Първоначално изпратено от ludakrava
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
US aкции без значение от курса USD/BGN ?
Collapse
X
-
michaelis
-
Аз си харесах една руска компания и не ме интересува, че рублата се обезценява, понеже инфлацията се отразява в цената на акцията все пак навярно. Та въпросът ми е от кой посредник е най-добре да си я купя, ако реша ? http://www.rao-esv.ru/
Коментар
-
Първоначално изпратено от j.u.n.i.o.r Разгледай мнениеНе знам дали правилно ползваме думата "хеджиране"... "Хеджиране" доколкото знам се прави с цел да се предпазим от загуби. На мен нуждата ми е друга - да изолирам фактора валутен курс. Това може да доведе до по-голяма загуба, може и да доведе до по-добра печалба.
Обяснено с прост пример: вярвам че акциите на Гугъл ще поскъпнат с 10% за следващата година, но нямам представа как ще се движи курсът евро-долар. Искам да инвестирам 10к евро и след година (ако съм познал за +10%) - да получа 11к евро. Ако пък не съм познал и цената на Гугъл падне с 10%, искам да получа 9к евро, без значение доларът дали е поскъпнал или поевтинял. Как да стане това нещо с минимална цена?
всички нубове сте еднакви, 1000 теми а нищо не четете. сега е на ред да пуснеш тема за дължимите данъци при печалба от борсите и дкларирането на печалбите....
Коментар
-
Първоначално изпратено от emonik Разгледай мнениеАнциите поевтиняват еврото поскъпва и какво сме хеджирали.
Обяснено с прост пример: вярвам че акциите на Гугъл ще поскъпнат с 10% за следващата година, но нямам представа как ще се движи курсът евро-долар. Искам да инвестирам 10к евро и след година (ако съм познал за +10%) - да получа 11к евро. Ако пък не съм познал и цената на Гугъл падне с 10%, искам да получа 9к евро, без значение доларът дали е поскъпнал или поевтинял. Как да стане това нещо с минимална цена?Last edited by j.u.n.i.o.r; 14.02.2014, 00:34.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениеняма такава сделка - хем да нямаш валутен риск, хем да не платиш нищо за тая екстра
Коментар
-
Първоначално изпратено от j.u.n.i.o.r Разгледай мнениеЗдравейте,
Някой може ли да ме насочи как да инвестирам в щатски акции, така че евентуалната печалба да не зависи от промяната в курса USD/BGN.
Идеята е следната - искам да купя щатски акции за 1000 лв. и ако предположим че след 1 година са поскъпнали с 10%, искам да мога да закрия сметката и да получа 1100 лв. без значение дали за тази 1 година доларът е поскъпнал или поевтинял с да кажем 10-20%.
Предполагам има разни начини с опции/фючърси върху USD/BGN, но търся ако има по-прост начин.
Сметка в IB в USD очевидно не върши работа, защото ако акциите поскъпнат с 10%, но доларът поевтинее с 10% спрямо еврото - ще съм на 0% доходност ако затворя сметката и изтегля парите в BGN.
Сметка в евро ще свърши ли работа?
Има ли други начини?
Благодаря!
То това е идеята на висшите икономисти - ако всички печатаме еднакво бързо никой няма да поевтиняваI don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от j.u.n.i.o.r Разгледай мнениеЗдравейте,
Някой може ли да ме насочи как да инвестирам в щатски акции, така че евентуалната печалба да не зависи от промяната в курса USD/BGN.
Идеята е следната - искам да купя щатски акции за 1000 лв. и ако предположим че след 1 година са поскъпнали с 10%, искам да мога да закрия сметката и да получа 1100 лв. без значение дали за тази 1 година доларът е поскъпнал или поевтинял с да кажем 10-20%.
Предполагам има разни начини с опции/фючърси върху USD/BGN, но търся ако има по-прост начин.
Сметка в IB в USD очевидно не върши работа, защото ако акциите поскъпнат с 10%, но доларът поевтинее с 10% спрямо еврото - ще съм на 0% доходност ако затворя сметката и изтегля парите в BGN.
Сметка в евро ще свърши ли работа?
Има ли други начини?
Благодаря!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 123456 Разгледай мнениеMного просто купуваш акции за 1000 $ и хеджираш като пускаш къса позиция EUR/USD за 1000$ (тва тие експозицията) тъй като ти е на марджин ,няма да отнеме повече от 10 $ долара ,при ливъридж 1:100 ,ако е по малко примерно 1:50 разхода е 20$
Но зависи и колко е минимано допустимия лот от брокера .
Коментар
-
Mного просто купуваш акции за 1000 $ и хеджираш като пускаш къса позиция EUR/USD за 1000$ (тва тие експозицията) тъй като ти е на марджин ,няма да отнеме повече от 10 $ долара ,при ливъридж 1:100 ,ако е по малко примерно 1:50 разхода е 20$
Но зависи и колко е минимано допустимия лот от брокера .Game Over...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеМи купувай си ги у немско в евраци. Къв ти е проблема.
http://www.boerse-frankfurt.de/en/eq...g+US4581401001
Ще ти извият врата с комисионни, но не може всичко да е хубаво
Няма ли някой по-смислен вариант?
Коментар
-
Ми купувай си ги у немско в евраци. Къв ти е проблема.
http://www.boerse-frankfurt.de/en/eq...g+US4581401001
Ще ти извият врата с комисионни, но не може всичко да е хубаво
Коментар
Коментар