Първоначално изпратено от Haho333
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
michaelis
Last edited by michaelis; 24.12.2013, 15:38.
-
michaelis
Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнениеИма и един много интересен исторически момент (ама честно да ти каже ме мързи да пиша вече).
В един период май беше през 30те в Америка е било забранено да се притежава злато, който има злато трябва да го предаде ако те хванат да притежаваш злато съд.
Тва не си спомням за кво го бяха направили ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениеБат Хахо ей такива работи ме карат да си мисля,че злото ше има полет на кукувиче гнездо и това е само една от причините ...
Almost Every Passenger On A Flight From Dubai To India Was Found Carrying 1 Kilo Of Gold
http://www.zerohedge.com/news/2013-1...ng-1-kilo-gold
тва е батко ' IN GOLD WE TRUST '
В един период май беше през 30те в Америка е било забранено да се притежава злато, който има злато трябва да го предаде ако те хванат да притежаваш злато съд.
Тва не си спомням за кво го бяха направили ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениеБат Хахо ей такива работи ме карат да си мисля,че злото ше има полет на кукувиче гнездо и това е само една от причините ...
Almost Every Passenger On A Flight From Dubai To India Was Found Carrying 1 Kilo Of Gold
Индия е един от най-големите потребители на злато по културни и религиозни причини.
А в арабският свят златото е евтино.
В Дубай има много индииски гастербайтери предполагам мъкнкат (не тяхно или за тях злато) обратно към Индия, някой им плаща.
Не вярвам индийските гастербайтери да могат да си позволят да си купят по 1кг физическо злато.
Коментар
-
Моето мнение за златото е доста по различно (не претендирам да е вярно).
Златото е един напълно безполезен метал, няма прекатическо приложение почти никъде, (или дори да има, има много по евтини заместители).
Понеже е рядко в миналото е служило добре за разменно средство с малки изключения когато през средновековието Европа е залята със злато от Америка и следва бясна инфлация.
За разменно средство сега в съвреманната икономика базирана на дългове и инфлация и дума не може да става да се използва.
Има и реални рискове за цената му (макар и малки)
1.Ако някой някъде намери една планина под земята от злато и залее пазара.
2.Ако някой намери начин да го произвежада по химичски начин.
От това което съм видял златото в момента се използва като safe heaven като нещата станат много зле и не е на ясно какво ще стане с хартиените пари (с акциите щото и те не с нищо повече от хартиики) с имотите и т.н. народа купува злато, щото е ограничено и все пак има някаква стойност.
Значи ако настане апокалипсиса златото да ще е пак разменна еденица, но при нормална икономика не виждам практическо приложение.
Че през 2008-2009 като нещата бяха много зле и всички активи бяха супер не сигурно (банки фалираха с тях и акции, CDS и т.н.) а хартиените пари бяха не сигурно и се очакваше че всичко е възможно (като хиперинфлация) и т.н. имотите удариха дъното и т.н. хората взеха да си вкарват парите в злато и то удари 1900.
С подобряването на икономиката и отминаването на апокалипсиса и връщането на доверието в другите активи (хартиени пари, акции, бондове) хората започнаха да искарват пари от злато и да ги инвестират другаде.
За това и цената падна.
Според мен този процес не е свършил и има още пари да излизат от злато и да отиват в акции, имоти, хартиени пари, бондове и т.н.
За тва мисля че през 2014 златото ще падне до 1000 долара.
При следващата голяма криза процеса ще се повтори и цената му пак ще се вдигне.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениеЕто тука календара показва кога да влизаме short
http://www.zerohedge.com/sites/defau...223_fiscal.jpg
до година, каде мине първата седмица на Януари и short (Target SP500 1600 - 1640), че Февруари пак ше разиграват Балшой Театър с тоя дълг, уж много загрижени ше е много тегава раотата и после па старата песен на нов глас.
