IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Къде греши г-н Гюнтер?
    Осем причини за борсов срив

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
      По картите, BHP си е за влизане с плитък стоп. RIO мое се поизчака да падне още
      Личното ми мнение е че това са позиции които си заслужава да се държат дългосрочно. За спекула със сигурност има доста по-подходящи. А в момента ако тръгнат нагоре ще е скок на умрялата котка

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
        като некои стоаст до iron ore trader, мнго бих внимавал
        Е то това възможно влизане в сектора ще е след години най-вероятно. Този пазар ще се изчиства много дълго време. Просто ги следя ако все пак нещата яко се сгъбасят много бързо да мога да си придвижа напред влизането

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
          Е то те са най-добрите .
          По картите, BHP си е за влизане с плитък стоп. RIO мое се поизчака да падне още

Коментар

Даимлер, БВМ и Ауди имат 70% премиум сегмент в Китаи. Ина4е тарса да сам short SXAP, там са и останалите.
            Ти си знаеш

Аз сега след този спих всъщност влязох дълъг и в БМВ и Даймлер.

Коментар

Е то те са най-добрите .

като некои стоаст до iron ore trader, мнго бих внимавал

Коментар

По скоро ти реагираш на нещо което го няма Продажбите на Даймлер в Китай ама изобщо не са 70%, по-скоро са под 20% - горе долу с едно ниво спрямо тези към САЩ и малко по-високи от тези в самата Германия. А ЕС си остава като цяло основния им пазар. В същото време продажбите им в Китай имат един от най-сериозните растежи спрямо миналата година. Но както казах въпреки това остават относително ниски - бройките продадени мерцедеси в 1,3 милиарден китай надвишават само с 30% бройките продадени в 80 милионна Германия. Ако искаше да шортиш китайска експозиция по-добре да го правиш точно през фолксваген или рено или дори през БМВ, Даймлер е реално най-слабо зависимия спрямо китай производител. Но дори и тогава да се шорти нещо с ПЕ под 10 което при това расте прекрасно ми се струва доста див залог.

P.S. Пежо, не Рено. Донгфенг имаха дял в Пежо
                Даимлер, БВМ и Ауди имат 70% премиум сегмент в Китаи. Ина4е тарса да сам short SXAP, там са и останалите.

Коментар

Точно тях зяпах вчера
                  Е то те са най-добрите .

Коментар

Аз ще почакам на Рио и BHP печалбите ми да вземат да клонят към нула и тогава мисля да почна да влизам в този сектор
                    Точно тях зяпах вчера

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                      И аз като Равния мисля че е малко ранко. Поне да дочакаме първия рейт хайк.
                      80% е в цената мисля, ала все още има едно 20% поне нанадолнище.

Вале ( там пълня и опции от 6$ надоле), GDXJ, NSU, отскоро и RIO и DDC.
                      5% в момента от пф и с близо такъв % дивидент.
                      Хеджирани със съответни ресурсни къси и $.
                      Търгувам ги суингово( 2 от тях 3 пъти съм ги превъртял за последната година), всяко рали се продава и после пак на чакалото доле...

Обърнат ли веднъж тренда- таргетите не са в % , а в пъти.
                      Аз ще почакам на Рио и BHP печалбите ми да вземат да клонят към нула и тогава мисля да почна да влизам в този сектор

Коментар

Някой прави ли портфейл майнъри? Или им е рано.

Желязо, мед.... Таргет евентуално?
                        И аз като Равния мисля че е малко ранко. Поне да дочакаме първия рейт хайк.
                        80% е в цената мисля, ала все още има едно 20% поне нанадолнище.

Вале ( там пълня и опции от 6$ надоле), GDXJ, NSU, отскоро и RIO и DDC.
                        5% в момента от пф и с близо такъв % дивидент.
                        Хеджирани със съответни ресурсни къси и $.
                        Търгувам ги суингово( 2 от тях 3 пъти съм ги превъртял за последната година), всяко рали се продава и после пак на чакалото доле...

Обърнат ли веднъж тренда- таргетите не са в % , а в пъти.

Коментар

Някой прави ли портфейл майнъри? Или им е рано.

Желязо, мед.... Таргет евентуално?
                          Ние се намираме насред криза. Криза на суровините. И както след технологичния балон след 2000 година и финансова през 2008 фалираха един куп представители на ударения отрасъл, така и сега аз си чакам слабите да фалират. Парадокса ман, е че на нас суровинните компании ни се струват безумно евтини, а те е възможно да продължат да падат, а дори след като цените на суровините се стабилизират - минния сектор вероятно ще расте много по-бавно от останалите, които са били засегнати косвено.
                          Еле, ако пазарът сега падне, а той би паднал главно заради страховете идващи от този сектор, след това при неговото възстановяване - много вероятно технологичния, банковия, биотехнологиите и т.н. да растат по-бързо от минния (в края на краищата кризата си е негова)

Са
                          Защо купувам Микрон (копае памет), Вале и Голдкорп не мога да ти кажа.
                          Щото го правя с другата ръка.

Коментар

Пак як ърнингс бийт...и пак безумно евтино с форърд ре по близо до 9..
                            Като гледам афтърмаркета поне едно 15-20% ще направя от опшъните за 2 дена..
                            Не че ще ги продам преди поне 30-35% да ми дадат.
                            Можех да взема повече опции, ала се надявах да допълвам и по ниско даже....като помня как я сваляха идиотите миналата година хартията след луди резултати...

1.5B FCF на месец, правят повече пари от всички нисе балоняци от рода на тесли,амазони, фликси и прочие дирижабли за целия им борсов живот.

Велики са, без аналог.
                            ако продължават по този начин може и да се успокои пазара че няма да има скоро плато на продажбите на лекарства за хеп С и да почне да се търгува на ПЕ 17, 20, че защо не и 25. Което прави цена между 170 и 250 за следващата една година.

Коментар

ти реагирас малко по бавно, нема нисто
                              По скоро ти реагираш на нещо което го няма Продажбите на Даймлер в Китай ама изобщо не са 70%, по-скоро са под 20% - горе долу с едно ниво спрямо тези към САЩ и малко по-високи от тези в самата Германия. А ЕС си остава като цяло основния им пазар. В същото време продажбите им в Китай имат един от най-сериозните растежи спрямо миналата година. Но както казах въпреки това остават относително ниски - бройките продадени мерцедеси в 1,3 милиарден китай надвишават само с 30% бройките продадени в 80 милионна Германия. Ако искаше да шортиш китайска експозиция по-добре да го правиш точно през фолксваген или рено или дори през БМВ, Даймлер е реално най-слабо зависимия спрямо китай производител. Но дори и тогава да се шорти нещо с ПЕ под 10 което при това расте прекрасно ми се струва доста див залог.

P.S. Пежо, не Рено. Донгфенг имаха дял в Пежо
                              Last edited by ravnovеsie; 29.07.2015, 11:35.

Коментар

GILD - BTMFD...
                                Пак як ърнингс бийт...и пак безумно евтино с форърд ре по близо до 9..
                                Като гледам афтърмаркета поне едно 15-20% ще направя от опшъните за 2 дена..
                                Не че ще ги продам преди поне 30-35% да ми дадат.
                                Можех да взема повече опции, ала се надявах да допълвам и по ниско даже....като помня как я сваляха идиотите миналата година хартията след луди резултати...

1.5B FCF на месец, правят повече пари от всички нисе балоняци от рода на тесли,амазони, фликси и прочие дирижабли за целия им борсов живот.

Велики са, без аналог.

Коментар

Working...
                                X