Ами има всякакви примери. Добрият пример е http://www.asarel.com/ , лоши примери мога да давам до утре
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Компания работническо-мениджърска собственост
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dragorad Разгледай мнениеnradev, ще съм ти благодарен ако напишеш повече от едно изречение. Дай пример или поне обосновка. Аз би трябвало само да добавя, че става въпрос за компания извън БГ. Досегашни собствници на 51% бяха небезизвестната американска инвестиционна компания Адвент (те бяха собственици и на БТК в БГ за известно време) доколкото си спомням.
Коментар
-
nradev, ще съм ти благодарен ако напишеш повече от едно изречение. Дай пример или поне обосновка. Аз би трябвало само да добавя, че става въпрос за компания извън БГ. Досегашни собствници на 51% бяха небезизвестната американска инвестиционна компания Адвент (те бяха собственици и на БТК в БГ за известно време) доколкото си спомням.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dragorad Разгледай мнениеЗдравейте форумци,
От скоро закупих акции от фирмата в която работя. Доскоро фирмата беше полудържавна, но отсега нататък става изцяло частна под формата на работническо-мениджърско партньорство. Схемата е 51% от акциите са собственост на 2ма директори, а другите 49% са разпределени между работниците.
Та въпроса ми е дали някой знае за подобна форма на собственост в БГ и ако ДА, то има ли успех подобна схема. Мисля, че навремето май завода за ски в Чепеларе имаше такава форма на собственост. Интересно ще ми е да чуя вашите мнения.
Коментар
-
Компания работническо-мениджърска собственост
Здравейте форумци,
От скоро закупих акции от фирмата в която работя. Доскоро фирмата беше полудържавна, но отсега нататък става изцяло частна под формата на работническо-мениджърско партньорство. Схемата е 51% от акциите са собственост на 2ма директори, а другите 49% са разпределени между работниците.
Та въпроса ми е дали някой знае за подобна форма на собственост в БГ и ако ДА, то има ли успех подобна схема. Мисля, че навремето май завода за ски в Чепеларе имаше такава форма на собственост. Интересно ще ми е да чуя вашите мнения.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар