Един въпрос, американските компании не ги ли търгувате през европейски борси за да се спестяват данъци ? За компании, които са листнати и в Европа разбира се де.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Interactive Brokers - директно или през интродюсър?
Collapse
X
-
[QUOTE=Protokol;n3526047]Първоначално изпратено от Bf109 Разгледай мнениеНе знам какво имаш предвид и дали е на база личен опит, но мен от IB ме размотаваха две седмици за един пиклив превод към Paysera.
Дали защото беше за първи път или защото сметката се води в някаква латвийска банка .. .казва ли ти някой
За съпорта от Карол - обадиха се на на два пъти до IB , но ги отсвириха . Оказа се, че искат да говорят лично с мен ...
Говорих с английски офис, но не ми понесе диалекта на служителя...После направих 20 мин разговор с руския офис.
Сега се чувствам подмладен ....така де - при разпита си припомних доста неща от детството
Иначе превода от сметка в EUR от IB към Paysera го проверих , че е с ниска такса ,..... но дали ще пробвам отново ????
Коментар
-
[QUOTE=Bf109;n3526014]Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Paysera ми взимат 7.50$ за превод към щатската на IB. А и може да ти се наложи да си поговориш с някой compliance analyst и да му докажеш че пейсерската сметка е твоя щото там явно не го пише.
Дали защото беше за първи път или защото сметката се води в някаква латвийска банка .. .казва ли ти някой
За съпорта от Карол - обадиха се на на два пъти до IB , но ги отсвириха . Оказа се, че искат да говорят лично с мен ...
Говорих с английския офис, но не ми понесе диалекта на служителя...После направих 20 мин разговор с руския офис.
Сега се чувствам подмладен ....така де - при разпита си припомних доста неща от детството
Иначе превода от сметка в EUR от IB към Paysera го проверих , че е с ниска такса ,..... но дали ще пробвам отново ????Last edited by Protokol; 18.12.2019, 13:47.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
- 1 like
Коментар
-
[QUOTE=Bf109;n3526014]Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Paysera ми взимат 7.50$ за превод към щатската на IB. А и може да ти се наложи да си поговориш с някой compliance analyst и да му докажеш че пейсерската сметка е твоя щото там явно не го пише.
Коментар
-
[QUOTE=terziеv;n3525783]Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
Извинявам се, но не е съвсем вярно. Не защитавам банките, но е хубаво да си спестяваме ненужни упражнения. Мислех, че има някаква друга далавера с Paysera и аз не съм светнат, но явно не е това номерът.
1. Таксата от едната ми банка към IBAN в цяла Европа е 0.50 ст., а в другата е 1 лв. Левче ми струва и да преведа към Paysera. Вече сме 17 декември и съветвам всички да си погледнат тарифите на банките. Има и много неприятни промени.
2. Ако сменяш 100К във всяка банка ще ти дадат супер изгоден курс. Те за 10 000 дават изгоден. Paysera никак не е. Досега поне не съм виждал да е дори по-изгоден от ченджа на Графа.
----
На мен дилемата ми е как, мамка му, да пращам към IB директно в USD. Банковите преводи в EUR вече не са проблем, ама с гущерите яко цакат. Не знам за директно регистриралите се как е, но през Карол излиза такса при обмен в IB.
Kато цяло с кеф бих ги разкарал IB, ако Revolut-a не ми биеше на пирамида и имаше застраховка. Аз съм малък и понякога бих искал да използвам карта за захранване на сметка.
Коментар
-
https://www.fibank.bg/bg/dokumenti/tarifa Слагам и снимка. Не вярвам чак такъв гаф да направят, но знае ли човек.
През ОББ вече е без допълнителна такса. Два пъти превеждам, вкл. към IB.
----
hamorphis, може да те последвам с EUR ETF-ите. Имам 5 компании (и повече не мога да следя) и едно златно ETF-че, което наистина ме дразни с мизерните дивиденти, които ми ги удрят с 30% (да, знам, ама брокерът иска да му пращам на хартия с препоръчано декларацията). Проблемите са:
1. Много са надути цените на ETF-ите, а свястна компания все още може да се намери на ангебот.
2. "Безплатните" ETF-и на IB са ми тъмна Индия.
