If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Имам усещането че че биотехнологиите започва голмеия скок. Затварянето на огромните милиони шорт там ще ги изтреля в небесата...само това да не говорим за байбака.
След някой ден всички ще позабравят страха ми се струва за икономиката...дето вика Равния.....специалист.
Съгласен съм за първото , но не и за второто....
Когато петрола беше паднал до 27 случайно се получи отскок близо 20 % и случайно тогава стана ясно че "късите позиции са на рекордни нива" ...
Почти съм сигурен, че ще върне , но колко ще е достатъчно за да обере стоповете на сривльовците ...5% , 10 %
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Кое довежда до страха? Ситуацията в реалната икономика или падането на пазара?
Ако е реалната икономика - сега ли точно на нова година всички почна да ги е страх? Декември или цялата минала година защо нямаше страх като всичко което е сега е ясно от преди много време. Страха се поражда единственно и само от пазара. А пазара се манипулира...съответно и страха.
Народа се бил притеснил....притеснил се ами как няма да се притесни като му свалиха пазара с 10 а в някой сектори с 30 и повече процента. Ама защо се протеснил...заради растежа...бла бла...заради пазара се притесни. Като всичко вървеше нагоре хич и никой не се притесняваше.
Причината е пазара....следствието икономиката а не обратното за съжаление точно в този момент.
А ти когато разбереш че пазара е нагоре ....... най вероятно точно тогава е време да продаваш.
Или пък любимите ти биотехнологии ...да....че бяха скъпи...бяха...ама чак толкова колкото сега...хайде моля ти се. Или пък банките....пак ти бяха лщбими....ей сега трябва да са ти любими.
А епъл...ако си мислиш че аз правя от доста време насам бай анд холд...жестоко се лъжеш. Опитвам се да играя по свирката на свирачите до колкото мога. Епъл съм го купувал и продавал не помня колко пъти точно...ако питаш сега да имам прилично епъл.
Знаеш ли как започна финансовата криза 2008 - две инвестиционни банки средна ръка направиха загуби които им отвяха собствения капитал
Знаеш ли в момента какво се случва - няколко огромни инвестиционни банки правят огромни загуби, които още не са им отвяли собствения капитал, но нищо не пречи следващите тримесечия да се случи.
Та за това падат пазарите последните месец и половина - заради това че едни огромни банки, могат да направят едни огромни загуби. Да останат без собствен капитал и да почне един процес на заразяване навсъкяде и по всяко време.
Имам усещането че че биотехнологиите започва голмеия скок. Затварянето на огромните милиони шорт там ще ги изтреля в небесата...само това да не говорим за байбака.
След някой ден всички ще позабравят страха ми се струва за икономиката...дето вика Равния.....специалист.
Забрави да кажеш, че преди това Тесла ги закараха от 30 на 300 (почти)
Съгласен съм с теб, ама кво да направим. Всеки знае, че е манипулирано, но тези които трябва да го спрат стоят и гледат. Явно така им е наредено. Когато Бернанке обяви КУ3, няколко милисекунди преди това, алгосите почнаха да купуват като луди злато. Явно имат и ясновидски способности. Даже уж и анкета отвориха. Някви резултати да си чул? Не, нали? Ама онзи младеж от Великобритания, като крашна Дау, Мау и всичките индекси, като го разбраха кои е, ако изобщо има нещо общо, веднага поискаха екстрадация и яко съд. Нормално... не е от тези, на които им е разрешено да манипулират.
Първо нагоре после надолу....после пак нагоре може би. Тук няма никаква манипулация...има само...фундамент...или може би очаквания....или може би ......нищо няма има само далавера ей това има.
Как ми се иска да беше прав. Някой да направи такава "манипулация" и да ми смъкне например кока кола на 4 или проктър и гембъл на 8 че да си накупя за целият кеш.
Пак няма да купи вероятно шото точно тогава най много ще те е страх...или поне в общия случай
До колкото се сещам ти приказваше как купуваш всяко спадане, аз ти приказвах че спадът е напълно възможен - включително и при любимия ти епъл. Поне тогава ти бе любим. Не виждам за какво се заяждаш с мен при положение че ако тогава си ме бил послушал си си спестил бая загуби.
