IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    1. Външна за САЩ икономическа криза никога не е ставала американска. Да имало е някакви корекции, но са отшумявали много бързо и никога не са били структуро променящи. Следователно Европейска или Китайска криза могат само да доведат до корекция на американските пазари.
    Така е, но този път може да е различно. Лихвите няма накъде да падат.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
      Не знам защо, ама се сетих за развновесния.... Къде изчезна това момче, да не е отишъл да се къпе в пари от акции на банки.
      Или ще се появи и ще каже, че ги е продал точно на 23-ти вечерта.
      дори да е така, не е почтено да се рита падналия
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

      Коментар


      • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
        ... Но определено на този етап не разбирам хората, които купуват европейски банки. ...
        Не знам защо, ама се сетих за развновесния.... Къде изчезна това момче, да не е отишъл да се къпе в пари от акции на банки.
        Или ще се появи и ще каже, че ги е продал точно на 23-ти вечерта.

        Коментар


        • За мен няма съществени рискове за американската икономика. Според мен най-големият системен риск в момента са европейските банки. Логичното решение в този случай би било да се шортят през опции и дълго злато. Единствената причина да не съм купил пут опции на европейските банки е, че сегашната ми платформа не поддържа опции, но и това ще се промени. Време е да скоча малко в по-дълбоки води. Сякаш наистина навън трябва да търгувам основно с опции. Качествени компании за дългосрочно инвестиране в България бол. Тук има предимство, че растежа не се вкарва в цената за разлика от на запад. Тук няма волатилност а там я има. От друга страна даже и тоталният златен хейтър като мен от известно време има много малка дълга експозиция в злато. Интересно как ще се тълкува. Дали, че нещата са много зле, след като и аз съм се навил или всичко е приключило след като и хора като мен имат някакво дълго злато. Продължавам да твърдя, че златото не е пари а по време на сътресения расте защото се възприема за убежище. Когато се очаква да скочи поради нарастването на страха е нормално хората да си купят и самите им действия да сбъднат прогнозите им. Тъй като системните проблеми стават вероятни заради европейската банкова система, то и дългото злато за кратък период ми харесва.
          Аз се страхувам, че ограниченията при държавните помощи за европейски банки правят банковата система много по нестабилна и неустойчива на външни шокове. Сякаш тези спадове стават необратими и в последствие ще свият кредитирането и ще ударят икономиките им. По-слабите икономики би трябвало да ударят качеството на активите, което допълнително да влоши нещата. Сякаш поради безумните промени в регулациите и политическата несигурност Европа отново ще се върне към дефлация. Ако съм научил нещо от Сорос това е концепцията му за рефлективността. Тук може да влезе в полза.
          При тези условия където САЩ си остават най-стабилната икономика не виждам никаква логика да им се шорти пазара. Аз вярвам в няколко парадигми.
          1. Външна за САЩ икономическа криза никога не е ставала американска. Да имало е някакви корекции, но са отшумявали много бързо и никога не са били структуро променящи. Следователно Европейска или Китайска криза могат само да доведат до корекция на американските пазари.
          2. американска криза винаги става световна. Мащабите могат да са различни, но със сигурност ще засегне целият свят.
          3. Редуването на възходящи цикли на финансовите активи и суровини зависи от промяната на относителното представяне на американската икономика спрямо останалият свят. Когато са по-добре имаме бичи цикъл на финансовите пазари и мечи на суровините. Когато се влошават спрямо останалият свят е обратно. Бичи при суровините и мечи при финансовите активи. В общи линии тези цикли продължават десет двадесет години. Тъй като американската икономика ще продължи да се представя по-добре от останалият свят, то и суровините са неприемливи като убежище.
          Така погледнато за мен най-логичното решение за хедж е най-слабото звено в лицето на европейските банки, търгуван през опции, които биха дали допълнителен лост и ще намалят риска. Директното шортене на банките за мен е плашещо защото би трябвало да има стоп, но волатилността е възможно да се окаже по-голяма от очакваното и стопа да се постави на неправилно място. Сякаш при опциите няма да имам такива проблеми.
          Малко общи приказки на един лаик на чуждите пазари. Но определено на този етап не разбирам хората, които купуват европейски банки. Сякаш бих бил с пут опции и чак когато е ясно, че всичко се е разминало да влизам в дълги. Сега за мен дълги банки е смело решение. Може и да излезе, но може и да не се случи. От друга страна наблюдавам и писанията по темата за ДАКС. Там има едни ловци на падащи кинжали, които говорят същите неща, както и когато им падаха българските акции. Това допълнително ме плаши.
          Лека.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
            Така е, аз взех за съвсем малко за 1 к, като станат 10-15 к ще ги продам
            Това, което си го мислиш, няма как да го постигнеш с този етф. Ако не го ползваш интрадей или да го държиш 1, 2 дни максимум ще си изгубиш парите. Казвам ти го от опит.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от michaelis21 Разгледай мнение
              Mмм, предвестникът Bear Stearns имаше subprime mortgages, $13 trillion derivates.
              Тези six UK commercial property funds нямат такива risk exposures.
              Проблемите започват когато се появи липса на ликвидност, а от нея и недоверие. БоЕ обеща пари, но ме съмнява да покрият наведнъж 50-100 милиарда. А тръгне ли Футсито надолу, всички ще го последват.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                То и брексит нямаше как да има, преди 2 години и негативни лихви - нямаше как да има...преди и война в Украйна нямапе как да има и т.н

                Много неща нямаше как да ги има ама ги има. Нещата се променят за дни и това което ни се струва абсурдно може да е факт - утре.

