IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • За или против

    http://www.cnbc.com/2015/09/14/fears...et-bubble.html


    и реакцията


    http://www.cnbc.com/2015/09/14/nobel...et-bubble.html


    ФЕД ще извършат престъпление ако не вдигнат лихвите сега.

    Всички бикове трябва да се молят пазара да падне с над 15-20 % от тези нива за много кратък период след евентуалното вдигане. Само това ще спаси бичия пазар или по правилното е да се каже ще избегнем мечия.

    Ако падне пазара с много ще се случат две неща:

    1. ФЕД ще се уплаши и ще успокои топката за напред
    2. Това ще привлече много нови инвеститори и ще върне капитал в щатския пазар което ще го спаси.

    Ако падне с около 5 % шанса да влезем в мечи пазар е значителен защото тенденцията за понататашно увеличаване на лихвите ще се запази жива и никой няма да смее да вдига пазара много преди следващото увеличение което може да е и декември както ФЕД уж казаха.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от michaelis21 Разгледай мнение
      Правилно разсъждаваш, ако не беше друго.
      Барела сега е $48.Защо сега е толкова, а преди 1год беше двойно ?
      Петрола и златото са стратегически (нерядко политически или картелно манипулирами) суровини, които даже са вързани за долара.
      А колко е истинската цена на долара спрямо другите валути, някой знае ли ??
      Искам да кажа, че това са само числа, един добива петрол със себестойност $15, друг- $30, сега долара е силен, после- може да стане слаб.
      Кой знае тогава каква е fair price or value price на петрола, а и на акциите.
      Дано само не се задържи трайно под 40$, защото ще трябва да се избива от някъде и тогава очаквам активиране на военно-промишлените комплекси на големите. Дай Боже да бъркам де.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
        CS почти винаги познават, почти ...
        http://www.arabianmoney.net/us-stock...s-time-around/
        А сега ново 20 ...
        http://www.bloomberg.com/news/articl...n-growing-glut
        Хахаха, като едно от двете се случи ще излязат и победоносно ще кажат "Ми ние това ви казахме!" ... Прогнозите на банките винаги са един огромен шит, маскиран като шоколадов сладолед.

        Коментар


        • далу жонса на дневна май прави вимпел но напук на него ши иде нагоре и на седми4на ми се види нагоре да се 4укне в една от сар то4ките
          Вся Власть Советам

          Коментар


          • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            Тя войната не е спирала. Имаш война в Ирак, Сирия, Либия, Русия и Украйна воюват и цените пак падат. Тоест дори и безпрецедентната политическа нестабилност в основните производителки на петрол не може да доведе до покачване на цената а до реален срив. Възможно ли е проблемите на петролният пазар да са довели до нестабилността а не обратното?
            Отделно пропускате и шистовият добив, който е изключително ефективна тапа за покачване на цената над 60$ за барел.
            Нека да разгледаме какво би било политическото поведение на повечето играчи. За да има покачване на цената е необходим картел, който да свие производството. Проблема идва от това, че за да е ефективен освен ОПЕК в него трябва да участват минимум САЩ или Русия. По възможност и двете. Последните години разбиха митологията, че имам недостиг на петрол. Оказа се, че поне в краткосрочен план имаме излишък. Обаче стана видимо, че в дългосрочен план потреблението ще пада поради по-ефективните ДВГ двигатели, електроавтомобилите и водородните двигатели. Резултата е, че производителките на петрол осъзнаха, че поне половината от открития и неразработен петрол ще остане завинаги във земята. Това води до състезание, кой първи ще успее да го изкопае и натиска цената надолу. Просто ако някой свие производството, то другите ще продадат и за него няма да остане нищо. Затова всеки се опитва да изпревари другият. Преди време Iv_max се чудеше защо САЩ са разблокирали находища.
            Правилно разсъждаваш, ако не беше друго.
            Барела сега е $48.Защо сега е толкова, а преди 1год беше двойно ?
            Петрола и златото са стратегически (нерядко политически или картелно манипулирами) суровини, които даже са вързани за долара.
            А колко е истинската цена на долара спрямо другите валути, някой знае ли ??
            Искам да кажа, че това са само числа, един добива петрол със себестойност $15, друг- $30, сега долара е силен, после- може да стане слаб.
            Кой знае тогава каква е fair price or value price на петрола, а и на акциите.
            „Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот”

