If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Освен това ми се струва, че вървят към по ограничен бюджет, вътре в който има повече военни разходи. Моята математика реши, че следователно за медицината ще има по-малко. Бъркам ли?
Не мисля, че това е ключовото. Важният момент тук е насочване на отношението на FDA към по-лабаво, и уреждане на правно нормативните моменти. Мисля, че за това става въпрос: http://www.forbes.com/sites/bernardm...ovals-of-2014/
по4ти вси4ки анаболни компани (биотек) иzполzват Non Gaap подобно на компании от тек индустри: logic: (income but without the bad stuff ala internet ciompanies)
пове4ето от тех не пластат данаци или наи много 10%. ако Обама ет али ресат да zатворат теzи дупки (zастото страдат големи етаблирани компании сас силни профсzауси), сте има много веселба
short intrest is on the rise
Бате обама в стайте оф тхе унион задели цяла глава за това как биотека е приорететен.
Биотек сектора е най-евтиния сектор в америка. Другите неща се търгуват на ПЕ 20 с по 5-6% растеж, биотеките се търгуват на 25 но с по 20% растеж.
по4ти вси4ки анаболни компани (биотек) иzполzват Non Gaap подобно на компании от тек индустри: logic: (income but without the bad stuff ala internet ciompanies)
пове4ето от тех не пластат данаци или наи много 10%. ако Обама ет али ресат да zатворат теzи дупки (zастото страдат големи етаблирани компании сас силни профсzауси), сте има много веселба
1996 грийспън като излезе и каза че насдак е балон и кво направи нищо - 4 години след това бяха най-добрите растежи на индекса. 1999 и началото на 2000 една камара хедж фондове между които и най-добрите тогава, бяха яко къси на насдак - какво направиха - затвориха - някой от тях буквално броени седмици преди балона да се спука.
А в моменат оценките в САЩ са си разумни - има малко повече оптимизъм в тях но изобщо не може да се говори за балони.
оценките особено сравнени с китайците са направо консервативни....но това е сега и при условие, че сума кеш се държи от компаниите + се взима 'без пари' кредит от компаниите, които почват да си изкупуват акциите щото са подценени и ги надуват...генерират едни яки печалби и стават още по-подценени ....
мене лично това QE дето го направи ФЕД ме притеснява какво ще стане когато евреите си поискат парите с лихва....защото евреина може да те зариби, но лихвата неиминуемо ще дойде...при това да се плати с мъка...
в момента го изкарват едва ли не, че няма никакъв проблем като тръгне икономиката яко и инфалцията да се вдигат лихвите и всичко да е под контрол... САЩ не са гърция, но техния дълг си става доста сериозен + задлъжнялостта на население и бизнес, които в момента се кефят на добрите лихви..
не мисля, че бичия тренд ще изкара още много... даже си мисля, че тази година ще е пика.
опитвам се да не задълбавам като екстремистите от zerohedje примерно, но както и да го гледам това с печатането няма как да свърши добре.
hmmm standard opinion. if you come to interview to me, you would not make it
successful QE = higher nominal yields = higher euro. if you want to be long EU, you cannot be short euro.
lower euro= exit from EM, higher CNY risk, pressure on commodities (deflation risk).
currently QE is deflation supportive as funding costs are low but lower default rates = overcapacity (France is good example)
Хъммм тази логика вървеше и след първите месеци от Ки то в Япония някъде началото на 2013 , когато оправда поскъпването на йената от 102 на 98, пък сега йената е 123, лихвите продължават да са ниски, инфлацията леко се появява но нищо особено.
Коментар