрософт анонсираха, че ще купуват LinkedIn при цена от 193$ на акция. В петък, акциите на последния се търгуваха на 131$ и днес при отваряне, директно цената скача на 193$.
Та исках да питам някой знае ли каква е схемата и как така се променя цената само за анонс за покупка? Борсата ли сменя цената?Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
Коментар