            Коментар


            • CS почти винаги познават, почти ...
              http://www.arabianmoney.net/us-stock...s-time-around/
              А сега ново 20 ...
              http://www.bloomberg.com/news/articl...n-growing-glut
              Last edited by Protokol; 13.09.2015, 22:43.
              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

              Коментар


              • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                http://www.rita.dot.gov/bts/sites/ri...ble_04_11.html
                Average miles traveled per gallon бавно, но системно се покачва.
                http://www.rita.dot.gov/bts/sites/ri...01_26.html_mfd
                колите остаряват и при промяната им ще продължи да се променя. Пък и ако започнем да заместваме петрол с електричество. Тогава освен шистовият добив ще трябва да следим и цената на батериите, като ключов ограничител на потенциалното покачване на петрола.
                С риск да ми се обидиш, ама тази стъкмистика е изключително смешна. Явно е от любимите ми "анкетни" стъкмистики, които американците много тачат Как така се броя на автомобилите се е увеличил от 135 милиона през 2006 до 196 през 2007? 61 милиона увеличение при положение, че за цялата 2006 са произведени 49 в целия свят Пълни глупости

                Коментар


                • Възможно е да отлагат покупката на нова кола за да си вземат директно електроавтомобил. Реално погледнато те ще стартират чак около 2017-2018 година. Много може да са причините, но продължавам да предпочитам автомобилни компании пред петролни.
                  Възможно е потребителите да се чувстват все още несигурни поради доскоро високата безработица. От 2008 година насам медиите всеки ден бомбардират хората с послание за криза. Сякаш това създава страх в консуматорите и променя потребителските навици. Възможно е ползването на градски транспорт да се увеличило поради миграция към метрополисите. Не знам. Всякакви може да са причините.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
                    Petróleo Brasileiro S.A - браво човече, много добра сделка си направил. Ако ги стискаш може и на 20 да ги продадеш, ама трябват и много реформи да направят тея Бразилци.
                    Само с Ламбада не става. Дилма Русева , дето и Бойко се среща с нея - хич я няма, трудно се оправя тая голяма държава, тая пущина ...
                    Чисто технически, кажи как ги купуваш тия далечни книжа - каква платформа ползваш ? Какви са таксите ?
                    Чисто технически сега пробвам с Еlana web trader - не съм установил "разминаване" в моментните котировки сравнявайки ги с други платформи в реално време.
                    Нямам абонамент за котировки в реално време защото задавам само лимитирани поръчки, които следя в рамките на деня. Защото всеки ден има различен "пазарен дух" .
                    Например PBR го следя откакто направи двойно дъно около 5, но изчаквах някоя лоша новина да го натисне допълнително. Това беше свалянето на рейтинга на Бразилия от S&P .
                    Тогава бях заредил поръчки доста ниско понеже очаквах двуцифрен спад (12-16%). След като не го видях реших да чакам дали някой ще разпродава на следващия ден. Повечето фондове имат строги правила по отношение на junk пазарите. Това, което успях да прочета е , че последните месеци те са ги чистили в очакване на този момент.
                    На следващия ден взеха, че самите акции ги направиха junk, което отново натисна цената. На пръв поглед много логично, но от друга страна беше нарисувано още предния ден - щом свалят рейтинга на Бразилия задължително щяха да свалят и този на PBR. Според мен тия последните 6% спад бяха бонус страх. С две думи - видях двойно дъно и двоен страйк и влязох.
                    Никой не знае докъде ще ги докарат, но съм решил да ги държа по-дълго .
                    Сега ще си седна на ръцете и ще чакам ФЕД да вдигне лихвите, китайците да пробият нивото от 3000 или златото да падне под 1000$ , щото съм си харесал HSBC, ITUB и NEM
                    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

