IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
    За какво им е да го намаляват?
    те точно така мислят, но в крайна сметка дълговете са дългове, защото подлежат да се платят.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

    Коментар


    • За какво им е

      Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      На мен ми е много интересно как точно американците ще започнат да намаляват дългът си...

      Не мога да преценя дали Обама е социалист или бг-социалист (обслужва главно богатите + мангалите....демек негрите)

      натрупаха огромен дълг, за да балонират акциите и да осигурят една заетост, която ако малко се затегнат коланите ще се окаже фиктивна и безработицата ще стане 10+%.. да не говорим за скритата безработица.

      Остава варианта за голям 'ръст' на БВП, който да компенсира ръста на дълговете...само дето те са реални.
      За какво им е да го намаляват?

      Коментар


      • Особенно ние...

        Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
        Масите не искат власт, понеже са боязливи и нерешителни, и не искат да носят отговорност дори и за собствения си живот, какво остава за повече хора. За това и са свикнали да чакат някой да се погрижи за тях, и дори изпадат в истерия ако това не се случват.
        Особенно ние... Българите !!! )

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
          Неравенството НЕ е проблем, а естествено състояние в природата. Всички ли са еднакво високи на ръст? С еднакво IQ? Еднакви таланти? Не ? А защо трябва да бъдат еднакво успели??? Да не говорим, че не всички са направили еднакво усилие, пожертвали еднакви неща и т.н. за да успеят.
          насилието е ественото състояние на нещата. АйКю то е човешка концепция, в природата управлява насилието - а при него айКю то върши малка работа ако масата не е зад теб. то това и е основната грешка на Айн Ранд и на либертарианците - всеки път като ги чуя и си представям някакви очилатковци дето се опитват да забравят че света е несправедлив и силата определя правилата. А силата върви с числата.

          Коментар


          • Този първия сайт...

            Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
            Ето две връзки за технологиите и дефлацията.
            http://www.geekwire.com/2015/deflati...-impact-money/

            http://www.zerohedge.com/news/2014-0...y-deflationary

            Според мен има логика в тях, но като че ли са фокусирани само върху ефекта на технологиите, и то в по-далечен хоризонт.
            Аз лично смятам, ресурсите са добра дългосрочна инвестиция. За конвенционалните енергоносители не съм сигурен заради ВЕИ.
            Технологиите са едни от заподозрените защо икономическото възстановяване отнема толкова много години. Обяснението е просто - технологиите съкращават ниско квалифицираните работни места.
            Друго обяснение е неравенството в образованието, доходите, връзките и възможностите които отварят - от количествените улеснения се възползват хора, които нямат нужда от тях.
            Друго обяснение е застаряването на населението - възрастните не теглят кредити за жилища, не купуват много технологии, не желаят да се преквалифицират.
            Друго обяснение е в задлъжнялостта - хората усетиха че докато си изплатят каквото са купили на кредит, то вече не е модерно - т.е. плащат скъпа цена за преоценена стока.
            Според мен има и игра между поколенията. Младите наследяват свят с големи дългове и свит пазар на труда. Дълговете не са ги направили те, а ги плащат през данъците, ако работят. Затова и не си дават зор да работят. Старите са направили пари, къщи през добрите години, като почнат да имат нужда от грижи ще продават акции и ще плащат скъпо на работещите, което ще свали акциите и ще повиши инфлацията.
            Този първия сайт...не го знам а за втория той е пълен с всякакви апокалиптични...невероятни .....конспиративни и т.н теории. Това е един вид "теоритичен сайт" ))))) въпреки че и аз го чета от много рядко време на време.

            Ако се поразтършувам....и аз мога да ти изпратя...купчина подобни прогнози...като почнеш как долара щял да отиде на майната си щото САЩ имали голям дълг....и акто свършиш че всички в крайна мсетка ще зарежат парите и ще отидат към биткойните или златото и т.н.
            Това не е лошо да го четеш до като си почиваш....защото винаги е любопитно да слушаш различни менения...а когато са такива даже е забавно...като научнофантастичен роман...но все пак да го приемеш за чиста монета и да почнеш и ти да мислиш така защото ти звучи логично е малко прекалено.
            Хубаво си прочел това сега прочети и още много сериозни анализи....помисли....стъпи на земята и си изгради собственно мнение...реалистично на база на което евентуално да вземеш инвестиционно такова.

