IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    +1
    и аз съм на същото мнение. Понеже изкопаемите горива са бита карта от суровините се вълнувам само от металите, но е много рано. Може да минат и години докато им дойде времето, но на изкопаемите горива никога няма да им дойде. Интересно какви очаквания за 2016 година ще изкарат фърст солар. Първо трябва да заместим въглищата а после урана и газта. Много работа има пред нас. Според мен вече им дойде и тайминга.
    +++
    Тотално си смених позицията относно ресурсните, като не спрях да правя краткосрочни залози ...
    В тоя ред на мисли смятам, че за период 6-12 м бих си взел SDRL вместо FSLR

Dec-09-15 Downgrade Standpoint Research Buy → Hold $18
    First Solar Expects to Post Profit of $4.50 a Share in 2016
    т.е. намаляване на приходите и приземяване, приземяване ...

Според мен при очакваните пролетни разпродажби (когато най-вероятно ще вдигнат лихвите) можем да видим и нива под 18 ...
    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Eто Шанхаецът за 5 години. Сега сме съвсем малко над нивото от 11-а - през почти цялото време индексът се е влачил по дъното, докато китайската икономика е растяла с дивашка мощ. Къде да се рути?

.
      Малеее, ако тази огромна тиква с рамене се активира, целта й някъде към 1000 пункта отива
      Внимавай с промоциите в Китай през следващата година, година и половина...

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Цикълът е към края си и големите играчи се опитват да премахнат малките предида свърши като съвсем съзнателно правят конкуренция в обеми. Т.е. свалят цената. И рио тинто, и вале и bhp са в играта.
        [/url]
        Абсурдът е, че за много компании, включително за по-малките, е по-евтино да продължават да помпат на загуба отколкото да закриват рудници. Закриването изисква огромни разходи, само по себе си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vomma Разгледай мнение
          I am putting all money since months on shorting HY in Us and commodity FX. Look at the carnage in B/CCC . Commodity is the best indicator... anglo, fcx,x, mtna. Look at the credit skew, cash synthetic basis ( cds-cash). On top the liquidity is so low and the Chinese support with flooding the commodity market. This is the big short.
          Аз нищо не шортвам. За желязната руда и металите съм съгласен, че в близките години няма да се вдигнат, но дали и колко още ще падат, и кога точно, ми е много трудно да гадая. Шортването ми се вижда прекалено рисковано. Пък и аз почти нищо не знам за комодитис.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            И аз ги гледам металите, но мисля че още са на години от дъната си. Първо трябва да почнат да фалират дребни и средни производители - това реално още не се е случило. След това спада в търсенето в Китай наистина да се случи. След това да се намери ново доста по-ниско равновесно равнище на търсене и предлагане. И евентуално чак след това металите може да тръгнат нагоре. Поне желязната руда и медта, които всъщност са основните. Никелът се използва доста повече в промишлеността, а при цинка ще се затварят мини поради изчерпване. Но и никелът и цинка са реално капка в морето спрямо желязото и медта.
            +1
            и аз съм на същото мнение. Понеже изкопаемите горива са бита карта от суровините се вълнувам само от металите, но е много рано. Може да минат и години докато им дойде времето, но на изкопаемите горива никога няма да им дойде. Интересно какви очаквания за 2016 година ще изкарат фърст солар. Първо трябва да заместим въглищата а после урана и газта. Много работа има пред нас. Според мен вече им дойде и тайминга.

Коментар

• И аз ги гледам металите, но мисля че още са на години от дъната си. Първо трябва да почнат да фалират дребни и средни производители - това реално още не се е случило. След това спада в търсенето в Китай наистина да се случи. След това да се намери ново доста по-ниско равновесно равнище на търсене и предлагане. И евентуално чак след това металите може да тръгнат нагоре. Поне желязната руда и медта, които всъщност са основните. Никелът се използва доста повече в промишлеността, а при цинка ще се затварят мини поради изчерпване. Но и никелът и цинка са реално капка в морето спрямо желязото и медта.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                От суровинният сектор съм си харесал единствено Рио тинто. За съжаление още ми е много скъп. Ще го изчакам да падне поне на половина и ще бъде по-спокойно за купуване. Харесва ми, че няма никакви експозиции към петрол, а тези към въглища са относително приемливи. Урана е с нищожни обеми. Така погледнато ще понесат много по-малки щети от другите в сектора. Съчетанието между ВЕИ, батерия и електроавтомобил ще убие въглищата, петрола и урана. Затова всеки помпи колкото може повече докато все още има на кого да продава. Почти всичките доказани въглищни запаси и около половината петролни никога няма да бъдат добити, защото на никой няма да му трябват. За сега при металите дългосрочната картина изглежда по-добра. Просто трябва да изчакам да приключи срива им.
                Според мен проблема на китайската промишленост не е в недостиг на чуждестранно търсене а в загуба на конкурентнспособност. Най-високите технологии са в САЩ. Средното ниво се мести в Европа. Китай са доларизирана икономика и при поскъпващ долар стават неконкурентни на фона на европейските производители. От друга страна покачващите се заплати карат най-ниско продуктивните производства да се местят в съседни туземски страни като Виетнам, където хората все още работят за една паница ориз седмично. Китайците от вътрешността вече най-нагло искат да ядат всеки ден. Просто производителността на труда в Китай расте по-бавно отколкото в САЩ и Европа.
                Металите падат не заради китайската промишленост, а заради китайското строителство. Тези са настроили вече една камара призрачни градове като и тях не могат да запълнят. Всъщност строенето продължава, но всички е ясно че това нещо няма да продължи повече. Цикълът е към края си и големите играчи се опитват да премахнат малките предида свърши като съвсем съзнателно правят конкуренция в обеми. Т.е. свалят цената. И рио тинто, и вале и bhp са в играта.

