IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Няма бичи пари

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Добре, така да го кажа - бичите пари.

Излезе изследване, според което Брексит изглежда по-малко вероятен. Все още се опитвам да анализирам дали това ще е бичо или мечо за борсите....
    А иначе паундът се развихри.
    Няма бичи пари има бичи спекулации които ще са по краткосрочни от мечите такива.

Напразно се вълнувате за Брексит.

нещо което не зависи от вас няма смисъл да го мислите.

На мен ми изглежда вероятен по следната причина:

Независимо какво говорят медиите и как промиват мозъци с глупости - обикновенните хора мислят най логичното че смисъл от ЕС когато можеш да си го позволиш какъвто е случая с UK - няма. И ако ставаше въпрос за политическо решение е ясно че няма да излязат..но когато става въпрос за референдум аз мисля че ще гласуват за най логичното - да излязат. Подобно на Тръмп в щатите. Просто голяма част от хората не са глупави и виждат безкрайните глупости и бюрокрация която генерира ЕС нон стоп.

Обаче има и друга реалност - много хора нямат идея за какво става въпрос т.е са откровенно глупави . Глупавия човек лесно се плаши от неизвестното. И той лесно се манипулира с насаждане на страхове от медиите. Така че има вероятност и да гласуват против - поради тази причина.

Аз ако съм УК гражданин ще гласувам да изляза.

Но след като не знам какво ще стане - не мисля повече от средностатистически човек.

Това разбира се че ще повлияе на пазарите но относно падането на цените в Щатите няма да има кардинален ефект. Кой ще е катализатора за падането на пазара няма значение. Дали ще е брексит...мрексит или каквото и да е...все ще е нещо. И това е неизбежно. И всички го знаят. въпрос на време.

Еинствените които имат далавера от оставането на UK в Евросъюза са Американсците и Германците. Но най вече Американците. Това би трябвало и за децата да е ясно...

И тези от типа ...намало да има пазара за UK...що за глупости..все едно няма за Швейцария...как пък ги виждаш ако излязат да има граница между Франция и Англия например? Това е безумие.

Обаче иситинскя проблем е че Америка ще загуби пудела си в ЕС и от там влиянието си.
    Last edited by Iv_max; 18.05.2016, 19:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
      Кои са биковете които няма да се предадат?...честно казано аз бикове не виждам ниаккви)))

Има не бикове а алгоритми които са бичи за някой ден щото такава е играта..това не е бик.

Бик е да имаш висок таргет.
      Виждаш ли как си надигат рогата?
      До довечера може да скуизират много от вчерашните къси, а и ако ФЕД са по-довиш от очакваното, може да се юрнат и още по-нагоре от вчерашния връх.
      Чакане му е майката и по-малко емоции.

П.П. Има един филм от поредицата с Джеймс Бонд - "Винаги ще има утре". Така е и с пазарите.
      Last edited by anon6706; 18.05.2016, 18:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
        Кои са биковете които няма да се предадат?...честно казано аз бикове не виждам ниаккви)))

Има не бикове а алгоритми които са бичи за някой ден щото такава е играта..това не е бик.

Добре, така да го кажа - бичите пари.

Излезе изследване, според което Брексит изглежда по-малко вероятен. Все още се опитвам да анализирам дали това ще е бичо или мечо за борсите....
        А иначе паундът се развихри.
        Last edited by anon6706; 18.05.2016, 17:55.

Коментар

• Късите ми бондове

Късите ми бондове носят много кинти)))

Коментар

• Кои са биковете които няма да се предадат?

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
            Не мога да кажа. До следващото заседание на ФЕД има доста важни събития. Почваме с това от тази вечер. После ще имаме заседание на ЕЦБ, безработица в САЩ, данни от Китай и т.н. Ако всички те са ястребови, нищо чудно да паднем под февруарските нива. Но има много ако-та. Трябва да се играе от събитие до събитие. Не мисля, че биковете ще се предадат лесно.
            Или ако има някакъв Армагедон, като например нещо с Дойче банк - тогава ще потънем бързо и рязко, но това си е само хипотеза.

Волатилен ще бъде Пазарът, а това е много добре за търговията.

Коментар

• Вие обаче "работите" с много стара информация

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
              Ив, затваряй късите....нали винаги им правиш на обратно....
              Вие обаче "работите" с много стара информация, това Голдман го казаха пред мисля два дена. СНБС не е източник на информация а източник за забавление.

Относно Голдман е вярно че трябва да се обратното което не означава че аз го правя, просто наблюдавам. Аз не мога толкова лесно да се повлияия от какъвто и да е коментар или анализ.
              Аз съм ви казвал от опит миналата година, преди Голдман да свалят прогнозата за пазара и бяха бичи в моя акаунт при тях имаше доста къси позиции на пазара.

Както и да е.

Нямам намерение да затварям разбира се.

По скоро ми е странно как всички изведнъж като почнеш от банките и стигнеш до анализаторите станаха мечи и говорят за вдигане на лихвите.
              Има две причини. Или са готови с позициите си и искат да ги осребрят или са разрешили верно на ФЕД да вдигне лихвите.

