If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Впрочем (чисто визуално) това ме сети за друга акция, която наблюдавам - на Световната федерация по кеч.... дали защото графиките на WWE и на НР някак си приличат?
Някой има ли такива? Може би само Миро Барняшев има.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Стабилна като бранд, но някак неособено атрактивна на тия нива. Компютърският сектор винаги е рисков заради конкуренцията - макар хардуерният отрасъл - по-малко от софтуерният отрасъл.
Аз по се замислям за Проктър енд Гембъл... просто защото са ного-ного-ного могъщи и държат фабрикуването на неща, без които е трудно да си представим съвременната цивилизация.
.... С интерес следя може да се каже от доста време целодневно телевизиите Bloomberg, CNBC, както и новините в Инвестор....!
Ако се отървеш от навика да гледаш гореспоменатите шоу програми ще си живееш по-спокойно и определено няма да си губиш времето!
Като за начало си избираш посредник, откриваш сметка, слагаш някой лев/$/евро и се цъклиш на платформата.
А, ако се вслушаш в колегата „Hermes73“ няма да съжаляваш
А иначе доказано най-добрата стратегия е да заделяш по някой лев и периодично (месец/тримесечие/годишно) да влагаш постепенно в някой ликвиден ETF с малки разходи . Не е секси, не е thrilling, ама след доста години ще се радваш на някаква прилична доходност.
Историята е показала че small caps се представят по-добре дългосрочно така че може да се огледаш за тези например – IWM; VB; VBR; VBK.
Сигурно HPQ имаш предвид за по сосен дивидент, при положение че не си съгласен с уелс фарго.
HP Inc (NYSE:HPQ), which was trading down about 3.7% on Thursday afternoon after Wells Fargo’s Maynard Um downgraded the stock to ‘Market Perform’ from ‘Outperform’. The expert argued that the company lacks “material catalysts” for 2016 and that “top-line pressures in the company’s core PC and printing ops will more than offset growth opportunities”.
Трябва ти посредник, да. Но няма да ти дадат "книжки за собственост" - не. Акциите отдавна: виртуални. Разбира се, че ще си купиш истински акции, а не фалшиви, не се тревожи за туй. Мога да те пратя при моите посредници - те оперират на немската борса в Хамбург - ако те устройва - то всички читави компании - и американски и неамерикански - се търгуват и в Германия.
Здравейте!Нов съм както във форума,така и в инвестирането и света на финансите. Предвид моментното поевтиняване на цените на акциите на международните пазари,някак си бих искал да започна постепенна инвестиция в ценни книжа.Насочил съм се към американските книжки за собственост. Да речем например проявявам желание да закупя акции на HP,цената йм ми се струва доста ниска. Въпросът е какво трябва да направя, за да ги закупя.
Това,което разбирам от събраната информация е,че трябва да отида до някой инвестиционен посредник.Но те ще ми предложат ли реалните акции на тази компания?. Също така какво друго трябва да знам? Защото тук във форума четох доста скептични коментари за българските посредници. Затова се обръщам към вас с молба да ми кажете от какво трябва да внимавам и какво трябва да знам при работата ми с такъв посредник.Със сигурност имате опит в инвестирането.Финансите са ми страст. С интерес следя може да се каже от доста време целодневно телевизиите Bloomberg, CNBC, както и новините в Инвестор. Студент съм и в университета ни учат какво е акция и други ценни книжа,но така и не ни обясняват как да се сдобием с реални такива.
Надявам се ще откликнете на запитването ми.Предварително ви благодаря!
Небързай,изчакай няколко месеца може на голямо намаление да влезеш
Здравейте!Нов съм както във форума,така и в инвестирането и света на финансите. Предвид моментното поевтиняване на цените на акциите на международните пазари,някак си бих искал да започна постепенна инвестиция в ценни книжа.Насочил съм се към американските книжки за собственост. Да речем например проявявам желание да закупя акции на HP,цената йм ми се струва доста ниска. Въпросът е какво трябва да направя, за да ги закупя.
Това,което разбирам от събраната информация е,че трябва да отида до някой инвестиционен посредник.Но те ще ми предложат ли реалните акции на тази компания?. Също така какво друго трябва да знам? Защото тук във форума четох доста скептични коментари за българските посредници. Затова се обръщам към вас с молба да ми кажете от какво трябва да внимавам и какво трябва да знам при работата ми с такъв посредник.Със сигурност имате опит в инвестирането.Финансите са ми страст. С интерес следя може да се каже от доста време целодневно телевизиите Bloomberg, CNBC, както и новините в Инвестор. Студент съм и в университета ни учат какво е акция и други ценни книжа,но така и не ни обясняват как да се сдобием с реални такива.
Надявам се ще откликнете на запитването ми.Предварително ви благодаря!
Коментар