If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не разчитайте много, че американския пазар ще се срине. Федът ще вдига само ако икономиката расте много стабилно и вдигането ще е най-плавното в историята. Турбуленции, волатилност - да. Но голям срив (повече от 10%) не е много вероятно да се случи.
Силно качване нагоре обаче също едва ли ще има.
Aaa, не, според Ив минимум 20% спих ни чака.
Де изчезна тоя човек бе....
Не разчитайте много, че американския пазар ще се срине. Федът ще вдига само ако икономиката расте много стабилно и вдигането ще е най-плавното в историята. Турбуленции, волатилност - да. Но голям срив (повече от 10%) не е много вероятно да се случи.
просто е докаzано, 4е кратките сврах реакции при б) биват сравнително барzо неутралиzирани
Да, ясно, но проблемът е да установиш кое е рекция и кое е свръх-реакция. И то в много къси срокове.
Ти като пусна инфото за VFC аз преслушах близо половината от уеб каст-а, включително отговорите но въпростите на анализаторите на Голдман и Джей Пи. Попрегледах доста инфо, тук и там и чак тогава взех малко. Отне ми близо два часа, за да реша, че "проблемите" на VFC изглеждат банални и че пазарът свръхреагира.
Мисълта ми, че ми отнема време, за трейдър трябва да се действа супер бързо и вероятно до някъде по усет.
Някой може ли да обясни следното:
Преди 3 дни съм пуснал buy limit order SMART в IB за ролване на една опция (т.е. calendar spread). Сложил съм цена -0.03 и 3 дни не се изпълнява. Днес реших да я паузирам, за да видя следващата котировка - беше много далече -3.00. После като активирах поръчката, се изпълни веднага на -0.07.
Т.е. излиза че едно нулево действие pause/unpause е много полезно.
Едно обяснение е:
- SMART рутера избира най-изгодната борса и праща към нея чакаща поръчка, без повече да следи дали все още тя е най изгодната.
- При повторното активиране, е избрана друга борса, в която има оферта за -0.07 и става сделка.
Проблемът тук е защо, този човек не е открил моята оферта, в борсата която е пусната.
Друго обяснение:
- новата борса е същата, но отсрещната страна е ползвала поръчка с price improvement. Само че вместо да плати 0.03, плаща 0.07. Изглежда безсмислено.
Или пък е чакал да намаля още цената и като е видял че офертата ми изчезва, се е навил и на -0.07.
Или е HFT тактика за откриване на скрита ликвидност.
днес в премаркета влеzнах ГоПро на 0,12 цента (кол 35 Март 2016). околко 9 4аса волатилността експлодира zа 1 минута, и го продадох на 0.23 цента. сега е на 0.13 и пак сам ин и 4акам хамериканците
Vomma много майсторски отиграва краткосрочния отскок след свръхреакцията.
За влизане в по-дългосрочни позиции при свръхреакция трябва малко повече фундамент и то не толкова числа, колкото преценка на конкуретнтото предимство в дългосрочен план.
днес в премаркета влеzнах ГоПро на 0,12 цента (кол 35 Март 2016). околко 9 4аса волатилността експлодира zа 1 минута, и го продадох на 0.23 цента. сега е на 0.13 и пак сам ин и 4акам хамериканците
истина е 4е теzи треидове са комбинациа от следните неста
а) тренд на паzара
б) сврах реакциа вапреки 4е о4акваните покаzатели са подобрени или влосени с малко
в) тиминг, таи като гаповете са много силни в определени моменти на дена.
д) враzки като ако Апле падне, Семи Кондуткор и тои етц
просто е докаzано, 4е кратките сврах реакции при б) биват сравнително барzо неутралиzирани
zа по големи трендове се фокусирам варху областта, които поzнавам: commodities
неста от които не раzбирам, не сметам 4е имат далгосро4ен потенциал се отигрват с ЕТФ
акциите (лонг терм) ми са лоу бета, с добар дивиденд, там гледам един пат в годината
"Акциите на GoPro са спаднали с почти 14% след час търговия.
Компанията, която прави видеокамери предпочитани от екстремните видове спорт обяви резултатите за третото тримесечие.
Фирмата разполага с изобилие от добри новини - продажбите са скочили с 43% до $ 400 млн и нетния доход е нараснал с 29% до почти $ 19 млн.
Въпреки това, главният изпълнителен директор Николай Удман каза "Бизнесът през третото тримесечие беше по-труден от очакваното".
Компанията също така обяви, обратно изкупуване на акции на стойност $ 300 млн." това от Варчев , традера обратното " разочароващи резултати, компанията е изчерпала потенциала си.акциите паднаха с 17% до 24.93$"
последно добри или лоши резултати защото
мисля да купя щом отвори
Не че искам да те разколебавам, ама в същите поведенчески финанси мога да намеря поне два други модела на поведение които казват че трябва да се прави точно обратното на това което правиш. И инерцията и закотвянето са обратни на свръхреакцията. Не че нещо като падне много често не подскача след това, но и доста често продължава да пада много.
Vomma много майсторски отиграва краткосрочния отскок след свръхреакцията.
За влизане в по-дългосрочни позиции при свръхреакция трябва малко повече фундамент и то не толкова числа, колкото преценка на конкуретнтото предимство в дългосрочен план.
И на мен ми харесва уотсън, но АйБиЕм още не са намерили начин да изкарват пари от него в достатъчни количества. А докато намерят начин може гугъл или някой друг да намери по-съвършен изкуствен почти интелект и как да прави пари от него.
Изкуствения интелект не e чак таково чудо непостижимо. Свежда се предимно до теория на вероятностите и статистика въз основа на някакви "наблюдения" на алгоритъма, било с външни датчици или на някакви дигитални бази данни. Плюс може би самопроменящи се алгоритми в зависимост от "наблюденията".
не си прав- има си изследване за цената на брандовете
епъл, майкрософт, гугъл, кока кола, ай би ем, макдоналдс, самсунг, тойота, дженерал илектрик и фесбук са в десетката.
От тях растежни са само епъл, майкрософт, гугъл и фейсбук. Като за майкрософт може и да се поспори дали е валю или гроут.
От гледна точка на маркетинга сигурно не съм прав. Но фейсбук какъв бранд са? Утре ще излезе друга мода и бай-бай фейсбук. Докато епъл са наистина силен бранд, който може да издържи на доста големи трудности.
Също и майкрософт не са никакъв бранд по моите разбирания. Market power на майкрософт идва от network effect, не от бранда.
Коментар