IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каква е стабилността на Българските Брокерски Фирми?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да, благодаря.

Знаете ли какви данъци плащат не-американските инвеститори на Щатите на capital gains и dividends за дългосрочни инвестиции?
    След това трябва ли да се плащат данъци и тук на същите доходи?
    "Капка по капка - вир става"

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
      Зависи от типа инструменти, но като цяло са значително по-евтини от тези, които ще платиш на брокер. Ползвай брокера като интродюсър към чуждия брокер. Аз съм така, таксата на транзакция ми е 2USD и е двойна на това, ако бях директно, но други такси нямам. Ако не си падаш по дейтрейдинг е перфектно.
      Понеже се намирам пред същата дилема за избор на посредник, ще споделиш ли кой точно посредник ползваш. Благодаря предварително.

Коментар

• Първоначално изпратено от Паралакс Разгледай мнение
        Какви са таксите, които се плащат от не-американски инвеститори при използване на този американски брокер например?
        Зависи от типа инструменти, но като цяло са значително по-евтини от тези, които ще платиш на брокер. Ползвай брокера като интродюсър към чуждия брокер. Аз съм така, таксата на транзакция ми е 2USD и е двойна на това, ако бях директно, но други такси нямам. Ако не си падаш по дейтрейдинг е перфектно.

Коментар

• Какви са таксите, които се плащат от не-американски инвеститори при използване на този американски брокер например?
          Last edited by Паралакс; 01.03.2015, 11:36.

Коментар

Ако не през БГ брокер, тогава какви са алтернативите?
            Чужд брокер. Един от многото е Interactive brokers например.
            Има и други, разбира се.

Коментар

• Ако не през БГ брокер, тогава какви са алтернативите?

Коментар

• Тъй като КФН и БНБ са държавни органи, би ли било тогава правилно да се каже, че стабилността на българските брокерски фирми за в бъдеще ще зависи от политическата стабилност на държавата?

Коментар

Ако българин иска да инвестира за дълъг период на международните финансови пазари чрез българска брокерска платформа, каква е сигурността, че тази брокерска фирма ще съществува да речем след 20-30 години? Каква е стабилността на българските брокерски фирми?
                  За чий такова ще инвестираш на международните пазари през бг брокер?

Коментар

Ако българин иска да инвестира за дълъг период на международните финансови пазари чрез българска брокерска платформа, каква е сигурността, че тази брокерска фирма ще съществува да речем след 20-30 години? Каква е стабилността на българските брокерски фирми?
                    Стабилни са.
                    Регулаторни органи са им КФН и БНБ

Коментар

• Каква е стабилността на Българските Брокерски Фирми?

Working...
                    X