                    Коментар


                    • Според мен най-голямата пречка пред икономическото развитие е неравенството в доходите. То се задълбочи много в западният свят в следствие на неолиберални и десни икономически теории. Първоначално бяха полезни, но в последствие станаха разрушителни за устоите на икономиката. Време е западният свят да завие на ляво. Производителността на труда нараства значително. Все по-малко хора са необходими да се призвежда нещо. В резултат дребният човечец все по-трудно получава доходи и от там потребява. Оказва се, че след 1980 година основният източник на доход не е труда а собствеността, чиято цена се покачва. За да се разреши проблема трябва да намерим как пари да достигат до хората без да е свързано с полагане на труд. Може би намаление на работната седмица е добра основа. В даден момент и даване на дребна сума на калпак пак няма да е лоша идея. Другият вариант е да се намери напълно безсмислена работа за да се държат хората заети да не мислят за глупости.
                      Вероятно върви някакъв деливъридж на частният сектор. Възможно е да се появява силно течение срещу консуматорското общество.
                      Не съм мислил по въпроса. След време отговора сам ще изскочи в главата ми.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                        http://www.rita.dot.gov/bts/sites/ri...ble_04_11.html
                        Average miles traveled per gallon бавно, но системно се покачва.
                        http://www.rita.dot.gov/bts/sites/ri...01_26.html_mfd
                        колите остаряват и при промяната им ще продължи да се променя. Пък и ако започнем да заместваме петрол с електричество. Тогава освен шистовият добив ще трябва да следим и цената на батериите, като ключов ограничител на потенциалното покачване на петрола.
                        Това е много интересно. Смятах, че при този ръст на продажбите на повечето автомобилни компании средната възраст е паднала а тя дори се е покачила с една година за последните 4. Защо според теб американците не си сменят колите въпреки нулевите лихви ? Моята теория е, че това е истинската криза и тя е криза на потреблението а не на недостиг на нещо. Просто няма иновации и автомобилните компании не могат да ти предложат нещо което да те накара да си вземеш новия модел и да хвърлиш стария.
                        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                        Коментар


                        • Мислиш много

                          Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                          Тя войната не е спирала. Имаш война в Ирак, Сирия, Либия, Русия и Украйна воюват и цените пак падат. Тоест дори и безпрецедентната политическа нестабилност в основните производителки на петрол не може да доведе до покачване на цената а до реален срив. Възможно ли е проблемите на петролният пазар да са довели до нестабилността а не обратното?
                          Отделно пропускате и шистовият добив, който е изключително ефективна тапа за покачване на цената над 60$ за барел.
                          Нека да разгледаме какво би било политическото поведение на повечето играчи. За да има покачване на цената е необходим картел, който да свие производството. Проблема идва от това, че за да е ефективен освен ОПЕК в него трябва да участват минимум САЩ или Русия. По възможност и двете. Последните години разбиха митологията, че имам недостиг на петрол. Оказа се, че поне в краткосрочен план имаме излишък. Обаче стана видимо, че в дългосрочен план потреблението ще пада поради по-ефективните ДВГ двигатели, електроавтомобилите и водородните двигатели. Резултата е, че производителките на петрол осъзнаха, че поне половината от открития и неразработен петрол ще остане завинаги във земята. Това води до състезание, кой първи ще успее да го изкопае и натиска цената надолу. Просто ако някой свие производството, то другите ще продадат и за него няма да остане нищо. Затова всеки се опитва да изпревари другият. Преди време Iv_max се чудеше защо САЩ са разблокирали находища.
                          Мислиш много "рационално" а това в много случаи е погрешно. . Пазара има тенденция да стане рационален но в повечето случай няма нищо общо с рационалността.

                          Това е игра. Играй я според музиката която свирят...а не според това каква музика предпочиташ.

                          Политически - искат да унищожат Русия. И понеже не могат военно го правят икономически. Една от причините за разблокирането на част от находищата в Щатите. Другата причина е натиска върху петрола и сурвините коеото е основен фактор за инфлацията. Ниски сурвини - няма инфлация. Няма инфлация - има пари без пари.

                          Коментар


                          • http://www.rita.dot.gov/bts/sites/ri...ble_04_11.html
                            Average miles traveled per gallon бавно, но системно се покачва.
                            http://www.rita.dot.gov/bts/sites/ri...01_26.html_mfd
                            колите остаряват и при промяната им ще продължи да се променя. Пък и ако започнем да заместваме петрол с електричество. Тогава освен шистовият добив ще трябва да следим и цената на батериите, като ключов ограничител на потенциалното покачване на петрола.

