Първоначално изпратено от pipbel
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеОх Господи, ти си непоправим случай.
4 трилиона на година е абсолютно нищо. А дори един милиярд да го връткаш през деня създавайки настроения е с равностойността 40 трилиона на месец.
Само като чуя начина ти на мислене и ме хвърляш в музиката...
Хайде да видим с колко пари работят Цитадел? Хайде да видим как ще разбереш колко печелят...чу ли какво ти казах в редния пост или не чу?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеРесторанта е друго нещо. Старбъкс не е заведение. Старбъкс е подобно на Била ама за кафе. Била или Метро,Старбъкс и т.н няма нужда да прави големи промени а само да градят брант.
В хубавите ресторанти поне веднъж на две седмици, понякога и седмица сменят тотално менюто. Така подържат интереса към готвача жив...щото ресторанта не е обстановка , скъпия ресторант е най вече готвач. И мода има да....при ресторанти, нощни клубове и др. заведения има...но Старбъкс не е заведение ...той е кофи шоп.
Сега виж за акциите там е различен въпроса. Ако Старбъкс те притеснява...това означава че 80 % от другите компании трябва да те хвърлят от 8 мия етаж)))
В другия форум някой беше ме питал какво мисля за еди какво си и аз на шега му отговорих....Като си в Лас Вегас дали ще играеш на черешките или ягоднките няма голямо значение все е ротативка. Пускаш парите, натискаш бутона и каквото стане.
Не мисли толкова за на далеч. Старбъкс ще падне ли? Ще падне...После ще се вдигне ли? Ще се вдигне...само това е важно.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
Our model’s a little bit different than a lot of investment management firms I believe, in that one of the things I find interesting about our business is that one of the most essential parts of the process, idea generation, most investment firms hand that responsibility to the youngest, least experienced people on the staff.
The portfolio manager will put pressure on the junior analyst to come up with ideas for him or her to evaluate. And I think that’s really, really asking a lot.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнениеВ тази регресия, доколкото виждам, не влиза инфлацията, така че защо изобщо я намесваш?
Ако твърдиш, че при по-висока инфлация в даден период, корекцията в стойността на индекса би била по-голяма (съответно по-ниска стойност в графиката), тогава влизаме в един безкраен цикъл на "ако"-та, за част от които попитах в предния си пост.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеChanos е много в час. Даже съм си настроил в гугъл да ми изкарва всякакви новини свързани с него.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВ тази регресия влизат две неща - сп 500 и инфлация. Нищо друго. За това и дадох пример какво ще се случи ако се промени едно от тези неща. И как изведнъж пазарът ще изглежда супер подценен, тогава при положение че всъщност този нов сценарии чисто логически ще е много по-лош от сегашния.
Или с други думи не казвам нищо за пазара - единствено че тази регресия е безумна чисто рационално погледнато, а от тук и никакви мнения за пазара не могат да се правят от нея.
Ако твърдиш, че при по-висока инфлация в даден период, корекцията в стойността на индекса би била по-голяма (съответно по-ниска стойност в графиката), тогава влизаме в един безкраен цикъл на "ако"-та, за част от които попитах в предния си пост.
Коментар
� -
Днес с тая силна йена и отказа на яцб за още ки индексите навсякъде се очертават да гризнат мазната опашка.
Преди време бях чел някъде че е важно да се следи никея (а той си флиртува с мечешкия пазар понастоящем), казват при последните 2 рецесии и маркет спихове изпреварвал с месеци американците и бил добър индикатор за посоката им.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнениеА ако лихвите бяха на традиционните си нива в този етап от цикъла, какви щяха да са марджините на американските компании? А EPS колко щеше да е, ако не бе смъкнат драстично с обратни изкупувания, заради ниските лихви? Какво щеше да е потреблението? Колко по-висока (core) инфлация от сегашната очакваш при лихвени нива от рода на 4-5 на сто?
Иначе, всички регресии на движението на пазарни индекси са тъпня, а SP500 е балон по всички критерии.
Или с други думи не казвам нищо за пазара - единствено че тази регресия е безумна чисто рационално погледнато, а от тук и никакви мнения за пазара не могат да се правят от нея.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЗа 10г период може и да идем на 3К, ма при 3-5г хоризонт много по вероятно ми се струва рейнджа 150/160 - 250 като по напред ще видим по малкото число.
Или поне така ми се иска...Иначе за пазара и аз имам сходно мнение/само че е за година, а не за 3-5/, което не е добре, явно има много натрупан песимизъм и просто екстраполираме събитията от последната година занапред, а те в един момент ще се променят, ако вече не са го направили.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПри този тип регресия ако инфлацията в САЩ бе висока последните години, и американските компании правеха абсолютно същите печалби като момента, и сп се намираше на абсолютно същото място като в момента и СП щеше да е подценен с едни 30 -40%. Което очевидно е безумно тъй като тогава всъщност реалната стойност на печалбите на компаниите щеше да е много по-ниска отколкото е в момента.
Искам да кажа че подобна регресия е пълна глупост.
Иначе, всички регресии на движението на пазарни индекси са тъпня, а SP500 е балон по всички критерии.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеВсяка регресия, която обхваща периоди фундаментално различни от настоящето и бъдещето е глупост. Въобще, миналото служи за да ни учи какво би могло да стане, а не какво ще стане. Това, което аз виждам в графиката е, че в последните години отклоненията от регресията в посока нагоре са все по-големи, т.е. отиваме към СП 3000.
Или поне така ми се иска...
Коментар
� -
Страха
Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнениеЛВ Макс, можеш ли в един коментар да ни пишеш колко е деструктивен страха, а цялото ти послание е да ни е страх от високо напрежение и гигантски китове!?
Който го е страх от мечки, не ходи в гората ... Eat what you kill.
Относно печалбата на Дойче, всяка банка може да си напечата каквото иска. Там една липса на пари се прехвърля ту в една, ту в друга счетоводна сметка. И банките умират, когато хората дойдат да си ги търсят. Справка КТБ
Вола, да пил съм. А мен в Старбъкс най-много ми хареса интериора и големите кресла. А и забраната за пушене.
Ако очакваме определено развитие на нещата и без да сме заели съответна позиция ще го приемем нормално без страх.
За мен няма страх ако падне пазара...има печалба щото съм заел такава позиция.
А ще ме е страх ли обаче ако се вдигне и аз губя? Не. Няма да ме е страх защото и това го очаквам..т.е очаквам нелогичното и залагам на логичното според това което имам аз като информация. И за да не ме е страх...и защото няма какво да ме изненада и затова и не съм и алл ин.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
Коментар
�
Коментар