Първоначално изпратено от nradev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какви данъци се дължат от day trading на NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеСпоред мен декларираш Салдо 31.12 - Салдо 31.12 предна година - изплатени дивиденти /те са вече обложени в Щатите/ - моментен профит по незакритите позиции.
Щом имаш W-8-BEN не са ти взели данък за капиталовата печалба, така че на горното дължиш 10% в БГ,
Няма значение, че не си теглил от сметката.
Всичко това естествено си има нюанси, защото например ако имаш акции на печалба за тях не дължиш данък, но не можеш и да приспаднеш загубата от тези които държиш.
Според мен по този начин е достатъчно коректно.
п.п. Можеш да искаш и връщане на надплатен данък дивидент, защото имаме спогодба. Но упражнението е достатъчно безмислено
профита от незакрити позиции не се деларира
Коментар
-
Първоначално изпратено от checho Разгледай мнениеКакво имаш впредвид със Салдо - текущ кеш при брокера, пари които съм изтеглил обратно , стойност на акциите които притежавам или обща стойност на портофейла към 31.12 (това ми е малко вероятно тъй като аз може на 20 дек да съм изтеглил всичко).
Дивидентите в колко се облагат в САЩ и с колко тук - каква е разликаза за която няма смисъм да се борим?
В последното изречение, това може ли да го обсниш по-подробно?
Благодаря за отзоваването?
Естествено трябва да извадиш внесените и прибавиш теглените през годината.
Точният данък дивидент е доста сложно да се изчисли. Би следвало да е 30%, но с хиляди изключения и особени случаи. В най нормалния случай мисля че чарджваха 10 или 15% като за държава членка на ЕС. В това не съм много сигурен. Например данък дивидент при тютюневите компании, почти няма, защото 90 % от дейността им е извън щатите.
Както и да е. Не знам с какъв обем търгуваш, но ако си имал акции за 100000 и от всички си получил дивидент, ще си взел общо около 5000 долара брутен. На тях са ти удържали около 500-600 долара данък. Тук дължиш около 250-300. За 300 долара просто не си струва да се занимаваш с фирми за възстановяване на данъци
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеСпоред мен декларираш Салдо 31.12 - Салдо 31.12 предна година - изплатени дивиденти /те са вече обложени в Щатите/ - моментен профит по незакритите позиции.
Щом имаш W-8-BEN не са ти взели данък за капиталовата печалба, така че на горното дължиш 10% в БГ,
Всичко това естествено си има нюанси, защото например ако имаш акции на печалба за тях не дължиш данък, но не можеш и да приспаднеш загубата от тези които държиш.
п.п. Можеш да искаш и връщане на надплатен данък дивидент, защото имаме спогодба. Но упражнението е достатъчно безмислено
Дивидентите в колко се облагат в САЩ и с колко тук - каква е разликаза за която няма смисъм да се борим?
В последното изречение, това може ли да го обсниш по-подробно?
Благодаря за отзоваването?
Коментар
-
Първоначално изпратено от checho Разгледай мнениеИ аз имам няколко питания по въпроса, че тази декларация ми е пълна мъгла:
1. Трябва ли да се описва всичко което съм купил и продал - всяка транзакция или пиша само към 31.12 какво имам като актив и кои са били на печалба и кои на загуба?
2. Доходите от дивиденти облагат ли се - някъде четох, че са 5 процента, другаде казват че не се облагат.
3. Ако не съм теглил от сметката, а всичко е реинвестирано пак какво се декларира?
Търгувам през ИБ, попълнил съм някакво тяхна форма WBEN, и търгувам американски акции и ЕТФи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от usatrader1 Разгледай мнениеКак и по какъв начин да си узаконя парите от day trading на NY Stock Exchange идващи от Сейшелски острови ?
Могат да идват от където си искат.
Предполагам си търгувал с офшорка. Ако ги искаш за бизнес в БГ си правиш едно ЕООД със собственик офшорката и си ти.
От там нататък ЕООД-то си плаща данъците и толкова.
Коментар
-
И аз имам няколко питания по въпроса, че тази декларация ми е пълна мъгла:
1. Трябва ли да се описва всичко което съм купил и продал - всяка транзакция или пиша само към 31.12 какво имам като актив и кои са били на печалба и кои на загуба?
2. Доходите от дивиденти облагат ли се - някъде четох, че са 5 процента, другаде казват че не се облагат.
3. Ако не съм теглил от сметката, а всичко е реинвестирано пак какво се декларира?
Търгувам през ИБ, попълнил съм някакво тяхна форма WBEN, и търгувам американски акции и ЕТФи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от usatrader1 Разгледай мнениеКак и по какъв начин да си узаконя парите от day trading на NY Stock Exchange идващи от Сейшелски острови ?
Коментар
Коментар