            Правя едно уточнение че не прочертох двете статии напълно а само отгоре отгоре....но ще ги прочета обещавам.

            Аз обичам да казвам една приказка която смятам за много полезна.
            Когато искаш да направиш прогноза фундаментална за каквото и да е било...винаги си задавай въпроса КОЙ и ЗАЩО иска дадено нещо....и другия по важен въпрос КОЙ и ЗАЩО не иска същото нещо. След това направи преценка кой от двамата след като си си отговорил на въпросите е по силен в момента.

            Вероятността да познаеш е значителна ако отговориш правилно на двата въпроса.

            Коментар


            • На мен ми е много интересно как точно американците ще започнат да намаляват дългът си...

              Не мога да преценя дали Обама е социалист или бг-социалист (обслужва главно богатите + мангалите....демек негрите)

              натрупаха огромен дълг, за да балонират акциите и да осигурят една заетост, която ако малко се затегнат коланите ще се окаже фиктивна и безработицата ще стане 10+%.. да не говорим за скритата безработица.

              Остава варианта за голям 'ръст' на БВП, който да компенсира ръста на дълговете...само дето те са реални.
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

              Коментар


              • Неравенството НЕ е проблем, а естествено състояние в природата. Всички ли са еднакво високи на ръст? С еднакво IQ? Еднакви таланти? Не ? А защо трябва да бъдат еднакво успели??? Да не говорим, че не всички са направили еднакво усилие, пожертвали еднакви неща и т.н. за да успеят.
                Custodite sortem vestram

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                  Масите не искат власт, понеже са боязливи и нерешителни, и не искат да носят отговорност дори и за собствения си живот, какво остава за повече хора. За това и са свикнали да чакат някой да се погрижи за тях, и дори изпадат в истерия ако това не се случват.
                  Именно. Точно за това са власт, защото могат да избират кой да се грижи за тях - т.е. кой да държи властта. Основната грижа за запазването на властта е масите да са доволни. Ако не са доволни властта отново се връща при тях и след това отново отива там където те искат. Може да се лъжат известно време, но не и дълго време. В крайна сметка си искат своето и си го получават. Хиляди години човешка история това винаги е повтарящия се рефрен. Не можеш да имаш власт ако масата не е зад теб.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                    Съгласен съм със всичко написано. Това са фактите. А как тези факти ще повлияят на бъдещето на света според теб? Моята теория е че то и сега в макдоналдс работят визшисти, които не могат да намерят реализация. Ние гледаме от собствената си камбанария и опит, но младите подсъзнателно усещат че в техният живот няма да се конкурират помежду си а с новите технологии и с машините. Хората които не намират реализация в обществото са мнозинство и ще стават все по-голямо мнозинство с напредването на технологиите. Съответно те като мозинство ще си избират правителства които да гледат техните интереси. Тези правителства не виждам да имат друг избор освен да вземат от богатите за да раздават на нуждаещите се. С две думи светът върви към неизбежен комунизъм
                    По отношение на неравенството, единия начин е покачване на данъците на богатите. Въпросът е какво да се прави с парите - раздаване на калпак е най-глупавото. По добре е да се инвестира в образование, евентуално безплатно здравеопазване. Ако ще има раздаване на калпак трябва да се помисли как ще се спре безконтролното размножаване. Може да се предлага сделка - гарантиран базов доход срещу стерилизация.
                    Но вдигане на данъците има смисъл да се прави ако правителствата управляват добре парите, не са крадливи, не спасяват алчни банкери, няма лобизъм.
                    Друг по-елегантен начин е съкращаване на срокът на патентите и премахване на платеното обучение - не да има безплатно а да няма платено.
                    Но преди да се стигне до раздаване на пари, държавите трябва да покажат че могат да си обслужват дълговете. Държава която рефинансира и увеличава дълга си постоянно, е крадлива държава. Което идва да покаже че решението не е в монетарната политика. Безработните трябва да се включват в някаква смислена дейност, ако не могат - да се обучават, ако не са способни да научат нищо да се освидетелстват и чак тогава ваучери за храна и подслон.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                      Така като им гледам баланса не само могат ами направо са си фалирали. СК около нулата и милярд и кусур заеми. единственият шанс да се измъкнат от батака е да почнат яко да продават, което не вижам как ще стане. Разгледах им и продуктите. Не са ми познати марките им, но не виждам с какво са по-добри от например адидас или найк за да са по-скъпи от тях.
                      Взех малко акции вчера, баланса наистина не изглежда добре затова и цената е такава. Голям почитатател съм на тази марка, за мен дрехите им са по-качествени и по-удобни от Адидас и Найк! Това че съм пристрастен може да ми изиграе лоша шега.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Бъркаш. Властта е власт, а властта са масите. Ако парите не мислят за масите, масите ще им вземат парите. Естествено парите може да решат да избягат някъде където масите не решават - ама тогава пък местните диктатори ще им вземат парите.

