IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За благодарност аз пък

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
    Така е, магазинерите правят повече пари от инвеститорите ;-)

Това и Бъфет го потвърждава. Не мога да разбера защо ravnovesie се отнася така пренебрежително към salesmanship-а
    За благодарност аз пък ще те поздравя с новия филм Money Monster.))

“Money Monster,” which carried a $27 million production budget, holds no punches in bashing Wall Street and the financial media for their roles in manipulating and lying to a generally unknowing general public. The film debuted to the world during the Cannes Film Festival in France on Thursday and has received rather mundane reviews, including a 69% score on Rotten Tomatoes. The Hollywood Reporter said it was a pretty ordinary film about an extraordinary predicament.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
      Само че има един проблем. Застрахователните компании държат парите си във боднове при тези лихви. При проблем с бондовете ( върху които аз почнах да градя фундаментални къси позиции - засега малки ) , който никой не може да каже кога ще избухне този проблем, едни от големите губещи ще бъдат те.

И има и друг проблем, именно те при някакво форсмажорно обстоятелство ще разпродадат първи бондовете за да се сдобият с кинти. Само един голям да почне да разпродава бонодвете, и загубите които пенсионни и други фондове ще реализират ще бъдат космически и това ще спука балона. Там е буре с барут. Бях писъл.

Така че по никакъв начин дългосрочно аз не бих държал застрахователна компания .

Да не ти говоря че Голдман пак направиха някакво подобно на субстандартните ипотечни облигации секюритичзиране на дълг което нищо чудно да е застраховано пак със суапове в някой от тях. Там е черна кутия. Никой не знае нищо.

Трябва да мислиш мащабно.

И спред мен да не действаш дългосрочно.
      Застрахователите не са трейдъри на бондове. За да загубиш от облигации при покачване на лихвите трябва да имаш краткосрочен хоризонт и да продадеш преди матуритета.

Това ли правят застрахователите/пенсионните фондове? Или имат дългосрочен хоризонт?

Коментар

• манипулация при валутите - forex

lv_max съгласен съм с теб, че има манипулации на пазаря, то е ясно - къде повече, къде по-малко. Обаче имам едно въпросче и ще се радвам да чуя мнението ти. Според теб възможни ли са толкова сериозни манипулации при валутите ? Все пак forex-a не е централизиран и там биха били доста по-трудни , поне според простия ми акъл Въпреки че ВЧТ съвсем спокойно могат да си джуркат едни големи милиони помежду си и така да увличат всичкото техничар.... , а в същото време 1 милиард евро или 1 милиард доларя в левия или десния джоб, все са си 1 милиярд бре да го евам
        Та и другите ако изкажат мнение, ще се радвам

Коментар

Всичко се променя. Постоянно.

Сега е 10 утре може да е 30 % данъка. А пък преди беше 30 % . А пък преди 50 години не бяхме чували за компютри камо ли за борса в щатите. Пък и тогава нямахме пари....и.тн

Абе виж...милиярдери с бай анд холд няма. Зарежи Бъфет. Там не е само бай анд холд и не е само акции.

Всички които са направили пари не са ги направили с пасивно инвестиране. Както и никой не е забогатял наистина само с бачкане.
          Така е, магазинерите правят повече пари от инвеститорите ;-)

Това и Бъфет го потвърждава. Не мога да разбера защо ravnovesie се отнася така пренебрежително към salesmanship-а
          “There’s been far, far, far more money made by people in Wall Street through salesmanship abilities than through investment abilities.”

Коментар

• Само че има един проблем

Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
            ЛВ, аз никога не съм инвестирал в банка. А единствената фармацевтична компания, в която съм инвестирал някога е Валеант - и то именно, защото не беше такава. В началото тя беше антихерпесни кремчета и най-вече модела на Аспирин Байер - отиваш при "туземците" от Сърбия и Полша, а после и Русия и им предлагаш лекарства с отдавна изтекли патенти на цени за нови + изобретателността на Майк Парсон.
            Но застрахователните компании, особено по-простите на принципа /old way is best/ - са съвсем друга боза от банките - те прибират пари всеки месец, нямат задължение да връщат, а плащат само когато преценят, че се е случило нещо.
            Само че има един проблем. Застрахователните компании държат парите си във боднове при тези лихви. При проблем с бондовете ( върху които аз почнах да градя фундаментални къси позиции - засега малки ) , който никой не може да каже кога ще избухне този проблем, едни от големите губещи ще бъдат те.

