IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Краткосрочен шум.
    Или нещо друго закодирано като бял шум ...
    "...China wasted no time to do just that and overnight Beijing strongly condemned a proposed U.S. military plan to send aircraft and Navy ships near disputed South China Sea islands to contest Chinese territorial claims over the area...."
    Това е причината и олиото да расте .... освен хиляда други
    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
      Е ние си говорим всеки ден. И понеже е така, предполагам, че се опитваме да обясним текущите движения и да погледнем поне в утре.
      Ако пазара днес можеш да го обясниш в подготовка за по-високи лихви, то ще ти се наложи да обясниш и движението на златото?
      Нямаше да е нагоре.
      Краткосрочен шум.

Коментар

Пазара се подготвя за вдигането на лихвите, въпреки да смята че има поне 4-5 месеца дотогава.
        А иначе - валутните курсове са труднопрогнозируеми, но поне за мене вероятността на годишна база от тия нива $ да върне 12-13 пункта е над двойно по малка отколкото паритет с еврото.

Нова добавка към EUO осъществена.
        Е ние си говорим всеки ден. И понеже е така, предполагам, че се опитваме да обясним текущите движения и да погледнем поне в утре.
        Ако пазара днес можеш да го обясниш в подготовка за по-високи лихви, то ще ти се наложи да обясниш и движението на златото?
        Нямаше да е нагоре.

Аз тълкувам движенията напоследък като разбиране за това, че очакванията в средносрочен период са инфлацията ще изпреварва повишението на лихвите.
        И големият ми дерт е как да го отиграя с акции.
        Last edited by Tkilata; 13.05.2015, 20:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
          Ами не е съвсем така.
          Виж облигациите. Американските или европейските считаш за по-сигурни. Аз поне ги смятам за еднакво сигурни. Ако е така, тогава защо американските ги разпродават по агресивно, въпреки, че са с по-висока доходност?

Искам да кажа, че поне тази част от пазара, която търгува облигации залага на по-слаб долар.
          И въобще, защо еврото ще се срива. Има ли някой който да има аргументи за това?
          Извън гоненето на стопове?
          Пазара се подготвя за вдигането на лихвите, въпреки да смята че има поне 4-5 месеца дотогава.
          А иначе - валутните курсове са труднопрогнозируеми, но поне за мене вероятността на годишна база от тия нива $ да върне 12-13 пункта е над двойно по малка отколкото паритет с еврото.

Нова добавка към EUO осъществена.

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
            1,1358 евро

11358 дакс
            ей тука някой фондаменталист да фърли боб и да каже що така стана мухахаааааааааааааааааааа
            братко мой по пазари отново познато движение.бравос----ей това се казва прогноза и отиграване---------дотук добре но усещаш ли как дау ще ходи много скоро на 18700-800 а даксо на 12 000 аз вече съм дълги

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
              Защото сега започват някой хора да зареждат къси на еврото за да направят отново няколко ститици милиона като еврото се срине след седмица. И защото знаят къде са стоповете и колко са - на техническите анализатори и могат да сметнат лесно за колко пари ще вдигнат еврото до очевадното ниво на съпротива около 1.4 и като всички почнат да си мислят че ще върви нагоре да го свалят за да направят повече пари. Защото от 1.04 до паритет ще направиш много по малко от колкото от 1.4 до паритет.
              Ами не е съвсем така.
              Виж облигациите. Американските или европейските считаш за по-сигурни. Аз поне ги смятам за еднакво сигурни. Ако е така, тогава защо американските ги разпродават по агресивно, въпреки, че са с по-висока доходност?

Искам да кажа, че поне тази част от пазара, която търгува облигации залага на по-слаб долар.
              И въобще, защо еврото ще се срива. Има ли някой който да има аргументи за това?
              Извън гоненето на стопове?

Коментар

• И по подобен начин

Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                1,1358 евро

11358 дакс
                ей тука някой фондаменталист да фърли боб и да каже що така стана мухахаааааааааааааааааааа
                И по подобен начин ( като говорех за еврото ) е ситуацията на американския пазар в момента.
                Към момента ситуацията е много проста. пазара се движи нагоре или по скоро се задържа от падане от два фактора: 1. Дребните инвеститори които мислят че бул маркета не е свършил и СП ще стане 8000 едва ли не и от странната все още но имаща своя причина изключителна активност на Швейцарската банка която последните седмици купува като невидяла американския пазар. На практика големите хедж фондове и щатски банки се подготвят използвайки това положение на нещата и наливайки масло в огъня за да подържат интереса на дребните жив. И когато решат че партито е време да свърши...всичко ще си дойде на мястото.

Коментар

• Ще ти кажа защо

Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                  1,1358 евро

11358 дакс
                  Защото сега започват някой хора да зареждат къси на еврото за да направят отново няколко ститици милиона като еврото се срине след седмица. И защото знаят къде са стоповете и колко са - на техническите анализатори и могат да сметнат лесно за колко пари ще вдигнат еврото до очевадното ниво на съпротива около 1.4 и като всички почнат да си мислят че ще върви нагоре да го свалят за да направят повече пари. Защото от 1.04 до паритет ще направиш много по малко от колкото от 1.4 до паритет.

Коментар

• Да

Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
                    и кво кат гарциа фалира, което е факт

голем праz
                    Да...голям праз, ако продаваш краставици на пазара хич няма да ти и пука.

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
                      Архитекте, обясни ми на кое казваш бомба, атомка - кроса на средните ли, къса позиция без стоп ли? Този термин ти ли го измисли и каква точно е смисловата връзка с атомна бомба.
                      Също кой индекс е прасе? Тези въпроси ги задавам след дълго, но безуспешно търсене във финансовата литература
                      Мисля, че беше NASDAQ и аз отначало гледах в речника .......

Коментар

• 1,1358 евро

11358 дакс

Коментар

• а драги печата ли печата евро . пуши пуши . икономиката фърчи

Коментар

• сел дъ хайс на дакса ще кажа на майстор Мухо . пак ви издърпах надоле

Коментар

To хубаво тръгна, ама поне биотехите се надявах още някой друг ден да се композират след забележките на баба Ленчи..
                              Не че съм капо, не пропуснах вчера спайка на гилда под 100, макар че трябваше май опциите си да увелича, ма нищо, сложил съм сега една ян.17 засада на 15.5, за сривлювци..
                              E как да не го е яд човек, за по малко от седмица вместо мизерните 7% от хартиите при дипа щях да си докарам 30% от опциите ако бях взел (търгуваха се миналия четвъртък на 15.5$, точно 20$ в момента)
                              Ще се поучим, почвам да зареждам стъпаловидно повечко чакала по ниското и което се реализира разкарвам след 20-25% профит.
                              Тъй и тъй чакащия кеш трябва се поразвърти...

Коментар

• как е лъвове ....... глеам, че и тука сте се събрале да обсъждате, а архитектониката е лудница. Но да го разбираш си е изкуство и на мене ми требеше време докато схвана тва не е за всеки .......

А оттаъка се надлъгват милионерите от форекса .... там па какъв е цирк, седнали комарджиите и звездобройците на една маса и гледат рулетката как се върти .......

Коментар

Working...
                                X