In volume terms, overall imports of commodities accelerated by 17% compared to the same month last year. It was the greatest jump for almost two years.

Chinese iron ore imports surged 22% in November year on year and 8.8% compared to October. Imports for the first eleven months were up just 1.3% compared to 2014, but last year was a record breaking year.

Copper shipments was just as strong with inbound shipments of refined metal rising 9.5% to 460 000 tonnes from a month earlier and racking up double digit gains compared to last year.

While year to date copper imports are down slightly, ore and concentrate imports rocketed 37% to a record 1.44 million tonnes compared to October and for 2015 imports of copper mine output is growing by double digits.

http://www.mining.com/chinese-commod...s-what-crisis/

Коментар

• От суровинният сектор съм си харесал единствено Рио тинто. За съжаление още ми е много скъп. Ще го изчакам да падне поне на половина и ще бъде по-спокойно за купуване. Харесва ми, че няма никакви експозиции към петрол, а тези към въглища са относително приемливи. Урана е с нищожни обеми. Така погледнато ще понесат много по-малки щети от другите в сектора. Съчетанието между ВЕИ, батерия и електроавтомобил ще убие въглищата, петрола и урана. Затова всеки помпи колкото може повече докато все още има на кого да продава. Почти всичките доказани въглищни запаси и около половината петролни никога няма да бъдат добити, защото на никой няма да му трябват. За сега при металите дългосрочната картина изглежда по-добра. Просто трябва да изчакам да приключи срива им.
                  Според мен проблема на китайската промишленост не е в недостиг на чуждестранно търсене а в загуба на конкурентнспособност. Най-високите технологии са в САЩ. Средното ниво се мести в Европа. Китай са доларизирана икономика и при поскъпващ долар стават неконкурентни на фона на европейските производители. От друга страна покачващите се заплати карат най-ниско продуктивните производства да се местят в съседни туземски страни като Виетнам, където хората все още работят за една паница ориз седмично. Китайците от вътрешността вече най-нагло искат да ядат всеки ден. Просто производителността на труда в Китай расте по-бавно отколкото в САЩ и Европа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                    Има 2 типа разпродажби!

Тип 1: Някой продава, защото си мисли, че друг ще продава и цената ще пада, без промяна на фундамент! За този тип ми говориш ти!

Тип 2: Някой продава, защото фундамента се изменя!!! При забавящо се стопанство и настъпване на рецесия, в Гемания няма да си купи Ханс маратонки, които преди това са били произведени в Китай! Когато той не ги купи, компанията Х, няма как да даде дивидента, за който говориш! Аз говоря за това!

Ти си мислиш, че в Китай някакви чикиджари с дръпнати очи просто са се панирали и си харизат акцииките, за без пари, а 2016-17-18-19г. всичко си е ОК, китайците си бузят, а борсата и дивидентите се помпят! ДАЛИ???
                    Ако Ханс не си ги купи, друг ще ги купи. Китай все повече ще се развива като пазар, не като производител. Навремето (не ного отдавна) дори в големите градове почти не се мяркаха коли - сега - баси трафикът. Доналдът разправя как в Шанхай е имало един небостъргач, а за няколко години са станали стотици.

Кой ли разпродаваше основно в Китай лятото? Дали големи инвеститори - или десетките милиони дребни инвеститорки-бабета?

Това за рецесията (от тебе) и за бумът на вътрешното потребление (от мене) са си прогнози на базата на някакви процеси и хипотетически разсъждения. Графиката обаче е убийствена - ако съпоставим нея с икономическият ръст на - то - ако приемем 11-а година за критерий - сега Шанхаецът трябваше да е на 3800-4000.
                    Last edited by Императорът; 09.12.2015, 23:14.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                      Не знам защо търгуваш с такива сложни инструменти, те със сигурност не са направени за спечелиш ти! Има фючърси, акции какво повече искаш .....
                      Не търгувам, наблюдавам само корелациите и известна дивергенция забелязвам тия дни...
                      Кое по точно ти е сложно че не разбрах ?