3. Търгувам няколко години, но все още съм "добре" запознат единствено с тези на Vanguard, i-shares и Van Eck и разходите в USD са по-ниски, а обемите в САЩ несравними.
4. Обичам дивиденти. Без дивидент се чувствам като спекулант. Не че ми е неприятно да гледам как BABA-то, което купих на 180 вече отива на 210, а не се очертава да плаща дивидент.
С други думи - с готовност приемам акъл.
Коментар
-
Извинявам се, но не е съвсем вярно. Не защитавам банките, но е хубаво да си спестяваме ненужни упражнения. Мислех, че има някаква друга далавера с Paysera и аз не съм светнат, но явно не е това номерът.
1. Таксата от едната ми банка към IBAN в цяла Европа е 0.50 ст., а в другата е 1 лв. Левче ми струва и да преведа към Paysera. Вече сме 17 декември и съветвам всички да си погледнат тарифите на банките. Има и много неприятни промени.
2. Ако сменяш 100К във всяка банка ще ти дадат супер изгоден курс. Те за 10 000 дават изгоден. Paysera никак не е. Досега поне не съм виждал да е дори по-изгоден от ченджа на Графа.
----
На мен дилемата ми е как, мамка му, да пращам към IB директно в USD. Банковите преводи в EUR вече не са проблем, ама с гущерите яко цакат. Не знам за директно регистриралите се как е, но през Карол излиза такса при обмен в IB.
Kато цяло с кеф бих ги разкарал IB, ако Revolut-a не ми биеше на пирамида и имаше застраховка. Аз съм малък и понякога бих искал да използвам карта за захранване на сметка.
Коментар
-
Revolut-a го ползвам да имам нула лева в него и ако трябва да пазаря в интерент да си захраня сумата, която ми трябва, да си unfreeze-на виртуалната карта, да си платя, и да си я фрийзна пак -- нищо че има 2 лева в нея. За тази цел е идеален. И за разни Нетфликси и HBO Go, etc. И да изтеглиш малко кинти на банкомат в Кипър с 0 лева такса примерно. Такива работи...
Коментар
-
----
Коментар
-
[QUOTE=hamorphis;n3525774]Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеНе ми е ясно защо се ползва Paysera, а не директен превод на EUR към сметката в IB. От 15-ти таксите са като за левов превод. Каква е далаверата през Paysera?
Че таксата е за превод към IBAN в EUR в цялта Европа на Paysera e НУЛА. Освен това курс продава Евро им е по-добър от на банките ни. Ако сменяш 100К има значение курса.
----
Коментар
-
Първоначално изпратено от tonyshine89 Разгледай мнениеЗдравейте
Имам два въпроса за IB като нов потребител на услугата:
1. Могат ли да се купуват index funds (S&P 500, Vanguarg 500...) за хора, които не са в Америка.
2. Мога ли някак си да ползвам обменния валутен курс на Revolut, т.к. ми се вижда доста изгоден.
2. По-сметката на IB превеждаш Евро. Дали си го сменил в Револют или на Магурата тях не ги интересува. Револют няма нищо общо с ИБ.
Това всичко го пише поне 10 пъти по-назад в темата, ама никой не му се чете.
- 1 like
Коментар
-
[QUOTE=terziеv;n3525713]Не ми е ясно защо се ползва Paysera, а не директен превод на EUR към сметката в IB. От 15-ти таксите са като за левов превод. Каква е далаверата през Paysera?
Че таксата е за превод към IBAN в EUR в цялта Европа на Paysera e НУЛА. Освен това курс продава Евро им е по-добър от на банките ни. Ако сменяш 100К има значение курса.Last edited by hamorphis; 17.12.2019, 17:04.
Коментар
-
Не ми е ясно защо се ползва Paysera, а не директен превод на EUR към сметката в IB. От 15-ти таксите са като за левов превод. Каква е далаверата през Paysera?
И друго - аз имам сметки към ПИБ, но пак имам такса за вътрешнобанков превод. Нямам такса единствено за превод между моите собствени сметки. Да не става въпрос за някой от допълнителните пакете с месечна такса?
Коментар
-
Първоначално изпратено от конфуций Разгледай мнение
Тя е достъпна за USA.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
Коментар