                И тесла нямаше как да скочи ама като направиха 32 % фее то на шорта - скочи .
                Примерите са несъизмерими! Брекзита все пак си беше на кантар пък и Англичаните винаги са мразели ЕС, за Украйна всъщност на никой не му пука - просто е слаба карта която се използва за временна полза. Тесла и финансовите пазари - такава луда спекула я е имало много пъти в историята и както виждаме се шири по цял свят.

                Конфликт няма как да се случи защото страните ще се унищожат взаимно. Ти да не би да мислиш че са чак толкова луди. А пък вземе ли да стане тогава няма какво да се притесняваш за пари и борсата

                Коментар


                • Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                  Трябва да се следят горните процеси. Общата сума започне ли да надминава 50-на милиарда паунда и циркът ще приключи.
                  Успех.
                  Mмм, предвестникът Bear Stearns имаше subprime mortgages, $13 trillion derivates.
                  Тези six UK commercial property funds нямат такива risk exposures.
                  Last edited by michaelis21; 06.07.2016, 21:21.
                  „Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот”

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                    Някакви коментари относно мнението на ФБР за Клинтън?

                    Някакви коментари относно това че за същото престъпление са осъдени в миналото двама души?

                    Казвам ви...Брексита е само началото. На хората им писва. Усещам го по мнението на много хора извън медиите.
                    Само война може да измести центъра на тежеста от "проблемите" на хората.
                    Не мога да повярвам че война е Европа е възможна но не мога и да си обясня друга причина за активността на НАТО във Европа.

                    Точката на пречупване е близо.

                    Всеки с който говоря е притеснен.

                    А вие?
                    Поддръжниците на Брексита, подадоха оставки, изненадани че клатенето на лодката може наистина да я обърне. Според мен парламента трябва да отхвърли Брексит точно с този аргумент. Дори да не се случи, американците разбраха че има Брексит по борсите си и според мен това е охладило желанието им да клатят тяхната си лодка, и ще гласуват за статуквото Клинтън. Още повече, имаше предположения, че Борис Джонсън може да е компания с Тръмп - сиреч са един дол дренки.
                    Според мен най-полезния ход на ЮК е да обяви референдума за флаш моб - вид английски хумор, който не е бил разбран правилно, стенд ъп комеди, ю ноу.

                    За снисхожднието към Клинтън, може да се представи като "сътрудничи си добре с институциите", а че ползвала лична поща "willing to work overtime, to make US great again".
                    Last edited by jori; 06.07.2016, 21:22.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                      ))

                      Тая работа не е за тебе.
                      Така е, аз взех за съвсем малко за 1 к, като станат 10-15 к ще ги продам

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от michaelis21 Разгледай мнение
                        Е, и ?
                        Мене ме адски много ме дразни, че цирка продължава и продължава.
                        Вместо да се срути пазара, цените да остържат по-дълбоко дъно от 2008 и да започнем отначало.
                        Сега трябва да чакам за избора на Клинтовица или Тръмп, чак ноември.
                        Three UK commercial property funds suspended trading on Wednesday on a wave of redemptions triggered by the Brexit vote, amid a fierce leadership battle to succeed to Prime Minister David Cameron.
                        Henderson Global Investors, Columbia Threadneedle and Canada Life made their announcements, bringing the total number of suspensions to six after similar moves by M&G Investments, Aviva Investors and Standard Life Investments earlier this week.
                        Together the funds manage assets totalling around £15 billion ($19.4 billion, 17.5 billion euros).

                        Трябва да се следят горните процеси. Общата сума започне ли да надминава 50-на милиарда паунда и циркът ще приключи.
                        Успех.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

                          Не си мисли че казвам че всичко е цирк щото чакам на шорт.
                          Аз пък точно това веднага си помислих

                          В близките дни ако петролът се задържи около 50 и доларът не поскъпне много може да има нов ал тайм хай.

                          А бондовете какво да правят като има страх. Ти хем искаш Брекзит, хем бондовете да падат, за да ти излезе шорта на облигации. Не виждам логика в това.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                            Реален конфликт между НАТО и Русия няма как да има. Гледай днес излиза новина че Шеврон инвестира 37 милиарда в Казахстан, които пък са изкъсо държани от Русия.
                            Едва ли ще има, но не заради логиката ти.

                            Преди Първата световна война в Лондонското Сити всички са мислили, че война с Германия е невъзможна, най-малкото защото цялата немска флота е била застрахована в Лойдс. И по още ред други икономически причини. Пък после се оказва, че войната си е съвсем възможна.

                            Коментар


                            • Няма значение пазара...

                              Първоначално изпратено от michaelis21 Разгледай мнение
                              Е, и ?
                              Мене ме адски много ме дразни, че цирка продължава и продължава.
                              Вместо да се срути пазара, цените да остържат по-дълбоко дъно от 2008 и да започнем отначало.
                              Сега трябва да чакам за избора на Клинтовица или Тръмп, чак ноември.
                              Няма значение пазара...

                              Не си мисли че казвам че всичко е цирк щото чакам на шорт. Аз промених стратегията въпреки че съм пак шорт значително.

                              Коментар


                              • ))

                                Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                                Взех си малко UVXY мисля, че цената на този инструмент може да се увеличи в пъти, а шансовете за голям спад са сравнително малки.
                                ))

                                Тая работа не е за тебе.

                                Коментар

                                Working...
                                X