За петрола съм си казал по рано, докато не видя поредица от фалити ( повечето от фрак хеджовете изтичат идното тримесечие ), а и да се даде лаг от време на огромното рязане на инвестиции от мейджърите да подейства - не е за стабилни дълги залози дотогава.
                      Най рано 2-та половина на идната година го виждам, дори към края.

ПС Виж за твоята газчица се ослушвам и дебна за вход, няма начин да не спайкне поне малко Q1, почти няма година в която да не го прави.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Eто Шанхаецът за 5 години. Сега сме съвсем малко над нивото от 11-а - през почти цялото време индексът се е влачил по дъното, докато китайската икономика е растяла с дивашка мощ. Къде да се рути?

Пак казвам и което преди - може да падне и до 2318 да кажем... ама няма начин да се задържи там.

Както коя да е нормална акция на компания, която се развива добре и снася дивиденти - не може компанията да има 8-10% ръст на година, да раздава по 5 кинта дивидент например, а акцията да се търгува на 70 кинта и на всичко отгоре да падне на 40. Може да падне с малки обеми - защото уплашени мишкуняци винаги има, ама никой нормален инвеститор няма да продава на 40. След 3-4 месеца максимум пак ще е на 70 и ще продължи нагоре - защото така повелява икономическата логика.
                        Има 2 типа разпродажби!

Тип 1: Някой продава, защото си мисли, че друг ще продава и цената ще пада, без промяна на фундамент! За този тип ми говориш ти!

Тип 2: Някой продава, защото фундамента се изменя!!! При забавящо се стопанство и настъпване на рецесия, в Гемания няма да си купи Ханс маратонки, които преди това са били произведени в Китай! Когато той не ги купи, компанията Х, няма как да даде дивидента, за който говориш! Аз говоря за това!

Ти си мислиш, че в Китай някакви чикиджари с дръпнати очи просто са се панирали и си харизат акцииките, за без пари, а 2016-17-18-19г. всичко си е ОК, китайците си бузят, а борсата и дивидентите се помпят! ДАЛИ???

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                          Батка - това как ти се връзва едно с друго ?
                          Особено при тия обеми...

http://finviz.com/quote.ashx?t=USO&ty=c&ta=1&p=d
                          http://finviz.com/quote.ashx?t=MLPL&ty=c&ta=1&p=d

Както и соларките които обикновено са в такт с цената на олиото...

http://finviz.com/quote.ashx?t=TAN&ty=c&ta=1&p=d
                          Не знам защо търгуваш с такива сложни инструменти, те със сигурност не са направени за спечелиш ти! Има фючърси, акции какво повече искаш .....

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                            Китай е фабриката на "света", а не "фабриката" на Китай!

Случващото се там го гледаме през призмата на експорта и консумацията в тъй наречения развит свят! Пазара там има възможност не само да пада, а да се рути направо, подобно на всички останали!

Пак казвам и което преди - може да падне и до 2318 да кажем... ама няма начин да се задържи там.

Както коя да е нормална акция на компания, която се развива добре и снася дивиденти - не може компанията да има 8-10% ръст на година, да раздава по 5 кинта дивидент например, а акцията да се търгува на 70 кинта и на всичко отгоре да падне на 40. Може да падне с малки обеми - защото уплашени мишкуняци винаги има, ама никой нормален инвеститор няма да продава на 40. След 3-4 месеца максимум пак ще е на 70 и ще продължи нагоре - защото така повелява икономическата логика.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Не мислиш ли, че в момента петрола е паднал доста повече откокото цените на петролните компании? С кои суровини би било подходящо според теб?
                              +1
                              така е....в момента петрола е с по-ниска цена спрямо петролните компании...може би инвеститорите не вярват на спада и не разпродават
                              не е препоръка!!!
                              "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

Не мислиш ли, че в момента петрола е паднал доста повече откокото цените на петролните компании? С кои суровини би било подходящо според теб?
                                Батка - това как ти се връзва едно с друго ?
                                Особено при тия обеми...

http://finviz.com/quote.ashx?t=USO&ty=c&ta=1&p=d
                                http://finviz.com/quote.ashx?t=MLPL&ty=c&ta=1&p=d

Както и соларките които обикновено са в такт с цената на олиото...

http://finviz.com/quote.ashx?t=TAN&ty=c&ta=1&p=d
                                Last edited by pipbel; 09.12.2015, 22:22.

Коментар

Working...
                                X