IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
    Целия свят ли мислят, че могат да зарибят с техните номера ...
    Ъъъъ да И ако успеят могат да скочат десетки пъти.

    Коментар


    • Не знам с какво се хранят тия от NFLX , вероятно с нещо радиоактивно ....така се изродиха.
      Целия свят ли мислят, че могат да зарибят с техните номера ...
      Късо от 560 - засега на демо
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

      Коментар


      • В последно време

        Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Очакванията за печалбите се вдигат последната година за повечето компании, съвсем нормално това вдига и цените им. Тези за чиито очакванията падат падат и като цени - както са петролните компании най очевиден пример. Анализаторите в повечето случай познават печалбите - поне средно. Реално експанзията на коефициентите в САЩ за последните 12 месеца е минимална. Т.е. ако сега смяташ че пазара е надут същото е трябвало да го смяташ и преди една година, че дори и преди две години. А в Европа директно си е евтино. Пълно е с компании с по над 3% дивидент или с по над 20% очакван ръст на печалбата, които се търгуват на коефициенти предполагащи влошаване на ситуацията. Последните месеци дръпнаха по-бързо но са още далеч от скъпи , а доста дори от реално оценени.

        Тренда е нагоре. Пазара прави нови върхове над предишните и не прави дъна под предишните. Тренда е еднозначно бичи. Поне за сега.

        Не виждам криза. Това си нямам идея как можеда се обясни - просто на хоризонта няма криза. Нямаме война, нямаме дълбока рецесия, нямаме висока инфлация, нямаме дори влошаване на данните - напротив.

        Единствената несигурност е от това как ще се възприеме вдигането на лихвите в САЩ. Ама то това е супер лесно за предпазване - просто човек си намалява делът в САЩ и взима компании които ще спечелят или поне няма да губят при вдигане на лихвите - банки, брокери, компании със силни баланси. Компании които биха печелили при силен долар, т.е. производство извън САЩ и продажби в САЩ.
        В последно време съм леко уморен да говоря много и гледам повече да слушам. Сега ще направя изключение.
        Пазара и като цяло бизнеса затова е интересен защото колкото хора - толкова и мнения съществуват. Разбира се това е нормално - всеки интерпретира по свой начин новините и ситуацията. Ето сега виждам и теб...гледам и себе си. Много хора мислят като теб, не по малко може би като мен. Примера от преди 2 часа с нетфликс е адски показателен.
        ( да спомена че аз съм вече шорт на нетфликс със 200 акции на 537.12 ) . Той показва ситуацията на американския пазар според мен към момента. Никой не го е грижа за печалбата в момента или дали компанията прави пари или не и колко - но всеки мечтае за страхотно бъдеще. защо се получава така? Според мен заради много евтини и лесни пари които "инвеститорите" имат, заради почти безплатния левъридж който могат да вземат и т.н . Също така заради това че много от хората смятат че тренда е бичи, че всичко ще поскъпва и че всичко е супер и че щом нетфлиск са добавили 800 к повече абонати от очакваното няма абсолютно никакво значение че компанията отчита почти 2 пъти по малко печалба и задълженията и са в небесата и че ще оправдае тази цена след 10 години евентуално и т.н. И това води до съвсем "справедливото" и "точно" оценяване на компанията със 13 % нагоре . И да не забравяме най важното - "анализаторите" - казват - всичко е ок нетфлиск има огромен потенциал-купувайте. Интересно е дали тези анализатори са си купили нетфликс на 500 $. да не забравяме че предния ърнинг Нетфликс замаскираха печалбата си чрез отложени данъци - но на кой му пука и кой чете за това... важно е бъдещето.
        Казваш очакванията за печалбите се вдигат на компаниите - първо това не е вярно наистина, но ако слушаш някой от анализаторите си прав за себе си.. Второ хувабо си казал "очакванията" защото реалността е че по голяма част от компаниите в С&П 500 отчитат по лоши резултати от същите преди година вече 2 ри ърнинг но ако за това не се тръби толкова много - няма проблем.
        Също така няма "никакво значение" че почти 3 та година пазара не е правил 10 % корекция. Всичко е супер и само нагоре.
        Ако сега смятам че пазара е надут - няма никакво основание да казваш че е трябвало да смятам същото преди няколко години - защото преди няколко години имаше QE в щатите - сега няма.И ако тогава имаше причина пазра да върви нагоре - сега няма такава. Между другото - сега същото ще стане в европа ( прав си че има много "евтини"- сравниени със американските обаче компании там ) но Европа има много по глеми рискове пред америка към момента - това е друга тема - да не говорим за Европа сега ще стане дълго.

        Да ти кажа малко и за дивидента, "печалбите" и бъдещето на компаниите.
        В условията в които живеем в които всяка компания може да си вземе колкото пари иска за без пари, да си купи акциите от борсата, да вдигне цената им, съответно да намали същите които са в обращение и съответно да вдигне драстично печалбата на акция - изкуствено, . в условията в които със подобни пари всяка компания може да си увеличи дебита за без пари и да даде по големи дивиденти - по дълго , е добре да прочетеш малко финансови отчети и гледаш не печалбата на акция а печалбата като цяло и видиш процента с който печалбата се вдига и я сравниш с процента на нарастване на акциите ще получиш много по различна картина от тази която виждаш сега която ще направи несъстоятелно твърдението ти както и това на много анализатори че "очакванията" за печалбите и самите печалби на компаниите са супер и се очаква да стават по супер. И ако анализаторите ги "оправдавам" защото за това им плащат и играят различна игра...инвеститорите не ги оправдавам.