И има и друг проблем, именно те при някакво форсмажорно обстоятелство ще разпродадат първи бондовете за да се сдобият с кинти. Само един голям да почне да разпродава бонодвете, и загубите които пенсионни и други фондове ще реализират ще бъдат космически и това ще спука балона. Там е буре с барут. Бях писъл.

Така че по никакъв начин дългосрочно аз не бих държал застрахователна компания .

Да не ти говоря че Голдман пак направиха някакво подобно на субстандартните ипотечни облигации секюритичзиране на дълг което нищо чудно да е застраховано пак със суапове в някой от тях. Там е черна кутия. Никой не знае нищо.

Трябва да мислиш мащабно.

И спред мен да не действаш дългосрочно.
            Last edited by Iv_max; 14.05.2016, 19:35.

Коментар

• ЛВ, аз никога не съм инвестирал в банка. А единствената фармацевтична компания, в която съм инвестирал някога е Валеант - и то именно, защото не беше такава. В началото тя беше антихерпесни кремчета и най-вече модела на Аспирин Байер - отиваш при "туземците" от Сърбия и Полша, а после и Русия и им предлагаш лекарства с отдавна изтекли патенти на цени за нови + изобретателността на Майк Парсон.
              Но застрахователните компании, особено по-простите на принципа /old way is best/ - са съвсем друга боза от банките - те прибират пари всеки месец, нямат задължение да връщат, а плащат само когато преценят, че се е случило нещо.

Коментар

• Валенат

Продължавам да оглеждам Валеант, а сега и Ендо - бързата работа срам за майстора.
                Валенат не е много лоша идея според мен. Трябва да я понаблюдавам пак тея дни.

Поне в краткосрочен план - затварянето на късите е минимум 40-50 % от сегашната цена.

Коментар

• И правилно

Не ти вярвам
                  И правилно. )))

Хич не е яко.)

Коментар

• Не искам да ти се бъркам

В петък си продадох значителна част от шистака и допълних към най-успешната застрахователна компания и нова позиция в една пред умирачка - Хюлет Пакард - компютри. Интересно е, че средното П/Е на двете компании е 50х въпреки, че и двете компании са страшно евтини
                    Целта за тази година е да си удвоя капиталa. Засега съм на половината път.
                    Не искам да ти се бъркам, но ако има нещо по лошо за инвестиция в момента от битехнологиите и част от технологиите то това са банките а най вече застрахователните компании.

Ако имаш късмет - ще го удвоиш. Винаги е така.

Коментар

Подобно е удоволствието, как една компания обявена за мъртва я погребват с почести заедно с кинтите ти.)))
                      Не ти вярвам

Коментар

• Подобно е удоволствието

Никога не съм купувал злато за инвестиция, пък хеле ли хартиения му еквивалент - жълтия ЕТФ.
                        Удоволствието да наблюдаваш как една компания се изправя сред мъртвите, заяква и набъбва като ядрена гъба е несравнимо с блясъка на златото.
                        Подобно е удоволствието, как една компания обявена за мъртва я погребват с почести заедно с кинтите ти.)))

Коментар

• Никога не съм купувал злато за инвестиция, пък хеле ли хартиения му еквивалент - жълтия ЕТФ.
                          Удоволствието да наблюдаваш как една компания се изправя сред мъртвите, заяква и набъбва като ядрена гъба е несравнимо с блясъка на златото.
                          Last edited by Pronto; 14.05.2016, 19:00.

Коментар

• Продължавам да оглеждам Валеант, а сега и Ендо - бързата работа срам за майстора.

Коментар

• В петък си продадох значителна част от шистака и допълних към най-успешната застрахователна компания и нова позиция в една пред умирачка - Хюлет Пакард - компютри. Интересно е, че средното П/Е на двете компании е 50х въпреки, че и двете компании са страшно евтини
                              Целта за тази година е да си удвоя капиталa. Засега съм на половината път.
                              Last edited by Pronto; 14.05.2016, 18:36.

Коментар

• Обаче пък за сметка на това

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                                Това само потвърждава правилото, ако златото е на $300 (inflation-adjusted) - купувай!

Но сега е на 1300 и не е толкова сигурно.
                                Обаче пък за сметка на това СП е на дъното нали?

Коментар

Working...
                                X