                            Коментар


                            • Едно от нещата което не обичам

                              Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                              Iv_max, четох внимателно писанията ти. Според мен има няколко проблема с тях. На първо място всички преекспонират влиянието на покачването на лихвите в САЩ. На пазара има много страх и той вече го е калкулирал. Спора не е дали ще се вдигнат а в кой момент между септември и януари.
                              По отношение на Китай съм тотално несъгласен. Според теб едно забавяне примерно от около 7 на 4 процент не би било проблем защото пак ще имаме голям ръст. Според мен пък точно това е проблема. Цялата им икономика е една огромна пирамида, която не би могла да работи при по-нисък растеж. Опасенията са, че забавяне на ръста ще доведе до тотално сриване на цялата пирамида и от там свиване на икономиката им. Все едно да очакваш КТБ да работи без ръст на депозитите. Ми ... няма как. Освен това в Китай целият фондов пазар е калкулирал продължаващ ръст на икономиката и печалбите на компаниите. В случай, че се окаже, че дългосрочно ръста ще бъде три пъти по-малък, то това ще срути целият им пазар. Докато при американският пазар проблема с оценките дойде от поскъпващият долар, който изяде част от печалбите на интернационалните компании, то при Китай проблема може да е огромен. Освен това след корекцията американският пазар изглежда приемлив като стойност. Пазара масово очаква тотален срив и едва ли не световна рецесия. За мен идва огромно преразпределяне на богатство между държави, региони и сектори в икономиката. Просто човек трябва да внимава от коя страна застава.
                              Продължавам да вярвам, че САЩ стоят в центъра на световната икономика. Според мен трябва да се играе по следният начин: когато са във възходяща фаза като 1980-2000 акции, когато са в структурна криза като 2000-2011 суровини. Сега пак в акции. Тези неща не приключват за 4-5 години а продължават минимум 12-13 понякога дори 20. Така, че след някоя друга корекция пак ще има възходящ тренд. Предният път през периода 1980-2000 година S&P 500 поскъпна около 15 пъти за 20 години. После суровините около 5-6 пъти за десетина години и сега пак растат акциите. Ако човек не му се търгува и има друга работа просто трябва да вземе правилно два три завоя през живота си. Примерно през 1980 да купи S&P 500, през 2000 година да го подаде и да купи ЕТФ върху суровини, като през 2011 отново да се върне в S&P 500. Първо ще е взел 15 пъти, после 5 и ако през следващият двайсет годишен период ще вземе още поне 10 пъти. Ще е докарал 750 пъти върху парите си за период от 50 години. Не е необходимо даже да търгува. Изисква се просто да хване правилно дългосрочните цикли на американската икономика. По пътя нагоре има и корекции, като през 1987 например, но какво ти пука. Трудното е да разбереш, кога е корекция, макар и 20 процентна и кога е структуропроменяща за икономиката. Проблема в теорията ти е, че не става ясно какво е структуропроменящото за американската икономика и защо изведнъж тя ще обърне посоката и от растеж ще мине към забавяне и евентуално спад. Проблема със "скъпите" акции може да се разреши чрез леко поевтиняване на долара, леко спадане на цените на акциите или леко покачване на очакванията за печалбите.
                              Навън виждам само подценяване на проблемите пред развиващите се пазари и суровините,особено петрола, и преекспонирането им за САЩ и Европа. На моменти ми идва леко нерационално.

                              Едно от нещата което не обичам е когато някой казва че нещо е калкулирано в цената.

                              Какво означава калкулирано в цената ...коя цена взимаш за базова че да кажеш че е калкулирано? Тези 8-10 % спад на пазара ли смяташ че е калкулацията? А кое е калкулирано в ръста последните години?

                              Възможно е да си прав но поради съвсем други причини. Тенденцията за увеличаване на лихвите бавно но сигурно е абсолютно против пазара. Тенденциата обаче за вливане на допълнителни капитали в Щатите поради силата на долара и поради липсата къде другаде да си сложи парите човек също не е за пренебрегване.

                              Китай има според мен един най голям проблем и той е имотния балон поради силно ограниченото вътрешно потребление. Ако успеят китайците да стимулират вътрешното потребление Китай ще е Щатите след 10 години. А потенциала за ръст базиран на това потребление е огромен.
                              Китай няма нищо общо с пирамидата - там има реално производство и то огромно. С пирамида има общо пазара им на акции не трябва да слагаш знак за равенство между фондовия пазар и реалната икономика не само в Китай ами навсякъде.
                              Централите банки имат грижата с политиката си вече 6 години навсякъде по света да определят на къде върви пазара и той е все по далеч от реалната икономика.

