Създаването на акаунт в Saxo Bank предлага предимства, като достъп до по-широк спектър от международни акции и ETFs, както и надеждни инструменти за анализ. Въпреки това, местните български брокери, като Benchmark, Elana и Karol, могат да предоставят персонализирано обслужване и потенциално по-ниски такси за сделки на вътрешния пазар. Що се отнася до частните инвестиционни компании извън България, сериозните инвеститори често предпочитат тях, тъй като предлагат по-добър достъп до диверсифицирани инвестиционни възможности, експертиза и по-ниски такси, което може да помогне за намаляване на рисковете. В крайна сметка вашият избор трябва да бъде в съответствие с вашите инвестиционни цели и стратегия. Също така, ако работите по конфигурации на мрежата, имайте предвид, че "127.0.0.1:62893: Localhost IP" се отнася до достъп до услуги на вашата локална машина, използвайки този конкретен порт.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Български ИП или Saxobank?
Collapse
X
-
За IB доколкото разбрах защитата е по американското законодателство и поне според твърденията на каролците се разпростирала до доста големи размери (от порядъка на милион). Не съм го видял написано обаче.
Fifa 15 coins
Коментар
-
Първоначално изпратено от mktmkr Разгледай мнениеАз бих избрал Saxo за такава сума. Elana и Bench използват Saxo но увеличават спредовете при някои инструменти.
погледни Interactive Brokers колега и то директно , без да минаваш през български интродюсъри.Last edited by NYSERookie; 14.04.2014, 10:07.Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Коментар
-
Клиентски активи по смисъла на този раздел са паричните средства, финансови инструменти и другите активи на клиентите на инвестиционния посредник, които той държи, администрира или управлява за тяхна сметка във връзка с предоставените от него услуги
Коментар
-
Първоначално изпратено от kp12 Разгледай мнениеОсновно ме притеснява защитата на активите в случай на фалит на ИП. Разумен подход ли е разпределяне на активите между няколко ИП?
http://lex.bg/laws/ldoc/2134697472За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от kp12 Разгледай мнениеОсновно ме притеснява защитата на активите в случай на фалит на ИП. Разумен подход ли е разпределяне на активите между няколко ИП?
Ако искаш пример, ей имам акции на IAG при Саксо ти взимат 30$ за 400 shares а при Interactive Brokers са 8$, говорим за покупко/продажба. ... Ти си преценявашLast edited by michaelis; 13.04.2014, 19:17.
Коментар
-
Защитата на клиентските активи не би трябвало да е проблем, доколкото те трябва да се водят отделно от активите и пасивите на самия посредник. Съответно, не следва посредника да ползува активи на клиентите за свои операции - например например да залага твои книжа и ли да ги ползва по някакъв начин като свои.
Според мен сериозните посредници се сремят да бъдат неутрални , като печелят предимно от такси, а не от операции в посока или срещу позициии на своите клиенти. Това им гарантира дългосрочност (на посредниците), иначе някое пазарно движение може да ги отвее.
Потърси и някои големи/чужди банки които също могат да са ти посредници на международните пазари, но там трябва сам да се срещненш в съответните отдели и да видиш дали ще може да договориш отделни такси за теб, ако мислиш да си "голям" играч.
Нека някой който има акаунт при чужд посредник да каже какви са точно таксите, за различните инструменти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kp12 Разгледай мнениеНад 50,000$
И става въпрос за средносрочно инвестиране поне за 3-5 години с относително нерисков балансиран портфейл
Коментар
-
Първоначално изпратено от kp12 Разгледай мнениеЗдравейте,
решил съм да инвестирам немалка сума в акции/ETF на FTSE и NYSE.
1) Има ли някакви предимства ако си създам акаунт/сметка директно към SaxoBank или ми препоръчвате да работя с някои от българските ИП - бенчмарк, елана, карол?
2) Защо по-сериозните инвеститори се насочват към ИП извън България, причината в рисковете ли е, обслужването или таксите?
Поздрави...
На кое викаш немалка сума, щото за баба Гица(дето под терасата й играехме мач) и 100лева си е сума?
Коментар
-
Български ИП или Saxobank?
Здравейте,
решил съм да инвестирам немалка сума в акции/ETF на FTSE и NYSE.
1) Има ли някакви предимства ако си създам акаунт/сметка директно към SaxoBank или ми препоръчвате да работя с някои от българските ИП - бенчмарк, елана, карол?
2) Защо по-сериозните инвеститори се насочват към ИП извън България, причината в рисковете ли е, обслужването или таксите?
Поздрави...Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар