If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Струва ми се, че евтиния петрол съществено се отразява на себестойноста на iron ore. Гледал съм, че рудата в мините я извозват с едни огрооомни камиони.
не съм спец, но си мисля, че ако Китай спихне себестойността на рудите ще е последното нещо, което ще форимра цената на добивните...при положение, че търсенето падне драстично.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Keep in mind: when you export coal, steel etc. the biggest chunk of the costs if you are not at the cost, are the fuel cost. so you have two main effect: fuel cost ( + freight) and FX.
so you need to run some comparative comparison
for steel think like this: steel = cooking coal + freight/bunkers/fuel + iron ore and FX
Moga da vi naprwa edin seminar, ako se saberete dostat4no hora.
ste se radvam pozdravi
Хайде де, направи!
Струва ми се, че евтиния петрол съществено се отразява на себестойноста на iron ore. Гледал съм, че рудата в мините я извозват с едни огрооомни камиони.
Наредено е на банките в Поднебесната да продават долари на поразия. Затова излезнах от дългият долар и от сутринта и аз съм къс
Когато си затваряш депозита в китайска банка и си обръщаш юаните в долари много ясно че китайските банки ще ти продават долари. На мен къса позиция в долари в момента ми изглежда доста смело решение - меко казано
индексите падат, но долара не се засилва...уж фед няма да пипа лихвите...
обикновено при срив на пазара долара е корав...тия китайци съвсем направиха бозата пълна
Горят ливъриджнати позиции затварят се на пожар и така нататък. Доларът расте при липса на напрежение последните месеци. При повишаване на риска расте еврото. Предполагам че използват европейски ресурси за късата страна и когато ти изгори дългата ти се налага да купуваш евро за покриване на късите.
На железарите не им ли пада доста себестойноста на продукта при евтин петрол?
Keep in mind: when you export coal, steel etc. the biggest chunk of the costs if you are not at the cost, are the fuel cost. so you have two main effect: fuel cost ( + freight) and FX.
so you need to run some comparative comparison
for steel think like this: steel = cooking coal + freight/bunkers/fuel + iron ore and FX
Moga da vi naprwa edin seminar, ako se saberete dostat4no hora.
Трябва ми човек, който ги разбира в детайли. Ползвам един алгоритъм с transfer function tanh. Наскоро се опитах да премина към logistic function, обаче не постигам добри резултати. Чудя се къде е проблемът. Което е парадоксално, понеже приложението ми се развива между 0 и 1, а tanh [-1 1] се справя ок, но не и logistic, който би трябвало да си е точно за [0 1]
Новините от Китай говорят еднопосочно за активи, като Епъл и Даймлер.
Но за суровините, могат да се разглеждат нееднозначно.
Парите скачат от актив на актив и търсят убежище.
А при разпродадени минъори, мисля риска за нагоре е приемлив.
predi da me iztrii moderatora vchera, pisah che sam short Alcoa, Vale i Freeport Mc.
dens sam short United Steel
slagai stopowe
Прочетете правилата на форума! Пишете на Кирилица!
Новините от Китай говорят еднопосочно за активи, като Епъл и Даймлер.
Но за суровините, могат да се разглеждат нееднозначно.
Парите скачат от актив на актив и търсят убежище.
А при разпродадени минъори, мисля риска за нагоре е приемлив.
Коментар