Първоначално изпратено от msi200
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Interactive Brokers - директно или през интродюсър?
Collapse
X
-
Ами специално за Degiro никой никога не те е спирал да си отвориш сметка, те са европейски брокер с лицензи в страни от евросъюза. Ако искаш да си отвориш няма как да те спрат, защото си български гражданин, част от същия този съюз. Свържи се с чата и ще ти обяснят. Разбира се, ако се постараеш, ще си отовориш...
И да добавя, няма друг брокер в България, а и в целия ЕС, който да е по-добър от INTERACTIVE, когато говорим за дейтрейдинг. И изобщо дори и в US, това е брокерът на всички професионални дейтрейдъри. Дълго и широко е за обяснение но ще ви кажа че функциите които предлага този брокер, няма дегирота, саксо банки и тем подобни, никой в ЕС не се доближава дори и близо до него (в US има и други, които могат да го matchnat но те са си само за US). Така че аз лично съм доволен че го има.Last edited by LuckyYou; 25.01.2021, 18:22.The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Не знам как реши,че комисионните са същите. https://tastyworks.com/commissions-and-fees/
Освен в някои специфични случаи ibkr няма истинска алтернатива за живеещите в България. Поне засега. И аз съм им набрал, но към момента алтернативите са ми бая по-скъпи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от veslup Разгледай мнениеЗдравейте, бих искал да попитам някой има ли мнение за Tastyworks ? Разбрах че приемат регистрация ако не си резидент на Щатите а също така дават реални котировки без допълнително заплащане като IBK. иначе комисионите им са същите.
Освен в някои специфични случаи ibkr няма истинска алтернатива за живеещите в България. Поне засега. И аз съм им набрал, но към момента алтернативите са ми бая по-скъпи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
Мен днес ме мигрираха към Ирландия. Смени ми се първата цифра на account number-a и тва беше.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sirFaith Разгледай мнениеСпоко Терзиев ти нали шортиш, т.е. си с Leverage account, за по-малките акаунти като моя не търгуваме на Лондонската борса ,че таксата ти е 6 паунда на сделка ...... някъде из това съобщение или в следващото успокоително пишат че скоро ще добавят GBP и "водещите азиатски валути" ... но се съмнявам че офшорния сингапусрки долар ще е сред тях ...
Коментар
-
Споко Терзиев ти нали шортиш, т.е. си с Leverage account, за по-малките акаунти като моя не търгуваме на Лондонската борса ,че таксата ти е 6 паунда на сделка ...... някъде из това съобщение или в следващото успокоително пишат че скоро ще добавят GBP и "водещите азиатски валути" ... но се съмнявам че офшорния сингапусрки долар ще е сред тях ...
Коментар
-
https://ibkr.info/article/3643
Residents of Central-Eastern Europe (HU, CZ, PO, BG, RO, HR, SK, EE, LV, LT, CY, MT): IB Central Europe (“IB-CE”) cannot support commodity metals. Furthermore, IBCE currently only supports for the following currencies: EUR, USD, CZK, HUF, PLN. GBP and CHF are expected in the near future.
Merde!
Е, за SGD няма да ревем, ама е този международен брокер, който не поддържа GBP и HKD??? Ся какво правим - само маргин, ако искаш nа LSE?
Коментар
-
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
Не съм сигурен дали имаше тема за инвестиране в UCITS ETF-и. В случая споменатия от теб вариант да се инвестира в деноминирани в евро ЕТФ-и ми звучи интересно. Може ли да споделиш някои ЕТФ-и, които си ползвал или би препоръчал? В момента аз търгувам през платформата на Елана в евро.
И разбира се, това не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
Само пример за възможност за инвестиране.Last edited by LuckyYou; 04.02.2021, 16:30.The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Rosko84 Разгледай мнениеЗдравейте за Елана Глобъл при смесен портфейл 50/50 USA и ЕU, акаунта в долари или е евро е по-изгодно да бъде (относно, такси, комисионни и разни подобни) или няма кой знае какво значение.
1. за чий ти е български посредник, ако не се обръщаш за тези неща към него? Нали плащаш надценка точно за бърза поддръжка на място. Еланците си вдигат телефоните отговарят веднага в чата или на имейлите.
2. темата е за уж IBKR, не за SAXO.
Коментар
Коментар