Сега пак си развиваш пак някакви глупости, които реално са точно глупости. Пазърт пада в момента, защото народа сериозно се е притеснил, че идва реплика на финансовата криза от 2008. И е напълно възможно да е прав. Макар и аз да мисля че греши. Но по никъкъв начин не бих се впуснал в агресивно купуване точно в този момент. Защото потенциала за сериозен спад си стои.
Изобщо не схващаш какво движи пазара, ама абсолютно никаква идея си нямаш. И предполагам че това е нормално. Но не е нормално да смяташ че си напълно наясно какво се случва, защото определено не си.
Страх и притеснение
Отговори ми на един въпрос.
Кое довежда до страха? Ситуацията в реалната икономика или падането на пазара?
Ако е реалната икономика - сега ли точно на нова година всички почна да ги е страх? Декември или цялата минала година защо нямаше страх като всичко което е сега е ясно от преди много време. Страха се поражда единственно и само от пазара. А пазара се манипулира...съответно и страха.
Народа се бил притеснил....притеснил се ами как няма да се притесни като му свалиха пазара с 10 а в някой сектори с 30 и повече процента. Ама защо се протеснил...заради растежа...бла бла...заради пазара се притесни. Като всичко вървеше нагоре хич и никой не се притесняваше.
Причината е пазара....следствието икономиката а не обратното за съжаление точно в този момент.
А ти когато разбереш че пазара е нагоре ....... най вероятно точно тогава е време да продаваш.
Или пък любимите ти биотехнологии ...да....че бяха скъпи...бяха...ама чак толкова колкото сега...хайде моля ти се. Или пък банките....пак ти бяха лщбими....ей сега трябва да са ти любими.
А епъл...ако си мислиш че аз правя от доста време насам бай анд холд...жестоко се лъжеш. Опитвам се да играя по свирката на свирачите до колкото мога. Епъл съм го купувал и продавал не помня колко пъти точно...ако питаш сега да имам прилично епъл.
Едно нещо ако хвърчи като патка, крещи като патка и прилича на патка - най вероятно е патка.
Манипулация - Гопро - от 90 на 9, Тесла от 250 - 140, Нетфликс от 1000 - ще видим до колко. Амазон, ЛНКД... и тн. Може би инвестотори фундаменталисти видгат цената и я свалят? Или петрола....или може би огромните притеснения за китай правят медтта и т.н без пари....
Как ми се иска да беше прав. Някой да направи такава "манипулация" и да ми смъкне например кока кола на 4 или проктър и гембъл на 8 че да си накупя за целият кеш.
Едно нещо ако хвърчи като патка, крещи като патка и прилича на патка - най вероятно е патка.
Манипулация - Гопро - от 90 на 9, Тесла от 250 - 140, Нетфликс от 1000 - ще видим до колко. Амазон, ЛНКД... и тн. Може би инвестотори фундаменталисти видгат цената и я свалят? Или петрола....или може би огромните притеснения за китай правят медтта и т.н без пари....
Забрави да кажеш, че преди това Тесла ги закараха от 30 на 300 (почти)
Съгласен съм с теб, ама кво да направим. Всеки знае, че е манипулирано, но тези които трябва да го спрат стоят и гледат. Явно така им е наредено. Когато Бернанке обяви КУ3, няколко милисекунди преди това, алгосите почнаха да купуват като луди злато. Явно имат и ясновидски способности. Даже уж и анкета отвориха. Някви резултати да си чул? Не, нали? Ама онзи младеж от Великобритания, като крашна Дау, Мау и всичките индекси, като го разбраха кои е, ако изобщо има нещо общо, веднага поискаха екстрадация и яко съд. Нормално... не е от тези, на които им е разрешено да манипулират.
Аз пък приветствам lv_max. За мен винаги е било удоволствие да чета писанията му. Поне мисли човекът и се обсоновава Прав, крив - всеки греши - тука само пъпчасалите тийнейджъри си мислят, че играем на "аз съм винаги прав".
Аз в последно време понабълбуках в епъл, който нетърпеливо купих малко над таргета си от 95, който бях заложил още преди 5-6 месеца и изтрих част от миналите печалби, но още си го стискам. Някакви тесли бях купил, ей така за цвят и тръпка, символична бройка - те ми пробиха дупка в джебите, та позитръпнах - несъмнено. Тук там някой индекс се пораздруса. От къс китай понаправих някаква печалба...та общо взето, положението е поносимо, но още много друсане би значило затвърждаване на тренда и преминаването ми отново с поза "гледаме мача".