                        Хляб и зрелища, дори и в древен рим с почти абсолютната власт на римските императори, масите е трябвало да бъдат доволни. Иначе главата на империята остава без глава
                        Масите не искат власт, понеже са боязливи и нерешителни, и не искат да носят отговорност дори и за собствения си живот, какво остава за повече хора. За това и са свикнали да чакат някой да се погрижи за тях, и дори изпадат в истерия ако това не се случват.
                        Custodite sortem vestram

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                          Като част от масите го разбирам прекрасно това че няма какво повече да дам и съм ненужен. Въпреки това не съм съгласен да умра и да освободя земята от себе си Останалите минимум 99% от масите и те разсъждават като мен. От инвеститорска гледна точка има два варианта. Или ще ни изтребят с някакъв вирус или нещо подобно или ще трябва да ни осигуряват. Ако ни изтребят няма да има значение какви инвестиционни решения съм вземал, така че аз вземам инвестициони решения на базата, че ще ни осигуряват
                          Има осигуряване и осигуряване. Това което е в момента в някой страни показва много добри резултати. Минимален разход за захранване с low cost полуфабрикати от микровълновата, евтин и ниско качествен алкохол, риалити телевизия и поп култура като седатив. Излиза евтино, работи от люлка до гроб, и масите са щастливи и спокойни, а едрият бизнес си работи на спокойствие. Ако има някакъв проблем идва жандармерията и въвежда ред. Скоро и жандармерията може да е автоматизирана.
                          Custodite sortem vestram

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                            Сблъсъци има и сега,в бъдеще просто ще станат повече. Но властта не е в масите, а в парите. Още повече с новите технологии. Технологиите и капиталът са форми на едно и също нещо - власт. Парите са количествена власт. Технологиите са капиталови натрупвания - на пари, човешки капитал, интелектуална собственост... Всъщност вече масите не са нужни. Те нямат какво повече да дадат.
                            Бъркаш. Властта е власт, а властта са масите. Ако парите не мислят за масите, масите ще им вземат парите. Естествено парите може да решат да избягат някъде където масите не решават - ама тогава пък местните диктатори ще им вземат парите.

                            Хляб и зрелища, дори и в древен рим с почти абсолютната власт на римските императори, масите е трябвало да бъдат доволни. Иначе главата на империята остава без глава

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                              Викаш да не се ядосваме на византийските номера на някои комшии, скоро повсеместно така ще стане...
                              Ми те според мен византийските номера са в по-голямата част от света. Френските и германските емигранти да не са по-малки византийци от гърците? Мисляя си и за нашите мангали. Да ги караме да работят ама какво да работят точно като са неграмотни и не стават за програмисти, адвокати или доктори. Това което бачкаха по тошково време в голяма част сега се механизира и не знам дали е възможно да се осигури работа за всичките.
                              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                                Сблъсъци има и сега,в бъдеще просто ще станат повече. Но властта не е в масите, а в парите. Още повече с новите технологии. Технологиите и капиталът са форми на едно и също нещо - власт. Парите са количествена власт. Технологиите са капиталови натрупвания - на пари, човешки капитал, интелектуална собственост... Всъщност вече масите не са нужни. Те нямат какво повече да дадат.
                                Като част от масите го разбирам прекрасно това че няма какво повече да дам и съм ненужен. Въпреки това не съм съгласен да умра и да освободя земята от себе си Останалите минимум 99% от масите и те разсъждават като мен. От инвеститорска гледна точка има два варианта. Или ще ни изтребят с някакъв вирус или нещо подобно или ще трябва да ни осигуряват. Ако ни изтребят няма да има значение какви инвестиционни решения съм вземал, така че аз вземам инвестициони решения на базата, че ще ни осигуряват
                                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                                Коментар

                                Working...
                                X