Разбира се че няма да се учудя и да е обратното краткосрочно но не мисля че е такъв случая.

Вие не можете да разберете как аз взимам решенията си. Един мисли че гледам звездите, друг мисли че технически анализ на база на обемите, трети мисли че слушам някой дето ми казва какво да правя, четвърти че имам късмет, пети че говоря глупости и ще се набутам и т.н.

Взимането на решения е комплексен процес. И колкото повече информация имаш от различни източници и имаш усета и глава на раменте си да навържеш фактите, с настроенията и чистата информация като данни за да можеш да придобиеш по ясна представа за голямата картина и можеш да вземеш по правилно средносрочно решение. Разбира се може да не си прав и затова винаги трябва да имаш резервен план и да не си алл ин. Обаче в общия случай аз съм прав на 90 % за средносрочното движение на пазара. И който следи какво казвам може сам да си направи сметката.

Наясно ли си с голямата картина...и можеш ли да разбереш кога тя ще се промени ти си си свършил 70 % от работата. От тук натам в зависимост от развитието можеш да правиш краткосрочни пари с голямо спокойствие.

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
                ако тръгне СИП надолу...ако тръгне.. до къде го виждаш да пада
                Не мога да кажа. До следващото заседание на ФЕД има доста важни събития. Почваме с това от тази вечер. После ще имаме заседание на ЕЦБ, безработица в САЩ, данни от Китай и т.н. Ако всички те са ястребови, нищо чудно да паднем под февруарските нива. Но има много ако-та. Трябва да се играе от събитие до събитие. Не мисля, че биковете ще се предадат лесно.
                Или ако има някакъв Армагедон, като например нещо с Дойче банк - тогава ще потънем бързо и рязко, но това си е само хипотеза.

Волатилен ще бъде Пазарът, а това е много добре за търговията.

Коментар

• това с глолдман е притеснително за мечетата.... тия са намислили нещо
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Ив, затваряй късите....нали винаги им правиш на обратно....

Goldman: Forget about investing in equities

May 18 2016, 03:29 ET

Goldman Sachs has downgraded its outlook on equities to "neutral" over the next 12 months, saying there's no particular reason to own them."Until we see sustained signals of growth recovery, we do not feel comfortable taking equity risk, particularly as valuations are near peak levels," the firm said in a research note.Goldman also upgraded commodities to "neutral" on a three-month basis, stayed "overweight" on credit over both 3- and 12-month horizons, and remained "underweight" on bonds.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                      Аз махнах вчерашните къси. Пазарът е в очакване на стенограмата, а от нея могат да излязат и бичи и мечи новини. Не желая да остана надупен на ВЧТ-та, алгоси и другата останала сволоч. Може да се появи някакъв оптимизъм и да се скуизнат късите.

Ще влизам в някоя от посоките след 9 вечерта наше време.
                      ако тръгне СИП надолу...ако тръгне.. до къде го виждаш да пада
                      Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Аз махнах вчерашните къси. Пазарът е в очакване на стенограмата, а от нея могат да излязат и бичи и мечи новини. Не желая да остана надупен на ВЧТ-та, алгоси и другата останала сволоч. Може да се появи някакъв оптимизъм и да се скуизнат късите.

Ще влизам в някоя от посоките след 9 вечерта наше време.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                          Ще кажа, че си голям късметлия ако СиП отиде под 1950...

Което според мене има не повече от 20% вероятност да се случи.
                          обеми не гледам и техниката не ме вълнува много,но гледам две средни на 4 часа,които се пресичат и посоката се вижда.та според теб,защо мислиш,че не може да слезе под 1950
                          Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Гледаш го примерно на 5 мин графика гради нещо 1 час Лека полека и за няма и 5 мин разруши всичко
                            Вся Власть Советам

Коментар

• Например дакса на дневна беше на подкрепа и точно там на диагонала на канала се очаква да има копувачи и да продължи движението нагоре и точно там се изсипаха късите явно знаейки че за да продължи движението нагоре ще трябват пари и има концентрация на бикове
                              Вся Власть Советам

Коментар

• Оня ден някой питаше за шорта на тълпата

Оня ден някой питаше за шорта на тълпата.
                                Сега гледам след днешното движение на пазара от 82 % шорт вчера сега са 77 %.

Правете сметка колко са WEAК хендс .

Та както казах вчера ако тълпата явно не може да се убие нагоре - щото не вярва...ще и се дадат малко пари надолу и ще я убият надолу. Т,е предполагам че ако падне до коло 200 СП повече от половината от сегашните ще са приключили и ще са затворили и даже голяма част ще са застанали дълги.

Т.е срива ще е много по голям.

Колко лесно се лъжат хората обаче...направо е потресаващо.

Дори да изглежда очевадно...хората са будали или поне най-голяма част от хората.

И нагоре се лъжат и надолу се лъжат. Ей затова игра има смисъл само за тези които разбират играта. И затова губят 90 % от хората. Може на мен да ми е странно но това е реалността.
                                Last edited by Iv_max; 18.05.2016, 02:55.

Коментар

Working...
                                X