        За кризите - какво да кажа. Когато някой казват криза - виждат голяма криза - например война. Да - таква криза няма. Но в условията в които според мен пазара se namira и "чака" и е готов за "малка криза" за да направи прилична корекция...под думата криза трябва да се разбира - "достатъчно основателна причина". А такива на хоризонта - много. Да прав си - няма да има огромна корекция - не защото компаниите заслужават цената си а защото "Orange is a new black" т.е повече пари - по високи цени или инфлация ама не на доматите а на акциите.

        Във всеки момент има хора на пазара които са силно оптимисточно настроени, има такива които са силно песеместично настроени и маркетмейкърите които са най- реалистично настроени.

        Ако следиш какво съм писал може да си припомниш че аз предпочитам все още американския пазар - точно защото много пъти съм казвал - не очаквам сериозна криза там и продължавам да го твърдя. Но...аз очаквам "сериозна" корекция. И под такава имам пред вид между 10-15 % което е далеч от криза но е абсолютно достатъчно да не съм на пазара в този момент. Кога ще дойде - зависи от цитираните по горе "реалистично настроени" инвеститори. А те знаят какво правят повече от колкото ние с теб. Нужен е повод. И такива поводи се очертават със страшна сила.

        И понеже аз не съм сред запознатите "реалиситично настроени" и нямам часовник , предпочитам да стоя на закрито тъй като не знам кога слънцето ще залезе - само знам че се смрачава и аз не искам да съм навън в тъмното. А може да се окаже само облак който да скрива слънцето а да сме само 12 на обяд...кой да ми каже?))

        Коментар


        • виж сега наско от 4436 на 1 мин как пропада

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
            Нов връх и след това лек спад за лятото
            браво Мухо . благодарско днеска ще спя спокойно . ся кажи на твойте хора на уоулстрииииииит че не тестват атомните бомби в невада а това е опасно за графиката ииииииииииии ще стане мътна и кървава . а , също им кажи да не ни занимават с тия прошляци гърците . много кухо е това с гърците ръйраш ли късо за 15000 - нали сме 2015 трябва да уважаваме числата

            Коментар


            • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
              http://finance.yahoo.com/news/jim-ro...13224.html?l=1

              A злото ще е като падаща звезда.
              Я виж чичо ти Джими и той се кани да пълни под хилката, слушкай батковците и пази и ти като видно златарче кеш за тогава.
              Кастро мене не ме ебе XAU/USD как не се научихте бе дееба, мене ме интересуе XAU/EUR а там е дебела постата погледни го, че не пада не го знам тоя и оня аз виждам, че съм на плюс от физиката а отделно като метна GDXJта малко касние там ше стане фурор и акаунта x3 - гаранте
              Поглени цената 1122 еврака и стои там кат паметник и нишо .....
              Last edited by michaelis; 15.04.2015, 21:56.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                PBRa е като SU-35 vertical take off ....
                http://finance.yahoo.com/news/jim-ro...13224.html?l=1

                A злото ще е като падаща звезда.
                Я виж чичо ти Джими и той се кани да пълни под хилката, слушкай батковците и пази и ти като видно златарче кеш за тогава.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                  Браво - късмет или не, изкарал си за бира...
                  За PBR - нямам идея какво и тегли цената нагоре, освен перспективата да импийчмънт Дилма ... Цената хвърчи сякаш са открили нефт не на 7 км дълбочина а на плажа на Рио ...
                  Относно Vale - имам чувството, че някой богат чичко ще влезе мощно ... може и с дръпнати очички да е
                  По време на голямата криза китайците се точиха на RIO , но не им разрешиха да я купят - поне не цялата. Така че какво пречи да се пробват с Vale ?
                  PBRa е като SU-35 vertical take off ....

                  Коментар


                  • шортерисимо Съсела мама му гадна как излетя ше ми обърне каруцата гада мръсен, къде се е засилил .....

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                      Мухо кажи ръст Ма
                      Нов връх и след това лек спад за лятото

                      Коментар


                      • ее браво изкярихте от петролните акции, всички за 20-30$ барел говореха пък той 60 стигна аз пък вече година нарочно държа някакъв % кеш и се чувствам все едно си самооблагам печалбите с данък докато акциите скачат чувството с кеша ще е така пък после Но мисля че за период от 5-10-20 г държането на кеш ще си е чиста пропусната полза

                        Коментар


                        • Мухо кажи ръст Ма

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                            NADL го бях кръстил по свойски на-да-ли...а пък гледайте днеска какви ги върши.....на това му се вика UP UP,а не като на нашата измислена борса и гордост(БФБ)
                            абе туйто като добив на нефт и газ ама там бая по рано прибрах печалбата . а този американски боклук дори не е отлепил от дъното

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
                              lol read the news
                              who is trading Russia
                              Рашъните и те вече 3 месеца къртят мивки. Току що си превзеха и ма200
                              Изобщо на всички кучета вече сме на зеленко
                              Само валето се пъни, ама и тяхното време ще дойде.

                              Относно Vale - имам чувството, че някой богат чичко ще влезе мощно ... може и с дръпнати очички да е
                              Проти, съгласен съм, доста логично изглежда и определено има вероятност да се случи. Виж чайниците как помогнаха за Браса, надали го правят само от брикс любов и без определени договорки.
                              А това че решиха да си дотират техните неефективни железари - вероятно е само прах в очите....може би за да направят бразилците по сговорчиви..

                              Коментар


                              • NADL го бях кръстил по свойски на-да-ли...а пък гледайте днеска какви ги върши.....на това му се вика UP UP,а не като на нашата измислена борса и гордост(БФБ)

                                Коментар

                                Working...
                                X