Знам, че хората като не могат да си обяснят нещо, прибягват до мистика и конспиративни теории, но тук съм с lv_max. Нещата на мен ми намирисват на манипулация и гнило от бая време.
Гросов - намираш ли нормално компании, произвеждащи обикновени потребителски стоки, от които никой няма да се лиши, да паднат - 4-5 ПЪТИ?
Директен пример в моментът: Coca cola ти носи доходност от дивиденти около 3.15%, а цената - 42.65 кинта. Ако ти имаш акции на, би ли ги продал на десет кинта, при положение, че ти носят над 10% пасивна доходност?
4-5 пъти не, ама двойно си е резонно отвсякъде.
Половината от последните 10г се е търгувала на 20-25$, защо пак не ?
А дълговете 6 пъти повече оттогава, растеж - йок.
Надут балоняк на ре и ебитда двойно повече от пазара, уж щото аристократ се водела....мне, мерси.
4-те големи и растежни биотехи са почти двойно по евтини от нея като цяло, някои и повече от тройно.
Без кола можеш, ама без живота си.....не става, налЕ.
може ли да ми обясниш, какво бърка HFT инвеститорите разчитащи на фундамент, да правят пари ?
Разбира се че мога...сегашната ситуация на пазара е очеваден пример...както и ситуацията особенно от средата на 2014 година насам.
Например натиска върху петрола и сурвините .
Разбира се че има фундамент цените да падат....ако този фундамент е 20 % спекулантите го правят 80 % и няма кой да ги спре дори и в момента. Този натиск се прехвърля върху компаниите, държавите и дебита....първоначално започнал като игра за пари...се превръща в проблем на всякъде който мултиплицира икономическата ситуация абсолютно измисленно. Инфлацията пада, оборота пада поради по ниските цени стоките но печалбите на компаниите в много случаи растат. Това е сега. забележи в Китай и навсякъде кое сега расте и кое спада? Растат приходите в сферата на услугите и падат в производството.
Ако си в играта печелиш ...ако си фундаментално настроен и мислиш "разумно" губиш.
Например огромния балон при облигациите
Ако има някъде балон то той е там не е в компаниите. С изключение на някой от тях разбира се като Амазон, нетфликс и т.н
Това е пряк резултат от манипулацията на пазара която дали политически или само икономически се осъществява от големите ВЧТ. Даже вече не са и банките.
ВЧТ печелят най много при воалитност. За да има такава воалитност трябва да са налице екстремни ситуации и тази с петрола и сурвините е очевадна. Тя се създава имено от тях изкуственно.
Ако си инвеститор фундаменталист в подобна ситуация си безпомощен защото не можеш да предвидиш неразума до къде ще стигне и колко време ще продължи и си принуден да парвиш действия които нямат общо с разума или фундамента от което няма как да не загубиш защото инвеститорите искат от теб доходност. И може да си принуден да избягаш към бондовете които пък са бомба със закъснител - точно ситуацията в момента.
ВЧТ са проблем защото манипулират пазара и това че имат изпреварваща информация им дава огромно предимство да движат цените в която посока искат при определени ситуации. И никой не знае до кога ще я движат защото компютрите нямат емоция или страх. А движенето на цените в дадена псока може да доведе до реални огромни проблеми като балони или огромно изкривяване на пазара от фундамента.
и т.н
Ако искаш да си фундаментален инвеститор в нетфликс как да си такъв при тази цена? как да разбереш до кога ще се вдига цената и кога ще решат ВЧТ като гопро че играта е обратна?
Ако си фундаменталист 2015 година би трябвало да продадеш всичко и да отидеш на почивка за година две.
Гросов - намираш ли нормално компании, произвеждащи обикновени потребителски стоки, от които никой няма да се лиши, да паднат - 4-5 ПЪТИ?
Директен пример в моментът: Coca cola ти носи доходност от дивиденти около 3.15%, а цената - 42.65 кинта. Ако ти имаш акции на, би ли ги продал на десет кинта, при положение, че ти носят над 10% пасивна доходност?
Ти може да не искаш,но евреите дето дебнат да си купят не им пука ,колкото по-вече
толкова по-добре за старините.
Коментар