Коментар
-
michaelis
Ето тука календара показва кога да влизаме short
http://www.zerohedge.com/sites/defau...223_fiscal.jpg
до година, каде мине първата седмица на Януари и short (Target SP500 1600 - 1640), че Февруари пак ше разиграват Балшой Театър с тоя дълг, уж много загрижени ше е много тегава раотата и после па старата песен на нов глас.
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнениеЕ добре тия минерите на какво отгоре мислите че ще се качват?
Очаквате златото да се покачва?
Очаквате останалите ресурси да се покачват?
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЕ точно пък Чили си е за мене дъ бест ъф дъ бест от целия ЕМ.
Попрочети повечко за тях и ще се увериш.
Не случайно най много имам от техния етф, после са комшите отдоле.
Евала на Пиночет - такъв тласък им даде,че няма спиране.
Който си го няма , като нас или в съседните им Бразилия и Аржентина - вегетира.
И много банки в тея ETF а аз хич не обичам да залагам на банки, особено пък тая Santander, колкот по далече от това продънено корито толкова по добреLast edited by michaelis; 24.12.2013, 07:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениетова на Чили нещо не можа да ми вдъхне доверие,
Попрочети повечко за тях и ще се увериш.
Не случайно най много имам от техния етф, после са комшите отдоле.
Евала на Пиночет - такъв тласък им даде,че няма спиране.
Който си го няма , като нас или в съседните им Бразилия и Аржентина - вегетира.
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеАз не мога да разбера що се самоизтезавате.
Какво е това ал ин в злото
Ми диверсифицирай се малко бе човек, туй че борсата е на олтайм хай не значи че много още такива няма да има.
Както и не значи че няма и колкото искаш свестни и не много рискови неща да си купиш.
Например ЕТФи на ЕМ.
Ми много от тях са паднали понастоящем повече от злото. А и си капят дивиденти. Поне 50% потенциал до макс. 1.5-2 години виждам аз. А злото кога се не знае...
Дори още 10-20% да паднат - ми супер, екстра за допълване. Тогава и дабъли ще има след време.
Какво рискуваш ? Нима ще фалират тия държави...просто забрави.
Ето 10-ина : ECH TUR EPU BRF ILF SCIF IDX THD EPHE EDIV
Castro, тебе си те влечат латиносите дееба, а кви бразилки има големи пожарни са, ако съм там, ебал съм ти и борсата и тапотиите, само пачанга по цял ден и цяла нощ 'абе не моа се запра'Last edited by michaelis; 23.12.2013, 22:10.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениеможе да продължи още на горе, ми кат ми изгорят опцийте голема работа, кат златото падне на 500, ко нищо, чакам акцийте на миньорите да се вдигнат, ако не се вдигнат, тва е ако фалират ше изгорим и точка
Какво е това ал ин в злото
Ми диверсифицирай се малко бе човек, туй че борсата е на олтайм хай не значи че много още такива няма да има.
Както и не значи че няма и колкото искаш свестни и не много рискови неща да си купиш.
Например ЕТФи на ЕМ.
Ми много от тях са паднали понастоящем повече от злото. А и си капят дивиденти. Поне 50% потенциал до макс. 1.5-2 години виждам аз. А злото кога се не знае...
Дори още 10-20% да паднат - ми супер, екстра за допълване. Тогава и дабъли ще има след време.
Какво рискуваш ? Нима ще фалират тия държави...просто забрави.
Ето 10-ина : ECH TUR EPU BRF ILF SCIF IDX THD EPHE EDIV
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеХубаво си хортувате тука,и аз да добавя нещо:
Хубаво е със стадото,ама най хубаво е,ако можеш да се отскубнеш от него преди да те повлече в реката.
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнениеМунчо обещавам ти за 1 мин да се откажеш от това занимание много си наивен с твоя кух фондамент.овцете нали знаеш какво се случва с тях.обещал съм ти другата година да бъдеш неоткриваем.
Циганите отиват и се бият като са на тумба по 20-30 човека ама сам циганин да си видял да се бие ммм ?Last edited by michaelis; 23.12.2013, 19:17.
Коментар
Коментар