IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Компания работническо-мениджърска собственост

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ами има всякакви примери. Добрият пример е http://www.asarel.com/ , лоши примери мога да давам до утре

Коментар

• Първоначално изпратено от dragorad Разгледай мнение
      nradev, ще съм ти благодарен ако напишеш повече от едно изречение. Дай пример или поне обосновка. Аз би трябвало само да добавя, че става въпрос за компания извън БГ. Досегашни собствници на 51% бяха небезизвестната американска инвестиционна компания Адвент (те бяха собственици и на БТК в БГ за известно време) доколкото си спомням.
      с това трябваше да започнеш.аз мислих че е българска

Коментар

• nradev, ще съм ти благодарен ако напишеш повече от едно изречение. Дай пример или поне обосновка. Аз би трябвало само да добавя, че става въпрос за компания извън БГ. Досегашни собствници на 51% бяха небезизвестната американска инвестиционна компания Адвент (те бяха собственици и на БТК в БГ за известно време) доколкото си спомням.

Коментар

• Първоначално изпратено от dragorad Разгледай мнение
          Здравейте форумци,

От скоро закупих акции от фирмата в която работя. Доскоро фирмата беше полудържавна, но отсега нататък става изцяло частна под формата на работническо-мениджърско партньорство. Схемата е 51% от акциите са собственост на 2ма директори, а другите 49% са разпределени между работниците.

Та въпроса ми е дали някой знае за подобна форма на собственост в БГ и ако ДА, то има ли успех подобна схема. Мисля, че навремето май завода за ски в Чепеларе имаше такава форма на собственост. Интересно ще ми е да чуя вашите мнения.
          такива компании обикновено стигат до фалит. продай бързо

Коментар

• Компания работническо-мениджърска собственост

Здравейте форумци,

От скоро закупих акции от фирмата в която работя. Доскоро фирмата беше полудържавна, но отсега нататък става изцяло частна под формата на работническо-мениджърско партньорство. Схемата е 51% от акциите са собственост на 2ма директори, а другите 49% са разпределени между работниците.

Та въпроса ми е дали някой знае за подобна форма на собственост в БГ и ако ДА, то има ли успех подобна схема. Мисля, че навремето май завода за ски в Чепеларе имаше такава форма на собственост. Интересно ще ми е да чуя вашите мнения.
          Working...
          X