IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Ти май не си разбрал скандала. Тръгват си защото основния акционер - раднината на Пиночет пречи да се разследва скандала. Поташ не са съгласни да се пречи на прокуратурата и за това си изтеглят представителите.
    аха
    мерси

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
      Нъц. не ме кефи идеята ти.
      Имай в предвид, че един от триото на Поташ, които си тръгват от борда на SQM е CFO-то.
      Все пак е или корумпиран или некомпетентен (безхаберен).
      Нищо чудно да си тръгне и от POT скоро, под предлог, че иска да отдели повече време за децата.
      И да нямат 6 месеца CFO, което си е зле при тая валутна въртележка.
      Ти май не си разбрал скандала. Тръгват си защото основния акционер - раднината на Пиночет пречи да се разследва скандала. Поташ не са съгласни да се пречи на прокуратурата и за това си изтеглят представителите.

Коментар

Между другото в момента POT ме кефи много повече. Цената на поташа е на дъно. Което не пробива вече близо година. Канадския долар се срина което би трябвало да се отрази добре на печалбата и дивидента и е брутален - наближава 5%.
        Нъц. не ме кефи идеята ти.
        Имай в предвид, че един от триото на Поташ, които си тръгват от борда на SQM е CFO-то.
        Все пак е или корумпиран или некомпетентен (безхаберен).
        Нищо чудно да си тръгне и от POT скоро, под предлог, че иска да отдели повече време за децата.
        И да нямат 6 месеца CFO, което си е зле при тая валутна въртележка.

Коментар

• ...

Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
          И аз си го мисля това, но и друго ми минава през акъла. Вече е очевидно, че парите тръгнаха по широкия свят... Дали с тоя висок долар, педя човек лакът брада няма наистина да обяви някое контра QE и да станат нещата мармалад навсякъде?
          Аз тези QE ги предвиждам. Пазара се нуждае от някаква корекция защото нещата отиват изън контрол. Според мен повишаването на лихвата ще е с 0.25 % сега или скоро. Според това пазара колко корекция ще направи ФЕД могат да се решат на нови qE за да го стабилизират. Едно е ясно за мен аз съм аут до като не видя какво ще става. по ясно. И до като не видя SPY под 200.

Ако сега ФЕД оставят нещата така както са според мен са за разстрел защото ще направят такъв балон че падането ще е страшно. Аз друга скорошна причина за корекция освен лихвите не виждам. Много пари - всички само купуват. Това не може да е вечно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
            Не съм час с Чили. Но смятам че пазара в Америка ще падне...и много искам това да стане. Както и да поскъпне долара...за да стане корекцията още по значителна.
            И аз си го мисля това, но и друго ми минава през акъла. Вече е очевидно, че парите тръгнаха по широкия свят... Дали с тоя висок долар, педя човек лакът брада няма наистина да обяви някое контра QE и да станат нещата мармалад навсякъде?

Коментар

• Между другото в момента POT ме кефи много повече. Цената на поташа е на дъно. Което не пробива вече близо година. Канадския долар се срина което би трябвало да се отрази добре на печалбата и дивидента и е брутален - наближава 5%.

Коментар

Те и в двата случая трябва да излязат от борда.
                Както в случая, че са оцапали името на POT.
                Така и в случай, че смятат да я придобият изцяло.
                Така мисля (не съм наясно с тамошните закони и аз.

Като начало да видим корпоративния данък в Чили, ако се наложи да го плащаме пак за 6 години назад.
                Аз в момента нямам в SQM излязох преди месец два за последно. Кефи ме да играя в рейнджа 23 - 25. Сега тъкмо пак почнах да се замислям за влизане и тя се сурна така жестоко.

Коментар

Макар че според мен Поташ корп може да излизат от нея. Те те са си подали оставка от борда, а те имат 32% и може да стане много грозно с цената. Така че може би все пак ще почакам да спре спада за ден два.
                  Те и в двата случая трябва да излязат от борда.
                  Както в случая, че са оцапали името на POT.
                  Така и в случай, че смятат да я придобият изцяло.
                  Така мисля (не съм наясно с тамошните закони и аз.

Като начало да видим корпоративния данък в Чили, ако се наложи да го плащаме пак за 6 години назад.

Коментар

• Макар че според мен Поташ корп може да излизат от нея. Те те са си подали оставка от борда, а те имат 32% и може да стане много грозно с цената. Така че може би все пак ще почакам да спре спада за ден два.

Коментар

ФЕД няма начин да признае, че му пука от скъпия долар.
                      От друга страна му пука.
                      Умирам си от любопитство да видя как изглежда вербално подобна позиция.

Междувременно гадая колко струва да си корумпиран бизнес в Чили.
                      Ако падне 40% до края на деня, ще купя.

http://finviz.com/quote.ashx?t=sqm&ty=c&ta=1&p=d

Някакви предположения ваши?
                      На 13 долара аз съм си заплюл пак да влеза, тази компания е много яка за бърза спекула

Коментар

• това не го зная

Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                        От друга страна му пука.

Не съм час с Чили. Но смятам че пазара в Америка ще падне...и много искам това да стане. Както и да поскъпне долара...за да стане корекцията още по значителна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                          Ще има буря...подготвени ли сте?

Аз щом и Епъл на малка печалба продадох смятам че съм готов.
                          От друга страна му пука.

Коментар

• Затишие пред буря

Ще има буря...подготвени ли сте?

Аз щом и Епъл на малка печалба продадох смятам че съм готов.

Коментар

• абе тия срещи на Фед станаха всяка седмица . предлагам Мухо срещите на фед да станат всеки ден . по този начин ще намалим безработицата и ще ускорим хамериканската икономика
                              а според мен Фед идва от simple past tense на думата feed - Раня се . сиреч папкам . сиреч американските г....... папкат
                              му ха ха

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                                Тия федаджии ще оплескат нещата.
                                Га трябваше да вдигат лихвите се ослушваха, сега пак се ослушват.
                                Чакат икономиката да тръгне пак към спихване, тогава ли ще вдигнат %?
                                Най-много да не видим въобще пипане на лихви, а пак да отвори печатницата.
                                Пазарът залага на край на търпението на Фед

Коментар

Working...
                                X