IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фундаментален анализ и инвестиране в стойност

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
    Е, м/у две и три години те ще ближат рани, дори и да се върне петролът м/у $50 и $70. Виж, след ок 3-5 години очаквам, ако чуят, каквото ще им бъде обяснено и арабите пак се размърдат, шистаците сами може да сринат цените надолу. Слабо вероятно - нито нерви ще имат чалмите, нито дотогава ще са диверсифицирали достатъчно икономиките си - но, възможно предвид пробива, който се е задал. Мерак за целта - едва ли но, разсмърди ли се...
    Едни ближат рани, други: ближат златце.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      Alonso, аз пък бягам от петрола и въглищата. Ресурсите все още ми идват много скъпи, но си въобразявам, че някъде през 2016 година най-лошото за тях ще свърши. После идва няколко годишен период на влачене по дъното свързан с консолидация на пазара. Едни ще отпаднат, но други ще излязат много по-силни. .
      +++
      Добре че го поясняваш това.
      Без малко като гледах предния ти пост да изпаднем в комичната ситуация общо взето бул като мене да обяснява на отявлен суровинен мечо като тебе че подраняваш и по добрия тайминг е някъде към края на следващата година..

Въглищата са определено бита карта !

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
        Иначе съм фен на тези:
        http://www.londonstockexchange.com/e...GBGBXAMSM.html

над 50% растеж на приходите и P/E от 3.4
        http://www.londonstockexchange.com/e.../12517899.html
        Не ги познавам, пък и са в сектор де не бих сложил парички.
        Ала като гледам на 1 четене въпреки растежа маркета цели 5 години не им дава повече от 4-5 РЕ.
        Явно си има огромни рискове под повърхността.

Коментар

• Alonso, аз пък бягам от петрола и въглищата. Ресурсите все още ми идват много скъпи, но си въобразявам, че някъде през 2016 година най-лошото за тях ще свърши. После идва няколко годишен период на влачене по дъното свързан с консолидация на пазара. Едни ще отпаднат, но други ще излязат много по-силни. Осъзнавам, че правилното поведение е да гледам от страни и чак след 4-5 години да си купя ЕТФ. Въпреки всичко човек се изкушава да огледа внимателно и да подбере тези, които ще излязат читави. Това е все едно да се опиташ да купуваш български акции през 2009 година. Софикс 260, но пък някои изчезнаха след това. Въпроса е дали имаме капацитета правилно да преценим големи международни компании. В България е лесно. Колко държава е? Всеки познава всеки. Ще отидеш в завода, ще си поговориш с хората. Знаеш дали е измамник и какво да очакваш.
          В момента нямам какво да правя и преглеждам по диагонал Рио Тинто. Определено ми харесва каквото виждам. Само цената нещо не ме кефи. Ако очаквам следващите 12 месеца да са най-лошите за тях от години, то при спад на резултатите бих искал по-ниски цени за влизане. Тук смятам да приложа твоята тактика. Ще чакаля за цена и ако не я достигне здраве да е.
          Продължавам да не схващам бичото настроение при цената на петрола. Имаш тапа при 65 долара от шистовият петрол и при около 80 от цената на батериите. При това тапата на батериите ще се придвижва постоянно надолу. Не го виждам това със стоте долара за барел.
          Last edited by dddd; 30.09.2015, 16:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
            абе не знам, за последното тримесечие печалбата пада тройно на годишна база
            http://www.nevsun.com/docs/financial...615-NSU-FS.pdf
            Още ще падне, има около година трансформация от изцяло на мед към 50/50 мед - цинк. Отттам нататък - нагоре.
            Точно няколко по лоши следващи отчети отварят хубава възможност за покупки на як дисконт.
            Наредил съм се от 2.75 до 2.55 на равни интервали.
            По доле - едва ли, 2.25$ им е кеша, грам дълг няма.
            Ала има 5.5% дивидент.

Коментар

• Иначе съм фен на тези:
              http://www.londonstockexchange.com/e...GBGBXAMSM.html

над 50% растеж на приходите и P/E от 3.4
              http://www.londonstockexchange.com/e.../12517899.html
              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                От металните - Невсун ресорсиз.
                Досега - главно меден, от догодина е медно-цинков лоу кост продюсър.

http://finviz.com/quote.ashx?t=NSU&ty=c&ta=1&p=d

Oт моите близо 2 годишни сърчове на по добро валю от това не съм попадал.
                3 пъти съм го продавал над 4$ - но и на такова ниво е много евтино.
                Всичко за което може човек да се хване е на +.
                1 единствен минус има - Еритрея, но вече са си 5г. там без проблем.

Ако някой има впредвид нещо още по изгодно - моля да сподели.
                абе не знам, за последното тримесечие печалбата пада тройно на годишна база
                http://www.nevsun.com/docs/financial...615-NSU-FS.pdf
                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
                  ACERINOX
                  Kакво е това ?
                  А обосновка ?

Коментар

Сякаш къмодитата приближават края на свободното падане. Звучи странно от многогодишна суровинна мечка като мене, но вероятно догодина ще хвърля едно око към тях. Ще е добре предварително да ги огледам, за да мога да купя когато му дойде времето. Дайте идея за добра компания от сектора, която няма експозиции към въглища и петрол. Сякаш догодина металите ще направят дъно и човек може да започне плахо да се оглежда за покупки.
                    От металните - Невсун ресорсиз.
                    Досега - главно меден, от догодина е медно-цинков лоу кост продюсър.

http://finviz.com/quote.ashx?t=NSU&ty=c&ta=1&p=d

Oт моите близо 2 годишни сърчове на по добро валю от това не съм попадал.
                    3 пъти съм го продавал над 4$ - но и на такова ниво е много евтино.
                    Всичко за което може човек да се хване е на +.
                    1 единствен минус има - Еритрея, но вече са си 5г. там без проблем.

Ако някой има впредвид нещо още по изгодно - моля да сподели.

Коментар

Сякаш къмодитата приближават края на свободното падане. Звучи странно от многогодишна суровинна мечка като мене, но вероятно догодина ще хвърля едно око към тях. Ще е добре предварително да ги огледам, за да мога да купя когато му дойде времето. Дайте идея за добра компания от сектора, която няма експозиции към въглища и петрол. Сякаш догодина металите ще направят дъно и човек може да започне плахо да се оглежда за покупки.
                      Понеже и аз съм любител на дънен риболов. Има ли друго освен ресурсите което да е евтино в момента. Всичко читаво без ресурсите и то по-специално петрола ми се струва скъпо. В каквото и да се загледам все П/Е -та 20-30. Ама щяло да има вечен растеж, ама туй ама онуй Нещо ме притеснява. Всъшност притеснява ме прекалено големият ливъридж в системата. Вярно че е евтино, но не пречи да стане много по-евтино. Има спадове на пазра като цяло, без разумни обяснения. Обикновенно цените падат защото някой продава а този някой има нужда от кеш. Определено съм на мнение че ако ще губим временно от дълги позиции, най-малко ще загубим от компании занимаващи се с петрол, Освен това съм убеден че петрола ще поскъпне поне 100%. Не се знае кога, но ако чакаме достатъчно ще дочакаме. Затова смятам да концентрирам и без това малкото усилия които полагам в анализ на петролни компании и да почна лека полека да влизам там. Не и обаче преди да си изясня на 100% огромната нервност на пазара в момента. Дето вика импето графиките мязат на диаграми
                      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

ACERINOX

Коментар

• Сякаш къмодитата приближават края на свободното падане. Звучи странно от многогодишна суровинна мечка като мене, но вероятно догодина ще хвърля едно око към тях. Ще е добре предварително да ги огледам, за да мога да купя когато му дойде времето. Дайте идея за добра компания от сектора, която няма експозиции към въглища и петрол. Сякаш догодина металите ще направят дъно и човек може да започне плахо да се оглежда за покупки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                            Аз самият не мога още да предложа компания която да отговаря на критериите ми. Навън съм на 100% кеш.
                            След повече от месец, а и след последните спадове - нещо привлече ли ти вниманието ?
                            Имаш ли поне временен уочлист ?

Коментар

• ... основното което ме интересува е дали ще има споразумание и производителите на шистов газ и петрол ще се включат в картела до две години.Аз не съм и алчен . Ако за две години цената му се удвои ще ми е предостатъчно...
                              Е, м/у две и три години те ще ближат рани, дори и да се върне петролът м/у $50 и $70. Виж, след ок 3-5 години очаквам, ако чуят, каквото ще им бъде обяснено и арабите пак се размърдат, шистаците сами може да сринат цените надолу. Слабо вероятно - нито нерви ще имат чалмите, нито дотогава ще са диверсифицирали достатъчно икономиките си - но, възможно предвид пробива, който се е задал. Мерак за целта - едва ли но, разсмърди ли се...

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                                Mи не съм врачка да знам...

И все пак - овърсъплай овърсъплай, ама когато 1 актив се срине 3 пъти за толкова кратко време - не е само овърсъплай....има и политика и игри.

За мене при брент 47 сега много по естествено ми се струва да си намери комфорта средносрочно в зоната 55-60 околкото на 34-39.
                                А и това ( не ми се вярва златото да слезе под 750-800) :

http://www.macrotrends.net/1380/gold...storical-chart

Затова се и понатоварих 2: 1 UCO/SCO
                                Ще продавам само печелившото, на порции през 8-10%
                                И аз не съм врачка за съжаление за краткосрочните политически решения и т.н. основното което ме интересува е дали ще има споразумание и производителите на шистов газ и петрол ще се включат в картела до две години.Аз не съм и алчен . Ако за две години цената му се удвои ще ми е предостатъчно. Вече дали ще го играеш директно с петрол, с петролни акции или с опции е само въпрос на елементарни сметки
                                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Working...
                                X