                              Забавянето на икономиката е наистина факт но срива на сурвините е чисто спекулативен с тези темпове.

                              И пак казвам помисли трезво като използваш термините кой какво е калкулурал в пазара и когато го приравняваш към истинската икономика. Това което говориш е за медиите да намират оправдание за опредлени движения.

                              А срив , мечи пазар и т.н е напълно възможен и точно поради затягане на паричната политика.

                              Обяснението че силния долар бил основната причина за лошите резултати на американските компании е пълна глупост. Независимо че има отражение разбира се но да говорим че това е основната причина е смешно.
                              И нали не забравяш че повишпението на лихвите води до повишение на долара и то като тендеция а не движението му в резултат на конкретното вдигане на лихвата с малко...а това не налива вода в твоята мелница относно очакванията ти за печалбите на компаниите.

                              И аз смятам че Щатите като икономика са най добрата и най сигурната към момента ако ги сравним с нявсякъде другаде.
                              Но също така смятам че за този ръст на пазара последните 6-7 години основна причина е паричната политика. А тя с началото на показване на лихвите - ще свърши. И бичия пазар може да свърши.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                                Alonso, ще се опитам да покажа недостатъците на теорията за скок на петрола до 100$ за барел. В момента никой не оспорва, че има свръх капацитет в индустрията. Този капацитет натиска цената надолу. При нормалните пазари има цикличност при която за 7-8 години този свръх капацитет се изчиства, чрез фалити и амортизации на текущите ДМА, което е предпоставка за започване на нов възходящ цикъл. При петрола и въглищата се появява един структурен проблем, който пречи на възстановяването. Когато заместиш една стара кола с нова, то новата има около 20 процента по-нисък разход на гориво. Следователно за да имаме ръст на петрола, трябва да имаме ръст на произвежданите коли, при това с много. Това противоречи на логиката ти, че продажбите на автомобили могат само да се свиват и автомобилните компании са скъпи. Отделно с годините дела на електроавтомобилите и водородните двигатели ще расте. Това допълнително ще натиска потреблението и ще пречи на покачването на цената. Получава се ситуация при която изчистването на производственият свръх капацитет в индустрията се компенсира от свиване макар и много бавно в потреблението, което не може да доведе до скок на цената. В края на цикъла на свиване на обема пак си със свръх производство. След като за да имаме някакъв ръст в цената на петрола в дългосрочен план е необходим огромен ръст на произвежданите автомобили, то не е ли по-добре да си купиш автомобилни компании? Ще носиш по-малък риск и ще имаш по-големи потенциални печалби.
                                Всички неща които казваш са верни. Това което казваш ще стане но аз някакси не мога да го видя в близките поне 5-6 години.Един автомобил може да се сменя на една година а може да се кара и 50 години ако се поддържа. Това за разхода което казваш винаги съм се чудил. Навремето жигулитата горях по 7-8 на 100 а сега 30 години по-късно аз все не мога да падна под 10 а уж иновации Понеже съм учил двигатели си спомням че още преди 30 години имаше обявена нобелова награда за сваляне на КПД-то класическият ДВГ с половин процент и не знам от тогава някой да я е взимал тази награда
                                Освен това в момента е яко изкривено всичко Акциза е над 50% от цената на петрола. Ако всички минат на електроавтомобили това значи много рязък спад в бюджетите и ще се наложи да измислят някаква компенсация. Представи си че бензина ти е един лев в момента. Ще мислиш ли за елекрически автомобил или водороден двигател? Аз проблема по-скоро го виждам в огромният ръст на производство който се очертава отколкото в скорошната липсата на потребление на петрол. Това е един огромен пазар и много голяма част от доходите на населението на земята отива за петрол и производните му. Този доход се разпределя между производителите. Гоемият хикс е ще се разберат ли те помежду си или не. Грубо казано ако сме да кажем трима човека, които си делим общо примерно 9000 лева дали ще се разберем да си делим по 3000 всеки или ще си правим сечено и ще докараме до там да свалим прихода на 3000 лева , като двама от нас да фалират а третият да взима тези 3000 лева.
                                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                                Коментар

                                Working...
                                X