IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
    Никъде освен в това че нито една от тези причини, нито заедно, нито поотделно не са причини за спад. Това са само причини за мрънкане. Пазарите ще почнат да падат, като почнат да падат печалбите или се съкратят темповете на растеж на тези печалби. А този "гуру" не е дал нито една свястна причина да се случи което и да било от двете.
    те всички така казват ....до момента в който изведнъж има хиляди причини да се разпродава...човекът не е казал кога, а какво не го кефи и не мисля, че лъже...в момента най-надути са акциите на компании, които са далеч от генериране на истински печалби, а само отчитат потенциал за ръст, пазари и тн...неща които са силно имагинерни.. за мен това е индикатор, че нещата отиват към някаква корекция...да не кажа и мечи пазар

ама ще поживеем ще видим
    Last edited by bertram; 29.07.2015, 14:41.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      за съжаление никъде освен, че никой не може да каже до колко ще се изкривят пазарите покрай яките QE на централните банки....при всички положения нещо се пече, но кога и как никой не може да каже...или и да каже няма кой да му повярва на 100%.
      Никъде освен в това че нито една от тези причини, нито заедно, нито поотделно не са причини за спад. Това са само причини за мрънкане. Пазарите ще почнат да падат, като почнат да падат печалбите или се съкратят темповете на растеж на тези печалби. А този "гуру" не е дал нито една свястна причина да се случи което и да било от двете.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
        Къде греши г-н Гюнтер?
        Осем причини за борсов срив
        за съжаление никъде освен, че никой не може да каже до колко ще се изкривят пазарите покрай яките QE на централните банки....при всички положения нещо се пече, но кога и как никой не може да каже...или и да каже няма кой да му повярва на 100%.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Къде греши г-н Гюнтер?
          Осем причини за борсов срив

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
            По картите, BHP си е за влизане с плитък стоп. RIO мое се поизчака да падне още
            Личното ми мнение е че това са позиции които си заслужава да се държат дългосрочно. За спекула със сигурност има доста по-подходящи. А в момента ако тръгнат нагоре ще е скок на умрялата котка

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
              като некои стоаст до iron ore trader, мнго бих внимавал
              Е то това възможно влизане в сектора ще е след години най-вероятно. Този пазар ще се изчиства много дълго време. Просто ги следя ако все пак нещата яко се сгъбасят много бързо да мога да си придвижа напред влизането

Коментар

Е то те са най-добрите .
                По картите, BHP си е за влизане с плитък стоп. RIO мое се поизчака да падне още

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
                  Даимлер, БВМ и Ауди имат 70% премиум сегмент в Китаи. Ина4е тарса да сам short SXAP, там са и останалите.
                  Ти си знаеш

Аз сега след този спих всъщност влязох дълъг и в БМВ и Даймлер.

Коментар

Е то те са най-добрите .

като некои стоаст до iron ore trader, мнго бих внимавал

Коментар

По скоро ти реагираш на нещо което го няма Продажбите на Даймлер в Китай ама изобщо не са 70%, по-скоро са под 20% - горе долу с едно ниво спрямо тези към САЩ и малко по-високи от тези в самата Германия. А ЕС си остава като цяло основния им пазар. В същото време продажбите им в Китай имат един от най-сериозните растежи спрямо миналата година. Но както казах въпреки това остават относително ниски - бройките продадени мерцедеси в 1,3 милиарден китай надвишават само с 30% бройките продадени в 80 милионна Германия. Ако искаше да шортиш китайска експозиция по-добре да го правиш точно през фолксваген или рено или дори през БМВ, Даймлер е реално най-слабо зависимия спрямо китай производител. Но дори и тогава да се шорти нещо с ПЕ под 10 което при това расте прекрасно ми се струва доста див залог.

P.S. Пежо, не Рено. Донгфенг имаха дял в Пежо
                      Даимлер, БВМ и Ауди имат 70% премиум сегмент в Китаи. Ина4е тарса да сам short SXAP, там са и останалите.

Коментар

Точно тях зяпах вчера
                        Е то те са най-добрите .

Коментар

Аз ще почакам на Рио и BHP печалбите ми да вземат да клонят към нула и тогава мисля да почна да влизам в този сектор
                          Точно тях зяпах вчера

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                            И аз като Равния мисля че е малко ранко. Поне да дочакаме първия рейт хайк.
                            80% е в цената мисля, ала все още има едно 20% поне нанадолнище.

Вале ( там пълня и опции от 6$ надоле), GDXJ, NSU, отскоро и RIO и DDC.
                            5% в момента от пф и с близо такъв % дивидент.
                            Хеджирани със съответни ресурсни къси и $.
                            Търгувам ги суингово( 2 от тях 3 пъти съм ги превъртял за последната година), всяко рали се продава и после пак на чакалото доле...

Обърнат ли веднъж тренда- таргетите не са в % , а в пъти.
                            Аз ще почакам на Рио и BHP печалбите ми да вземат да клонят към нула и тогава мисля да почна да влизам в този сектор

Коментар

Някой прави ли портфейл майнъри? Или им е рано.

Желязо, мед.... Таргет евентуално?
                              И аз като Равния мисля че е малко ранко. Поне да дочакаме първия рейт хайк.
                              80% е в цената мисля, ала все още има едно 20% поне нанадолнище.

Вале ( там пълня и опции от 6$ надоле), GDXJ, NSU, отскоро и RIO и DDC.
                              5% в момента от пф и с близо такъв % дивидент.
                              Хеджирани със съответни ресурсни къси и $.
                              Търгувам ги суингово( 2 от тях 3 пъти съм ги превъртял за последната година), всяко рали се продава и после пак на чакалото доле...

Обърнат ли веднъж тренда- таргетите не са в % , а в пъти.

Коментар

Някой прави ли портфейл майнъри? Или им е рано.

Желязо, мед.... Таргет евентуално?
                                Ние се намираме насред криза. Криза на суровините. И както след технологичния балон след 2000 година и финансова през 2008 фалираха един куп представители на ударения отрасъл, така и сега аз си чакам слабите да фалират. Парадокса ман, е че на нас суровинните компании ни се струват безумно евтини, а те е възможно да продължат да падат, а дори след като цените на суровините се стабилизират - минния сектор вероятно ще расте много по-бавно от останалите, които са били засегнати косвено.
                                Еле, ако пазарът сега падне, а той би паднал главно заради страховете идващи от този сектор, след това при неговото възстановяване - много вероятно технологичния, банковия, биотехнологиите и т.н. да растат по-бързо от минния (в края на краищата кризата си е негова)

Са
                                Защо купувам Микрон (копае памет), Вале и Голдкорп не мога да ти кажа.
                                Щото го правя с другата ръка.

Коментар

Working...
                                X